Белорусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.409
Поени од реакции
7.793
Шарено тркало, ајде кажи ми, која е функцијата на Претседателот на Комисијата освен церемонијална да се шета по Македонија, Србија, БИХ, и да тапша по рамо? Која извршна функција ја има па од неа да зависи политиката на ЕУ? Кој чекор може да го преземе а да не е согласно интересите на Германија и Франција? За се во ЕУ, одлучуваат Претседателот/Премиерот на Германија и Франција, се друго има церемонијална улога, налик на Англиска кралица. Ако сакаат Германија и Франција да влеземе во ЕУ, ќе видиш уште утре како Бугарија нема да има никакви примедби за тоа. Умрени институции ти се Европската Комисија и слични нив. Неможат да донесат една обична одлука сами на свои раце, па ти ми ги спомуваш како да светот зависи од овие функции. Тие функции се избираат без избори од самото создавање на Европската Унија, баш поради тоа што немаат извршна улога.

Лукашенко е докажан атеист, црвен комунист и неверник а ти ми кажуваш овде било ширено Православието. Оди лупни ја таа глата во некој ѕид можи ќе ти проработи мозокот.
Значи умрени институции.
27 држави се слуги на интересите на Германија и Франција. Притоа "моќната" Германија не може претседател да одбере без амин од јенките, Французите а малку мрднат, пола Париз им гори, но ете Лукашенко бил лошиот, иако мнозинството во Белорусија никако да излезе на улица.
Претседателот на ЕУ ако нема моќ, тогаш нема да има ни потреба од негов потпис и печат.
ЕЦБ одлучува за сите 27 држави, а претседателот на ЕЦБ кој ли го поставува...

Самиот потврдуваш колку тоталитарен систем е ЕУ, наместо ЕУ да ги критикуваш, како да се подобрат, каде се проблемите, ти си се фатил Лукашенко.

Англиската кралица имала церемонијална улога, аха важи, наивна шупелка.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.247
Поени од реакции
5.874
@Vartolu служи на сатаната, длабоко седи во матриксот, исто како локван, саван и слични.
Хахахахаха...Оди олабај се Рончак, брат....Ај бафричов знајме дека летната му е чавката со се конец, ама ти барем беше поприземен јеботе.... Сум служел на сатаната....хахахахаххахахагахахха
Автоматски споено мислење:

Значи умрени институции.
27 држави се слуги на интересите на Германија и Франција. Притоа "моќната" Германија не може претседател да одбере без амин од јенките, Французите а малку мрднат, пола Париз им гори, но ете Лукашенко бил лошиот, иако мнозинството во Белорусија никако да излезе на улица.
Претседателот на ЕУ ако нема моќ, тогаш нема да има ни потреба од негов потпис и печат.
ЕЦБ одлучува за сите 27 држави, а претседателот на ЕЦБ кој ли го поставува...

Самиот потврдуваш колку тоталитарен систем е ЕУ, наместо ЕУ да ги критикуваш, како да се подобрат, каде се проблемите, ти си се фатил Лукашенко.

Англиската кралица имала церемонијална улога, аха важи, наивна шупелка.
Темава е за Белорусија, абдал. Нормално дека на темава за Белорусија ќе се зборува за Белорусија. Писмен си да прочиташ како се вика темава? Ако не ќе те научам, забаваче... Има друга тема за ЕУ таму ќе пишиме за ЕУ...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.143
Поени од реакции
11.788
Ејј тркалоотооо....Ако сум ти досаден, блокирај ме брат, ама тоа што си тркало и да те блокирам, пак ќе си останиш тркало :)

Што ингеренции има извршниот орган на Европската Унија освен да паламуди за проширување и стеснување на ЕУ? Без Германија и Франција да одлучат, ЕУ и сите нејзини водачи имаат улога на англиска кралица.

Романија не ми е репер за запад брат, Романија ти е малку подобрена верзија од нас, Македонија. За нашиве аспарух источни соседи да не пишувам...

Десницата е пред победа во Германија? Да..Во Унгарија, Италија, Словачка веќе имаме десничарски влади, и дај Боже да има уште повеќе.

Белорусија православни? Грешка си..Господинот Лукашенко е тежок атеист...Верува само во Сталин и Ленин, види провери си ќе видиш..Православни вредности ако ти се Ленин и крвникот Сталин, тогаш океј е....
Европската Комисија е легислативното тело на ЕУ. Таа ти ги прави законите, одредбите, кој колку може да лови риба, каков кабел за полнач да користиш, какво семе смееш да сееш, од каде смееш да увезуваш, колку издувни гасови да се испуштаат, се што можеш да замислиш од закон кој мора да се почитува во сите земји - е тој закон ти е донесен од претседател и комисија кои никој не ги избрал. Погрешен збор е комисија, иако така се вика, во реалност тоа е парламент. Значи парламентот не е избран од народот, па нема покомуњарска творба од тој парламент.

За почитување православни вредности не треба да си верник, доволно е пола од десетте заповеди да ги применуваш и ќе имаш подобро општество

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.409
Поени од реакции
7.793
Темава е за Белорусија, абдал. Нормално дека на темава за Белорусија ќе се зборува за Белорусија. Писмен си да прочиташ како се вика темава? Ако не ќе те научам, забаваче... Има друга тема за ЕУ таму ќе пишиме за ЕУ...
Виде дека сам себе се убијал и плачки.

Знам за што е темава, туку лицемерноста да ти ја покажам, а и колку си буљаш што не ги критикуваш тие кон кои се стремиме да се приклучиме и кои не ебаваат на секое поле.

Белорусија бар за короната се покажа како најдемократски, додека 90% од вас "слободарите" повикувавте во логори.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.247
Поени од реакции
5.874
Виде дека сам себе се убијал и плачки.

Знам за што е темава, туку лицемерноста да ти ја покажам, а и колку си буљаш што не ги критикуваш тие кон кои се стремиме да се приклучиме и кои не ебаваат на секое поле.

Белорусија бар за короната се покажа како најдемократски, додека 90% од вас "слободарите" повикувавте во логори.
Прво,шабане, кога сме до ебавањето. Ние сами се ебаваме тука, зошто мислиш дека некој друг ќе ни прости? ЕУ ги боли таквото за нас, а очигледно ниту пак нас не боли таквото и за нас самите..Ние ако бевме освестени, немаше да имаме 200 души на протест за промена на името...Тука искрено мене ми згасна најголемиот дел од вербата дека има некаква си светла иднина за нас како народ. А патриотишта вака како тебе со големи мудоњи на компјутер и форум и фејсбук има со лопата да риниш...И да..Мене не ми е крива ЕУ, што сите мои комшии дремеа како кутриња дома, кога се повикуваше на протест за името кога го промена онај соселанецот твој од Муртино...200 души... Замисли Франција гореше за 0.25 центи крената цена на нафтата, замисли некој да им го менеше името...Ние?Што напрајвме??Вие декларираните патриоти со лавој, шеснајсеткракото знаме наше, наследници на Александар, лајте по фб и по кајгана, а на дело ве нема никаде.. Александар вгроб шамари си мава кога гледа што го наследило....

Слободар? Хахахаха.... Ах бе бафрич, ти си интересно типче. Оди излези малку со другари, мавни едно - две пива, види малку живот, многу негативности си имаш собрано не чини за срцето...

Ниту сум повикувал на логори, ниту сум поддржувал карантини и глупости. Ама ти бафрич, знаеш да читаш мисли и онака си даваш право да судиш други луѓе онака од ракав, и тоа зошто? Ете чим е толку убаво, шо не фатиш џаде за Минск ?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.076
Поени од реакции
12.627
Прво,шабане, кога сме до ебавањето. Ние сами се ебаваме тука, зошто мислиш дека некој друг ќе ни прости? ЕУ ги боли таквото за нас, а очигледно ниту пак нас не боли таквото и за нас самите..Ние ако бевме освестени, немаше да имаме 200 души на протест за промена на името...Тука искрено мене ми згасна најголемиот дел од вербата дека има некаква си светла иднина за нас како народ. А патриотишта вака како тебе со големи мудоњи на компјутер и форум и фејсбук има со лопата да риниш...И да..Мене не ми е крива ЕУ, што сите мои комшии дремеа како кутриња дома, кога се повикуваше на протест за името кога го промена онај соселанецот твој од Муртино...200 души... Замисли Франција гореше за 0.25 центи крената цена на нафтата, замисли некој да им го менеше името...Ние?Што напрајвме??Вие декларираните патриоти со лавој, шеснајсеткракото знаме наше, наследници на Александар, лајте по фб и по кајгана, а на дело ве нема никаде.. Александар вгроб шамари си мава кога гледа што го наследило....

Слободар? Хахахаха.... Ах бе бафрич, ти си интересно типче. Оди излези малку со другари, мавни едно - две пива, види малку живот, многу негативности си имаш собрано не чини за срцето...

Ниту сум повикувал на логори, ниту сум поддржувал карантини и глупости. Ама ти бафрич, знаеш да читаш мисли и онака си даваш право да судиш други луѓе онака од ракав, и тоа зошто? Ете чим е толку убаво, шо не фатиш џаде за Минск ?
Хехе, ние сами се плескаме од сите страни, тоа никој не може да го оспори, но кој ни го поставува таквото плескање како услов за членство ?

Дај биди си искрен пред се` кон самиот себеси: Кој вели дека мораме да ги внесеме балканските татари во Устав во замена за ветување за почеток на преговори за полноправно членство ?

Коментаров ти е некако во стилот Чесите самите себеси се плескале во здрав мозок во септември 1938, односно во март 1939 кога Адолф Хитлер и Нацистичка Германија ги окупирале прво Судетската област, а подоцна и цела Чехословачка, а тоа што Велика Британија и Франција го потпишале Минхенскиот договор и биле гаранти на истиот нема никаква врска со плескањето кое Чесите си го направиле на самите себеси. Велам Чесите, а не Чехословаците бидејќи општо е познато дека Словаците попрво сакале независна, па макар и про-нацистичка Словачка отколку слободна, обединета и независна Чехословачка, најголемите жртви од Минхенскиот договор и од нацистичката окупација на Чехословачка се Чесите, додека Словаците поминале значително полесно.

Кој ги испрати оние таканаречени олеснувачи во Охрид во 2001 година кога се водеа преговори за некаков си рамковен мировен договор, не беа САД и ЕУ ?

Која држава до денешен ден е гарант на Охридскиот договор од 2001 година и на договорот од Нивици од 2018 година, а чија што надворешна политика предвидува забрана за влез на нејзина територија на било кои противници на истите тие договори ?

Се согласувам со твојот аргумент дека самите сме си криви бидејќи се плескаме со свој стап по сите отвори, но тоа не го менува фактот дека некој од надвор ни вели дека така треба да правиме, или по ново како што велат извесни странски изроди: да сме го затнеле носот и да сме го проголтале изметот ?

Точно е дека самите сме си криви за тоа што го голтаме, но некој друг ни го сервира тоа бидејќи не е дојдено од нашата кујна, биди си искрен околу тоа, мислам дека веќе ја покривме таа тема на дискусија.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.247
Поени од реакции
5.874
Хехе, ние сами се плескаме од сите страни, тоа никој не може да го оспори, но кој ни го поставува таквото плескање како услов за членство ?
Декстер, да во право си. Ок. Таа е состојбата

Но, сега имаме две опции:

1. Што правиме ние, кои чекори ги преземаме, за тоа да го промениме? Дефиниција на чекорите.

2. Да кукаме и да се жалиме како сме обесправени цела историја, дефанзивен менталитет на жртва, на поттурнат, потчинет, синдром на помала вредност итн.

1. Беше што беше. Светот и геополитиката го врти интересот. Нашата татковина е во центарот на Балканот, не дека сме којзнај колку важни и толку геостратешки на битна позиција па без нас да не се може, ама да се развија стратегија како да им „забодеме“ очи да влеземе во сфера на интерес, и да се заложат големите сили за нас не од што не сакаат, туку од што би имале интерес од нас. Мора да има нешто, што ќе им се лупне по глава да речат чекајте бе овие, за ова и ова ќе ни требаат, да им излеземе во пресрет. Ако мислите дека и Истокот би се однесувал различно од Западот, се лажете. И Истокот имал моќ во минатото да го реши Македонското прашање но и од нив го видовме ќарот. Значи секој гледа колкав интерес има од тебе и што би добил од тебе. Еве пример, Путин му го спаси газот на Лукашенко со протестите тогаш? Но, Лукашенко сега ќе гледа како Руски трупи парадираат долж Белоруско-украинската граница, и ќе ќутат и прават на мутави.

Пример многу е лесно да речеме Западот е крив, но реалноста е друга. 70% од вкупниот увоз-извоз и трговска размена на Македонија е со Германија. Сите имате познат некој кој разбира економија и економски процеси, и прашајте си што би се десило утре да Германија ни воведи целосно вето и забрана за увоз извоз на стоки од кај нас и кон кај нас. Окружени сме со други држави членки на ЕУ, и заборајте дека ќе одиме со извоз кон други држави, тоа нема шанса да се случи. Знаете во тој момент што ќе се деси со нашава држава? Немора да сме Ајнштајн во економија за да си го одговориме тоа.

Активно лобирање, максимално треба да се ангажира СЕКОЈ од нас одпрво од самите себеси дома, на работа и на секое поле, со агресивни чекори да сме гласни во нашите ставови и желби и стремежи како народ. Лобирање на секој еден од нас на секој можен начин со секој можен познаник на цела земјина топка. Израел треба да ни биде пример како народот се бори за успех на нивната држава. Мислите ли дека Израел ги поддржуваат Американците, оти на Американците аманет му се Евреите или многу ги сакаат? Не. Имаат тежок интерес да постои Израелската држава, и ќе постои се дури имаат интерес да постои...

2. Ова според мене ни е најголемата пречка како народ во цела наша историја, од времето после Аце до Мицковски, сите тутокомплето. Еднаш засекогаш треба да се покаже став, заби и непопустливост. А не глумење Калимеро, коленичење, вазалство и полтронство, кодошлук, дамуумрекозатанакомшијата и слично. Еднаш се немаме сплотено за некоја работа, цела историја ни се провлекува само со некои пример востание, ама некој кодош го пробил востанието, па за крадењето да не отварам уста. Затоа немаме просперитет во ништо. Кој сакаш да те сака и почитува кога прво сам не си се сакаш и се почитуваш?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.693
Поени од реакции
25.093
Шарено тркало, ајде кажи ми, која е функцијата на Претседателот на Комисијата освен церемонијална да се шета по Македонија, Србија, БИХ, и да тапша по рамо? Која извршна функција ја има па од неа да зависи политиката на ЕУ? Кој чекор може да го преземе а да не е согласно интересите на Германија и Франција? За се во ЕУ, одлучуваат Претседателот/Премиерот на Германија и Франција, се друго има церемонијална улога, налик на Англиска кралица. Ако сакаат Германија и Франција да влеземе во ЕУ, ќе видиш уште утре како Бугарија нема да има никакви примедби за тоа. Умрени институции ти се Европската Комисија и слични нив. Неможат да донесат една обична одлука сами на свои раце, па ти ми ги спомуваш како да светот зависи од овие функции. Тие функции се избираат без избори од самото создавање на Европската Унија, баш поради тоа што немаат извршна улога.

Лукашенко е докажан атеист, црвен комунист и неверник а ти ми кажуваш овде било ширено Православието. Оди лупни ја таа глата во некој ѕид можи ќе ти проработи мозокот.
kakva budala

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.310
Поени од реакции
34.901
Што ингеренции има извршниот орган на Европската Унија освен да паламуди за проширување и стеснување на ЕУ?
Значи само да ја води ЕУ, ништо важно. :unsure:

Европската Комисија е легислативното тело на ЕУ. Таа ти ги прави законите, одредбите, кој колку може да лови риба, каков кабел за полнач да користиш, какво семе смееш да сееш, од каде смееш да увезуваш, колку издувни гасови да се испуштаат, се што можеш да замислиш од закон кој мора да се почитува во сите земји - е тој закон ти е донесен од претседател и комисија кои никој не ги избрал. Погрешен збор е комисија, иако така се вика, во реалност тоа е парламент. Значи парламентот не е избран од народот, па нема покомуњарска творба од тој парламент.
Наскоро и со кој (и за кој) да се води војна. Само дајте им малку време да направат заедничка војска (а одамна има најави).

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.247
Поени од реакции
5.874
Значи само да ја води ЕУ, ништо важно. :unsure:
Па и Англискиот крал во моментов е крал на Англија па ништо не зависи од него.

mrsh u igracnica be glup eden... dzabe ti obasnjuvast glup si za da sfatis i na sekoja tema samo gluposti pisuvas
Ti mrs u kengurija kurtonu eden so kur pisis tuka? Ti si stranec, kurton..Kokonac klompa....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.693
Поени од реакции
25.093
Па и Англискиот крал во моментов е крал на Англија па ништо не зависи од него.

Ti mrs u kengurija kurtonu eden so kur pisis tuka? Ti si stranec, kurton..Kokonac klompa....
abe glup eden disi dlaboko forum e ova na net, od kaj sakas mozes i se pishuva... idi u temite za broenje kaj so ti e mestoto ne se srami sekojdnevno

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.247
Поени од реакции
5.874
abe glup eden disi dlaboko forum e ova na net, od kaj sakas mozes i se pishuva... idi u temite za broenje kaj so ti e mestoto ne se srami sekojdnevno
Forum e kokonac, forum...Ama ti si glupa i ogranicena, i ne znajs deka ti devojko sama si odbiras kogo citas. Eve ti si odbrala zivotot da ti vrvi citajki me mene i sledejki me tuka, a jas tebe devojce, nitu sum te citiral prv, nitu pa si mi potrebna da te chitam, ednostavno nebitna si mi, stopati ti imam kazano. Ajde najdi si nekoj tamu da te onadi, dosta dosaduvas.

Kajgana Shop

На врв Bottom