Ova e bolno veke, bez razlika kolku e platen advokatot da go brani, treba da ima empatija i mozok.
Novinarite/mediumite sto ke ja prenesuvaat pres konferencijata se isto umobolni i ne treba da postojat.
Oaza na psihopati sme, ne e humano.
Јасно, судиите се држат како ЦРЕВА... пази сега функционално и модерно семејство, па староста на тужениот ... ИСТИТЕ работи ги имаше на интернет за слични работи во Хрватска, како и терминот Помлад Полнолетник и што ти нема ДА ИЗМИСЛАТ...
Само КАТИЉ ФЕРМАН и ШЕЈТАН ГАЈТАН од отоманско правосудство
или барем луѓе како Вајат Ерп во УСА пред 130 години
но и тогаш тој бил гонет од судот...
муабето ми е да гледала како иде сообраќајот немало да се деси ситуацијата. Тоа сакаме ја кадаиф, бафра и другите да ви го објасниме. Сопствена одговорност треба у сообраќај.
А вие изроди без грам мозок што мислите искрено уво ме боли. Такви морони муртино го инсталиравте и триста други криминали се десија. Сега еве пак експлоатирате туѓи несреќи.
Беше таму да видиш дали погледнала? Поверојатно е дека очекувала дека ќе застане, нели кога поминуваш на зелено очекуваш кола што иде да застане зашто ѝ е црвено...ти кога преминуваш на зелено ја чекаш секоја лента да се наполни па да поминеш? Дај засрами се со муабетов, ја обвини жртвата дека е виновна, иако не ги ни знаеш точните околности.
Беше таму да видиш дали погледнала? Поверојатно е дека очекувала дека ќе застане, нели кога поминуваш на зелено очекуваш кола што иде да застане зашто ѝ е црвено...ти кога преминуваш на зелено ја чекаш секоја лента да се наполни па да поминеш? Дај засрами се со муабетов, ја обвини жртвата дека е виновна, иако не ги ни знаеш точните околности.
и кучето што го шетала Фросина е згазено, најдено под кола...
СЕ додеќа некој буџовански син не згази намртво некоја КРУПНА зверка, ќе има ФИЛОЗОФИРАЊЕ, не само на Форуми, туку криминогени адвокати и судии...
Јасно, судиите се држат како ЦРЕВА... пази сега функционално и модерно семејство, па староста на тужениот ... ИСТИТЕ работи ги имаше на интернет за слични работи во Хрватска, како и терминот Помлад Полнолетник и што ти нема ДА ИЗМИСЛАТ...
Само КАТИЉ ФЕРМАН и ШЕЈТАН ГАЈТАН од отоманско правосудство
или барем луѓе како Вајат Ерп во УСА пред 130 години
но и тогаш тој бил гонет од судот...
Во град секогаш видикот ќе биде „слеп“ на одредена дистанца. Возила, мртви агли, итн... Целата работа е гледаш кога имаш доволно простор/време за да направиш маневар. Ако таму релативно далеку најблиското возоло е камионот и ти имаш време да се приклучиш пред било кое возило што вози со дозволена брзина - па што да правиш? Ќе се приклучиш или ќе чекаш целосно празна улица (која може никогаш да не ја дочекаш празна во периоди на гужва).
Овде треба да знаеме дали е забрането приклучување на лево, поточно дали таму има дупла полна линија без прекинување за тој приклучок. Зависно од тоа може или двајцата да се криви, или само моторџијата да е крив. А моторџијата е секако крив, па види колку колку брзо вози.
Автоматски споено мислење:
Ама судијката само за еден случај може да е виновна, за случајот со големата количина дрога. Што правиме со десетиците други случаи кога копилето било фаќан а не бил санкциониран?
Vo drugite slucai MVR trebalo da go kazni, megjutoa ako aludiras na soobrakjajkata kade sto ima povredena žena, pak ke kažam deka pravilno e sankcioniran so parična kazna. Povtorno procitaj go komentarot kako obrazlozuvam kako se postapuva so soobrakjajkite.
и кучето што го шетала Фросина е згазено, најдено под кола...
СЕ додеќа некој буџовански син не згази намртво некоја КРУПНА зверка, ќе има ФИЛОЗОФИРАЊЕ, не само на Форуми, туку криминогени адвокати и судии...
Pak ti so istite sranja?
Ako ti imash oset kako izgleda kola shto doajga kon tebe so 130km/h neznachi deka ima i sekoj!
I kako shto pisha chlenot pogore , na otvoreno zeleno ochekuvash deka toj shto se priblizhuva che zastani na negovoto crveno!
I edna dve sek. pokasno poinako da reagirash vejche e prekasno.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.