Sho tresite be gluposti ko za Zion da prajme muabet.. Pred pola godina go odnese timot VO FINALE I imase legendarni partii.. Debel otsekogas bil sho ima to vrska.. Dejvis dostapen e za timot???? Plus 6 godini e postar.. Da se redefinira ko igrac oti nema da bidi Hof-er???? Druze sea da se penzionira e prv ballot hall of famer.. Uste pred da dojdi vo NBA bese HOF so evrobasket, evroliga I MVP..
Ova e najlosh trejd vo istorijata na NBA
Како бе што има врска дали е дебел ? Дебел на 19 години и дебел на 25 плус не е исто. Башка што не е дека станува се помлад. Не е дека покажува дека се грижи за тело и кариера. На неговата физичка „спремност“ не дај боже, е една серизона повреда од крај на кариера. Не можи бе, да си во свои 20ти и да не можеш една целосна сезона да изиграш.
Лука беше тимски играч што секогаш носеше правилни одлуки во дел од секунда. Поради некоја причина, дали само иницијативно или некој му бараше да игра така не знам, меѓутоа последнава година стана ептен, ама ЕПТЕН ball dominant и форсира секакви безвезни шутеви.
Зборуваме за лани како ги однел во финале. Тој не ги однесе. Тимот стаса. Лука беше, во најдобар случај, просечен. Океј, се мачеше со повреда уште од 2/3 уткамица против Клиперс, ама шутот му беше катастрофа.
Таа „форма“ продолжи и оваа сезона. Не ме интересира колку трипл дабл имал или имал 80 поени/50 скока/50 асистенции. Кога процентот на шут му е во 30%, колку усрани поседи се тоа за да се стасаат тие поени ?!
Да, точно, не е дека секоја утакмица му е таква, ама не може да си лидерот, да си стар плејерот, да секоја утакмица имаш 25+ поени а 20% од тие утакмици да ти доаѓаат од под 40% шут.
За HoF-ер. Има разлика од да сум HoF-ер како Владе Дивац/ Јао Минг и има разлика да си HoF-ер како,еве Јокич што ќе биди.
Едноставно за талентот што го има,за интелегенцијата што ја има, „таванот“ за него е превисок за да биди уште еден Јао Минг.
Пример, Џа Морант, страшен физички и атлетски примерок, си ја усерува кариерата пошто е ментален морон. Лука ти е обратно. Страшен играч, што си ја усерува кариерата пошто не сака да даде нешто екстра.
За вредноста на трејдот, реков не коментирам. Не можам да проценам што и како ќе се снајде АД во овој тим на Далас. И ја мислам/иам надеж дека Лејкерс повеќе ќари од овој трејд, ама од друга страна тотално ги разбирам Далас.