Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.786
Поени од реакции
115.726
Druze poentata ja promasvas, ama ona seriozno ja promasvas :(
Не ја промашувам, те сфаќам, ама не си во право. Зашо ако на некого му прдне утре ќе се буни зашо сонцето изгреало 5 минути покасно од предвиденото, јер нели треба да се буни. Овде е прашање за нешто основно, ИСХРАНА и ПРЕХРАНА. Јас сметам дека начинот е погрешен, зборам за бојкотот во петок што се најавува, а дека се високи цените тоа си стои. Проблемот е што кај нас копираат од странство, а тоа што се случува во странство не се случува во иста мера кај нас. Пример, во Хрватска имаш цени на производи во ЛИДЛ кои се 3 пати поскапи него истиот производ во Германија, па од тука почнаа и да се бунат граѓаните. Кај нас оваа иницијатива се фура од ајде да речам помодарство, како и комшијата така и јас работава, без да се размисли дали тоа ќе има економска исплатливост.

Ако државата не реагира соодветно на инфлациските трендови, а со тоа и на цените, што очекуваат од трговците, гратис да продаваат? Не дека ги правдам нешто, има доста злоупотреби, ама со ова бојкотов ќе се постигне еден огромен пенис и ништо повеќе.

Член од
30 август 2024
Мислења
131
Поени од реакции
610
не паламуди,ова е разговор меѓу премиерот и новинар од вчера ,не од рандом лик како ти што кажуваш.....најавена инспекција во веро и тинекс после ова
Добро, и? Најозбилно те прашувам, без расправија.

Што мислиш дека може инспекторот да направи при „инспекција“ во Веро и Тинекс? Ќе ги казни дека имаат чоколадо од 200 денари а го набавиле 100? Не разбирам стварно...

Инспекции најавил...

Дајте бе луѓе, каков премиер каков новинар, дајте малце разум. Куртонски политички изјави за поени да се улиже на народ - без никакво решение. Нека прати инспекција во Витаминка што не дупат сите и со иста цена на зејтин како во Хрватска. Ама Хрватска има реални 40/50% маржа.

Дијамант, увeзен ПОЕВТИН од домашно производство, Брилијант.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
684
Поени од реакции
1.803
Во државните институции преполно е со тешки паразити шо земаат големи плати.Тешко дека нешто ќе смениме со бојкотов,само ќе ни го пренасочат гневот на некое време.Пелагонија е празна и запустена.Таму каде шо се сади се сади отров,тоест тутун за кој се добиваат субвенции.Значи се даваат субвенции за отров а не и за прехрамбени продукти.Нека се намалат акцизите и оданочувањето на основните прехрамбени продукти и нека се наметнат уште поголеми акцизи за тутунот и алхохолот.Од негде мора да се почне.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.327
Неписмениот и прост народ за 1 година мора да додаде над 6000 за минимална потрошувачка кошница.
За јануари 2025 минимално мора да одвои 63200 денари. Ако живее под кирија, 78600. Со најчести плати 25-35000 денари. Да не збориме за пензионерите. Со најниска минимална и просечна плата на балканите.
Затоа народ е засегнат и бара излез, каков и да е.

Во Жито пред владата да ја регулира кошницата, зејтинот беше 78-82 денари, ако добро памтам. Една недела после тоа, зејтинот во Жито беше 92 денари. И сегде ги качуваат, па и во кам.

Ја не сум добавувач ни трговец, не ги познавам работите, но инфлацијата мора да има начин да се намали. Ваљда за тоа докторирале 5-6 години.
Оти не само на основни прехрамбени артикли, влијае и на услуги, кредити/камати и други издатоци. Според хармонизиран индекс на инфлација сме во првите 4 држави во Европа.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.339
Поени од реакции
5.716
Се ме боли Владе од скапите производи. И тоа Апла скапи. И мене ме боли за цигара, електронска пушам, ми ја накачија плус 50 денари. Ниви немам, едино ако ми продадеш нешто па ќе има и солидарност за кај тебе да идат парите и бојкот на маркетите од друга страна.
Еве јас ти нудам органски производи директ од фарма. Можам да се кладам дека 3 пати макс ќе купиш и после ќе.отидеш вп маркет зашто ќе ти притреба нешто итно. И како што реков вратио се Леси куќи

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.011
Не ја промашувам, те сфаќам, ама не си во право. Зашо ако на некого му прдне утре ќе се буни зашо сонцето изгреало 5 минути покасно од предвиденото, јер нели треба да се буни.
Ja promasvas, ja promasvas. Za da ne ja promasvas treba da stoi specificno naglaseno za koj tocno proizvodi se raboti, za sto se bojkotira.
Ovde se raboti za visokite ceni vo marketite, a ne sto jas, Ti ili tamu nekoj smetal deka e osnovno ili luksuz. Solidarnost nemate, sloznost. Za vakvi raboti to e osnovno, a ne koj sto preferira. Nastrana sto napisav i predhodno, isto kako i Ti deka vo osnova glupa e idejata, neizdrzana. Da se buntova za nesto kolku da se buntova, da bidime vo trend so balkanot.
Nikoj ne se zaprasa kako se formiraat cenite, zosto se tolku visoki, kakvi danoci, akcizi i neznam sto se nakalemuvaat na osnovnata nabavna cena itn itn itn. Dali zakonski e regulirana marzata, i ako ne e, zosto ne e i taka.

Член од
14 јануари 2025
Мислења
19
Поени од реакции
18
Со бакљи ќе излезам пред влада ако излезе еден да каже т.е да не викне за протест против вештачка инфлација (од 2те влади) и безобразно поскапување на комплетен животен стандард.

Ова со бојкотирање на маркети у јебени петок, на 31 Јануари е тотална куротресина.
Легенда си.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.649
Што ти значи притисок.
Браво за организацијата на медиумите за повик и за масовноста на сеуште не почнатиот бојкот.

Овие мудросериве што се испосраа 16 страни на темава нека купуваат за инат, не за џабе сме на воа дереџе. Ги заслужувате сите мизерии што ги нуди оваа земја.

pritisok.JPG

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.418
Поени од реакции
7.800
Што ти значи притисок.
Браво за организацијата на медиумите за повик и за масовноста на сеуште не почнатиот бојкот.

Овие мудросериве што се испосраа 16 страни на темава нека купуваат за инат, не за џабе сме на воа дереџе. Ги заслужувате сите мизерии што ги нуди оваа земја.

Прегледај го приврзокот 441890
А го прочита ли текстот воопшто, провери ли на што и колку е намалено...
Џабе мудросерите пробуваат да укажат каде е причината, бидејќи вака функционира вашиот мозок:

Член од
28 ноември 2022
Мислења
452
Поени од реакции
860
Screenshot_20250130-110607_Facebook.jpg
Screenshot_20250130-111012_Chrome.jpg

Ispratete poraka do ,,biznismenite,, , do Vlasta. Mnogu e, preskapo e.
Da bideme solidarni!

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.751
Поени од реакции
6.162
Неписмениот и прост народ за 1 година мора да додаде над 6000 за минимална потрошувачка кошница.
За јануари 2025 минимално мора да одвои 63200 денари.
Земи го и ова со резерва.
Во таа ебена "минимална потрошувачка кошничка", конкретно за месец декември, ставени се артикли цреши, дињи, лубеница...(ова вчера на Топ тема беше потврдено)
Извини, ама цреши, лубеница...во сред зима НИКАКО не може да биде минимална потрошувачка кошница ...
Или, исто беше спомнато, ставено е Кока кола ( а не пример, Газоза како домашен производ)

Очигледно си играат курот...

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.734
Поени од реакции
7.963
Хахаха нето добивката им се виде неатрактивен процент за плачење па удрија на Бруто Маржа. Која глупост бе, бегај таму.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.734
Поени од реакции
7.963
Македонците од 903та и 2025та очигледно се истите токмаци. Сакаат востанија да прават а немаат ни припрема ни стратегија ни ресурси. Генетика е у прашање изгледа.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.413
Поени од реакции
4.317
Кој ја смислил оваа акција, дефинитивно му диши главата. Во ред е да се направи некаков притисок од граѓаните насочен кон тоа да се намалат цените, но ова е монти пајтон сценарио. Ако во петок ги бојкотираме маркетите, тогаш во четврток треба да се снабдиме со се што ке ни треба во петок, па кога во сабота маркетот ке се преброи ке нема никаква разлика во прометот, разликата ке му биде што во четврток во маркетот ке има малку повеке гужва а во петок ке биде лабаво. Кој ефект се очекува и зошто маркетот би имал потреба да реагира?

Kajgana Shop

На врв Bottom