Ili ne si doprefrlen komplet ,bidejki ova kako portirajne e ...zvoni1212 vo mtel te prenasocuva ...Па префрлен сум веќе, има мрежа. Ме добиваат на втор - трет обид.
....Денес и кај мене ми стигна порака дека во следните 24 саати ќе бидам префрлен и ако не се смени логото на телефонот треба да го рестартирам.
Конечно стигна порака дека сум префрлен на extraTALK L -12 месеци, кој има 20гб интернет, за разлика од претходниов пакет на кој бев кај Лајка со 12гб.Префрлен на МТЕЛ без никаква порака дека сум префрлен. Не бев достапен и немав интернет па од кога сватив дека сум мигрилал, ги внесов подесувањата. За сега се функционира, брзина на интернет 100 мб/с, смс праќам и добивам.
Ooo drugar pa ti naceka za 3250 /20gb ....Конечно стигна порака дека сум префрлен на extraTALK L -12 месеци, кој има 20гб интернет, за разлика од претходниов пакет на кој бев кај Лајка со 12гб.
Автоматски споено мислење:
Ќе биде добро и некој да сподели како е во Западен Балкан со мрежата на МТЕЛ, јас со Лајка никако не успевав да се конектирам.
Би требало да можиш да се поврзуваш на секоја мрежа или мрежа што им е партнер на MTEL MK. Ама сега, со овој пакет немаш интернет во роаминг, туку треба да си активираш дополнително за да користиш.Конечно стигна порака дека сум префрлен на extraTALK L -12 месеци, кој има 20гб интернет, за разлика од претходниов пакет на кој бев кај Лајка со 12гб.
Ќе биде добро и некој да сподели како е во Западен Балкан со мрежата на МТЕЛ, јас со Лајка никако не успевав да се конектирам.
Imaat zabrzano so prefrlajne bidejki znaat deka mn, korisnici na lycamobile aktiviraa pak paketi po stara cena....Конечно стигна порака дека сум префрлен на extraTALK L -12 месеци, кој има 20гб интернет, за разлика од претходниов пакет на кој бев кај Лајка со 12гб.
Да, еве и други броеви што ми беа на Лајка деновиве ги префрлија сите.Imaat zabrzano so prefrlajne bidejki znaat deka mn, korisnici na lycamobile aktiviraa pak paketi po stara cena....
Нема потреба од регистрација.ги имаат сите податоци и матични броеви од лајкамобиле. И мене ми стигна иста порака ама никогаш не се регистрирав на мтел. Кога бев во салон ми побараа име и презиме и веднаш им излезе мојот матичен број.Од сабајлево и мене ме префрлија на Мтел, за сега можам да кажам дека има само подобра брзина 4г-то. Е сега ме интетесира бидејќи во пораката пишува да се јавам за регистрација па прашањето ми е дали е потребно бидејќи се си функционира без проблем за сега.
Pominaa 24h, vo 8,50 sabajle sega e 16.40, brojot e uste lycamobile,(restartiran 3 pati/airplane mod na 5min probuvano)moze da se zvoni sekade ,prajka sms ima internet (outgoing)se raboti , incoming nema nisto na povik od a1 i lyca e call ended,sms ne stasuva ....Imaat zabrzano so prefrlajne bidejki znaat deka mn, korisnici na lycamobile aktiviraa pak paketi po stara cena....
Никогаш нема да ти се јават. Јас 3 пати пријавував за смс зошто не ми стига и од Мтел ми велеа ќе прашаат па ќе ме контактираат. Ама никогаш не ми се јавија.Pominaa 24h, vo 8,50 sabajle sega e 16.40, brojot e uste lycamobile,(restartiran 3 pati/airplane mod na 5min probuvano)moze da se zvoni sekade ,prajka sms ima internet (outgoing)se raboti , incoming nema nisto na povik od a1 i lyca e call ended,sms ne stasuva ....
Od mtel ne znaat sto e ke proverelena isto taka ke mi se javele ...im vikam kako koga vlezni povici nema (vikaat dajte dr. Br)