Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.113
Што ти значи притисок.
Браво за организацијата на медиумите за повик и за масовноста на сеуште не почнатиот бојкот.

Овие мудросериве што се испосраа 16 страни на темава нека купуваат за инат, не за џабе сме на воа дереџе. Ги заслужувате сите мизерии што ги нуди оваа земја.

Прегледај го приврзокот 441890
јеби дур можеш,па коа ќе ти се навртат тебе глуми лудило

море бојкот скроз на вакви преваранти

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.733
Поени од реакции
7.955
Притисок напраиле бе :)) си ја испромовира Тинекс лојалната, ќе даде поен поише за леб и млеко, ќе ги намали 2 недели цените. Што убаво време да работиш маркетинг.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
452
Поени од реакции
860
Ama ,,mudra nacija,, sme bile.
Kako ,,ne svakate vo lejkite,, deka ne e rabotata da ,,gi osiromasime,, biznismenite. NEMA da gi osiromasime niti ,,0.0000001%,,. Zosto neli, mora ,,da se dzvaka,,. I taka e!
Kako nemate IQ ,,da ja razberete celta,, za ovoj bojkot?
,,da vi nacrta na hartija,, nekoj pak dzabe e!
Poraka e vo prasanje a ne ,,nekogo da osiromasis,,. Poraka. Kolku pomasovna, tolku ,,poglasna,, do usite na Vlasta, na biznismenite.

Site sto ,,nemate kapacitet,, da ja razberete celta UTRE PRVI VO MARKET da ste i ,,na zdravje pazarenje,, bez guzva i ,,terajte magareto,, dodeka ve sluzi. Dno, dna!

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.337
Поени од реакции
5.713
Кој ја смислил оваа акција, дефинитивно му диши главата. Во ред е да се направи некаков притисок од граѓаните насочен кон тоа да се намалат цените, но ова е монти пајтон сценарио. Ако во петок ги бојкотираме маркетите, тогаш во четврток треба да се снабдиме со се што ке ни треба во петок, па кога во сабота маркетот ке се преброи ке нема никаква разлика во прометот, разликата ке му биде што во четврток во маркетот ке има малку повеке гужва а во петок ке биде лабаво. Кој ефект се очекува и зошто маркетот би имал потреба да реагира?
Шшшшшш немој да пишуваш работи што имаат логика на форумов, ќе те прогласат за ненормален.
Автоматски споено мислење:

2 месеци покасно, пекарите го покачија лебот за 10 денари

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.649
Ama ,,mudra nacija,, sme bile.
Kako ,,ne svakate vo lejkite,, deka ne e rabotata da ,,gi osiromasime,, biznismenite. NEMA da gi osiromasime niti ,,0.0000001%,,. Zosto neli, mora ,,da se dzvaka,,. I taka e!
Kako nemate IQ ,,da ja razberete celta,, za ovoj bojkot?
,,da vi nacrta na hartija,, nekoj pak dzabe e!
Poraka e vo prasanje a ne ,,nekogo da osiromasis,,. Poraka. Kolku pomasovna, tolku ,,poglasna,, do usite na Vlasta, na biznismenite.

Site sto ,,nemate kapacitet,, da ja razberete celta UTRE PRVI VO MARKET da ste i ,,na zdravje pazarenje,, bez guzva i ,,terajte magareto,, dodeka ve sluzi. Dno, dna!
Oчигледно џабе се трудиме да доловиме дека е пораката во прашање.
Оти нели хрватите будали се па сеа ние сме биле стадото. Таа е македонската, јебига :)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.337
Поени од реакции
5.713
Еден куп аналогии со 1903та ми правите, да не заборавивте само како заврши Крушевската Република тогаш. А оној кој денес го сметаме за татко на нацијата всушност и бил против да се крене у тој момент него сметал дека треба малце покасно :)

Убаво пиша некој погоре, кратковидоста е во ДНКто на народов, очигледно.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
681
Поени од реакции
1.800
Македонците од 903та и 2025та очигледно се истите токмаци. Сакаат востанија да прават а немаат ни припрема ни стратегија ни ресурси. Генетика е у прашање изгледа.
Македонците биле токмаци затоа шо кренале востание 903та?А шо требало да прават,да молчат и да трпат за да му докажат на бегот дека не се токмаци?Хрвативе се токмаци затоа шо бојкотираат?И Талјаниве се исти такви токмаци?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.230
Поени од реакции
13.149
Ги „смалуваат“ маржите.
Какви маржи бе друже? Кам, Стокомак, Зур, Дим и слични харддисконти имаат маржа од 5 до преку сила 15/18% (најмногу е 18 и е ретка, за некој егзотични и курч производи). Реално, просек на харддисконт му е 10/12% маржа (бидејќи за прехрабена индустрија имаш смешни 4/5/6/7%, а таа категорија е 90% најпродавана во еден маркет).

За колку да работат, еве, според тебе? Колку е за тебе прифатливо? Или за било кој друг, чисто ме интересира, да не испадне те напаѓам лично.

Имаме огромна маса на ПРОСТ народ. Ама апла прост. За ништо не се трудиме сами да размислиме, туку гледаме што е шема и како овци се редиме.

Имаш монопол од увозници/дистрибутери со минимално (да не кажан никакво) домашно производство (застапено кај нас, дома) а ние тука се караме дали маркетите ќе сме ги бојкотирале или не. Еден да излезе, вистински да истражи каде е проблемот, ќе видиш дали владиве и политичариве толку лесно ќе излезат на прес и да кажат дека го подрживуваат бојкотот.

Мицковски па уште најавил РИГОРОЗНИ КОНТРОЛИ.
Што ќе контролира? Ќе му каже на некој стај го лебот 20 денари а го набавува 28? Следиме трендови кои немаат допирна точка со реалноста. Хрватска ја зимаме за репер човече каде со години имаат 30/40 па дури и 50% маржи. Со нив ли се мериме?

пс: И извини, ако верувате у сликана што излезе со маржите, алал да ви е. Како излезе Кипер со 12% па дури и најмал од сите. Баш, БАШ реално :tapp:
Еве околу маржите.
Горе цената е во дим маркет,долу тинекс.
Дека увозниците/производителите биле криви и слаби маржи имале маркетиве :)
За други производи е можда обратна ситуација,односно дим да мава појака маржа од тинекс на други производи.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.470
Македонците биле токмаци затоа шо кренале востание 903та?А шо требало да прават,да молчат и да трпат за да му докажат на бегот дека не се токмаци?Хрвативе се токмаци затоа шо бојкотираат?И Талјаниве се исти такви токмаци?
da uklucat mozok pred da praat nesto

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.327
Да не заборавиме и на една ситница. Ако на удар се 2-3 маркети, тие имаат вработени кои зимаат плата. Тоа ќе се одрази и на вработените. Мора добро да се размисли за активностите како да се движат, аутпутот за муштериите и евентуалните последици.
Земи го и ова со резерва.
Во таа ебена "минимална потрошувачка кошничка", конкретно за месец декември, ставени се артикли цреши, дињи, лубеница...(ова вчера на Топ тема беше потврдено)
Извини, ама цреши, лубеница...во сред зима НИКАКО не може да биде минимална потрошувачка кошница ...
Или, исто беше спомнато, ставено е Кока кола ( а не пример, Газоза како домашен производ)

Очигледно си играат курот...
Ирците на пример во минималната кошница (MEB) имаат и стек, кари, туна, шунка....не знам дали и тоа е луксуз па да го земеме со резерва. Дури и купечка вода ставаат европјаните. Британците, кога за нас беше мисловна именка мобилниот, ставаа и мобилен и интернет пристап.

Точно дека некои нешта треба да се земат со резерва (или да се десезонираат барем), но порастот по години не може да се земе со резерва ако продуктите и услугите се константно следени. Порастот ја покажува инфлацијата на храната и услугите.
Не секој оди во кино или купува весник. Ама од друга страна, лекови за хронични болни пример не се вклучени. Тоа се 10тина кг цреши месечно за двајца. Крајната резултанта од равенката е таа, имаме скапи продукти и висока инфлација во однос на средните плати.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
681
Поени од реакции
1.800
da uklucat mozok pred da praat nesto
Според тебе шо треба народот да прави,да молчи?Секој вика народот е токмак а јас сум најпаметен.Е па добро кажете им на токмациве како треба да се справат со ваква висока инфлација?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.912
Поени од реакции
40.842
Искрено не верувам дека нешто ќе смени ниту па ќе учествувам во ова, единствено ќе ми биде драго, ако успее бојкотов, за вработените по маркетиве што ќе имаат еден ден каков таков по лабав. Меѓутоа знаејќи ги нашиве работодавачи, ќе ги тераат да ги средуваат магацините и да ги редат рафтовите за во сабота да бидат полни со роба, така да...

Kajgana Shop

На врв Bottom