Војната на патиштата

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Морам да признаам, прекрасен автопортрет.
Си се препозна?
Автоматски споено мислење:

Абе момент на невнимание е, секој може нешто да не примети во даден момент. Факт е дека девојката поминала на зелено, тоа не му дава за право на било кого да ја прегази како да е пластично шише.

Немој да ми кажете дека вие секогаш внимателно гледате лево десно, секогаш, или дека не сте претечале на пешачки…
Преку такво од луѓе што секогаш се безгрешни, внимателни и слични глупави изговори.
Секој со својот избор

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Ти се пали зелено, гледаш нема кола тргнуваш на пешачки, ти требаат 5 секунди да стигнеш до половина премин.

Манијаков поминува 40 метри во секунда, значи ти кога си погледнал дали има кола тој е 200 метри подалеку од тебе. Затоа пешак нит го гледа нит го слуша на таа брзина
Партизанска има 3 ленти. Права улица е. Секој ден ја возам. Кога поминувам пешачки (многу немаат семафори) обично сите чекаме и гледаме колите да поминат пошто никој на пешак не застанува.

во овој случај девојката е или на телефон, или не гледа ништо и само оди на зелено, или име 2 коли застанато на првите 2 ленти па гомното ја собира на третата.

партизанска не е споредна мала улица. Многу е голема широка и прегледна.

мене лично ми се има случено студенти да скокаат од преградата со трева што е од спротивна страна и да претрчаат уз улица каде нема пешачки, нормално удираш кочници и рачна.

Ако некој знае подетални информации како се случило нека сподели.
Нека и е лесна земјата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Абе момент на невнимание е, секој може нешто да не примети во даден момент. Факт е дека девојката поминала на зелено, тоа не му дава за право на било кого да ја прегази како да е пластично шише.

Немој да ми кажете дека вие секогаш внимателно гледате лево десно, секогаш, или дека не сте претечале на пешачки…
Преку такво од луѓе што секогаш се безгрешни, внимателни и слични глупави изговори.
Daleku od toa, nikoj ne go opravduva deloto. I nikoj ne e svetec, posebno ne jas ete konkretno za mene ako zboruvam. Zborot bese ne vrvite ulica kako Skopje da go oslobodivte, bilo zeleno ili ne. Sto fajde deka zeleno bilo vo dadeniot slucaj. Si ojde cupeto.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.013
Поени од реакции
12.681
130 km/h на 200 метра дава солиден звук и да сватиш дека нешто не е во ред. Не е ова електрична кола па да не ја чуеш.

Баш кога минуваш на пешачки зеленото не треба да ти дава сигурност!
Дали кога поминуваш на зелено во дојчланд се осеќаш сигурен?

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Си се препозна?

Секој со својот избор
Сигурно ти никогаш не си заборавил чадор под клупа, сигурно ти секогаш си ги носел стварите со себе, не си поминал на необележан премин, не си поминал на црвено, го буткаш точакот на пешачки, не одиш на велосипедска патека, си одличен човек, татко, сопруг, другар...

Единствени маани ти се што си деген и лажго.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Дали кога поминуваш на зелено во дојчланд се осеќаш сигурен?
Не се осеќам и секогаш гледам кога минувам. Има многу пензионери овде на 80+ и жени со автомобили кои не знаат да оценат ситуација.

Сигурно ти никогаш не си заборавил чадор под клупа, сигурно ти секогаш си ги носел стварите со себе, не си поминал на необележан премин, не си поминал на црвено, го буткаш точакот на пешачки, не одиш на велосипедска патека, си одличен човек, татко, сопруг, другар...

Единствени маани ти се што си деген и лажго.
Ти си кретен човече, сори

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Daleku od toa, nikoj ne go opravduva deloto. I nikoj ne e svetec, posebno ne jas ete konkretno za mene ako zboruvam. Zborot bese ne vrvite ulica kako Skopje da go oslobodivte, bilo zeleno ili ne. Sto fajde deka zeleno bilo vo dadeniot slucaj. Si ojde cupeto.
Абе може и црвено да било, дегенот е крив и крај. Не му се фрлила таа пред хауба за да се самоубие, ниту му скокнала од тревникот, ја прегазил. Нема возачка, пијан, со 130.

И јас многу пати сум прекршил како пешак сообраќајни прописи, па среќа е што сум жив. А и вие сите.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.459
Луѓе немаат претстава што значи 130km/h низ град. Кога поминуваш пешачки, секој гледа 2-3 секунди дали му иде кола или не. Никој не гледа доволно долго за да процени дали некоја надрогирана будала се решила да вози како да е на Формула 1. На пешакот му е зелено, на возачот му е црвено. Неколку секунди се потребни за колата со таа брзина да стигне до пешачкиот.

Јеботе, воз не се слуша на таа брзина дека доаѓа, а не пак кола, во градска средина каде што има милион исти звуци наоколу.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Луѓе немаат претстава што значи 130km/h низ град. Кога поминуваш пешачки, секој гледа 2-3 секунди дали му иде кола или не. Никој не гледа доволно долго за да процени дали некоја надрогирана будала се решила да вози како да е на Формула 1. На пешакот му е зелено, на возачот му е црвено. Неколку секунди се потребни за колата со таа брзина да стигне до пешачкиот.

Јеботе, воз не се слуша на таа брзина дека доаѓа, а не пак кола, во градска средина каде што има милион исти звуци наоколу.

На партизанска имаш пешачки премини без семафор. Коли не застануваат. Ама голема е улицата за да видиш дали некој доаѓа. Секој ден сум таму.
Такада теоријата било зелено и неможеш да видиш не држи вода.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
На партизанска имаш пешачки премини без семафор. Коли не застануваат. Ама голема е улицата за да видиш дали некој доаѓа. Секој ден сум таму.
Такада теоријата било зелено и неможеш да видиш не држи вода.
Најјаки се ваквите како тебе и фидето од погоре. Твое дете да биде на место на Фросина (не дај боже) и да ти викаме, е нема шанси да не видел, глупак е.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Најјаки се ваквите како тебе и фидето од погоре. Твое дете да биде на место на Фросина (не дај боже) и да ти викаме, е нема шанси да не видел, глупак е.
Ти си појака амеба, освен баби и жаби да мешаш друго не знаеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom