PlayStation 5

• Креатор на темата ob1
  • Време на започнување

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.287
Уште чекам @wot -че. :love:
Имај на ум дека треба да предложиш игри за почетник. :P
Инаку, до сега, овие 2 недели ги играв само тие што ги инсталирав за децата, за мене ни една: Astro's Playroom (ова е нешто ко trial за Astro Bot, барем јас така го сфаќам. Малечка е, ја поминав цела), Ratchet & Clank: Rift Apart (забавна, на некои 25% сум), GTA5, NFS, со син ми ја играме It Takes Two и Worms W.M.D. (оваа нему му е најзабавна :D) и не ми текнува што друго. А, да - ги инсталирав и Fallout 4 (ја пробав, ама не ми изгледа интересно), The Last of Us (уште не сум ја пуштил), и PES (не знам како се викаше сега, ама е живо срање од игра, оваа прва ја бришам).
Тоа PES којзнае и PES дали е веќе, бриши без двоумење :D

Uncharted Legacy of Thieves е во колекцијата, две игри се, втората е како spin-off на серијата. Ги немав играно претходните Uncharted, планирам во иднина, но тоа не ме спречи да уживам во овие затоа што горе-долу сѐ е јасно. Линеарна игра е, изгледа прекрасно, има прогресија и чувство дека учиш некои нови гејминг скилс, и не е многу долга. Ќе се заборавиш во играта :love:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Тоа PES којзнае и PES дали е веќе, бриши без двоумење :D
eFootball се вика по ново. За да можеш да играш меч, триста "мисии" мораш да завршиш. Ај и нека е така, ќе потрошиш пола саат пред да почне мечот. Ама бираш тим пред него, или репрезентација, и пример ја бираш Македонија, и ти бара да купиш играчи и ти нуди еден пакет од 10 играчи во кој задолжително е Меси. И го бираш, и така, Меси игра за Македонија. :tapp:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Инаку, заборавив уште една игра што ја пробав зашто многу ми ја фалеа децата на работа, The Crew 2, ама денес ја избришав и неа. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Сите игри што ќе бидат додадени на PS+ каталогот во јануари 2025 (на 21.01):

За PS+ Extra:

God of War: Ragnarok (PS5 | PS4)
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name (PS5 | PS4)
Atlus Fallen: Reign of Sand (PS5)
SD Gundam Battle Alliance (PS5 | PS4)
Sayonara Wild Hearts (PS4)
ANNO: Mutationem (PS5 | PS4)
Orcs Must Die 3 (PS5 | PS4)
Citizen Sleeper (PS5 | PS4)
Poker Club (PS4)

За PS+ Premium:

Indiana Jones and the Staff of Kings (PS5, PS4)
Medievil 2 (PS5 | PS4)

Ја симнав God of War (2018, PS4), некој ми ја препорача погоре. Сега и Ragnarok ќе биде во каталог.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Zlatikevichius wanna be gamer update 1: Инсталирав скоро се што ми предложивте а го имаше во каталогот, и тргнав од Returnal. И малце ве пцуев. :pos: Играта си е супер, ама ова на почетник не се предложува бе, ќе си набијам комплекси дека појма немам и ќе го продадам PS-от. :pos: Не, шала на страна, брзо сфатив дека loop-овите уствари не те враќаат на 0 комплетно и дури успеав на два пати да стигнам до едно чудовиште што изгледаше поглавно од другите :pos:, ама вие да ми го утепате!

Топ е играта, стварно, ама ќе и се навратам за некој месец.

Втора, не знам како, по случаен избор веројатно беше Ghost of Tshushima. И се навлеков толку многу што еве скоро 2 недели ја играм само таа. На 50% сум ама на medium и морам да се заблагодарам на сите што ја предложивте, зашто стварно е уживање! Плус, ќе имав и повеќе од 50% до сега, ама скршнувам од главната приказна и ем ги завршувам side-quest-овите, ем ко ќе ослободам некое местенце од Монголите ја облекувам таа Traveller облеката и пробувам да најдам артефакти, чуда, што и да има сокриено некаде. Секако планирам да се навратам на тоа што сум испуштил откако ќе ги завршам приказните, ама сакам да видам дали можам да најдам сам нешта, следејќи ги златните птици и лисиците, без помош од чичко Гугл. Многу, многу, многу убава игра! Ми се допаѓа и приказната, и gameplay-от, визуелно е преубава, музиката и звукот ич не се нападни, баш е еден вид медитирање играва. Вакви да ми предложувате!

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
766
Поени од реакции
1.938
Zlatikevichius wanna be gamer update 1: Инсталирав скоро се што ми предложивте а го имаше во каталогот, и тргнав од Returnal. И малце ве пцуев. :pos: Играта си е супер, ама ова на почетник не се предложува бе, ќе си набијам комплекси дека појма немам и ќе го продадам PS-от. :pos: Не, шала на страна, брзо сфатив дека loop-овите уствари не те враќаат на 0 комплетно и дури успеав на два пати да стигнам до едно чудовиште што изгледаше поглавно од другите :pos:, ама вие да ми го утепате!

Втора, не знам како, по случаен избор веројатно беше Ghost of Tshushima. И се навлеков толку многу што еве скоро 2 недели ја играм само таа. На 50% сум ама на medium и морам да се заблагодарам на сите што ја предложивте, зашто стварно е уживање! Плус, ќе имав и повеќе од 50% до сега, ама скршнувам од главната приказна и ем ги завршувам side-quest-овите, ем ко ќе ослободам некое местенце од Монголите ја облекувам таа Traveller облеката и пробувам да најдам артефакти, чуда, што и да има сокриено некаде. Секако планирам да се навратам на тоа што сум испуштил откако ќе ги завршам приказните, ама сакам да видам дали можам да најдам сам нешта, следејќи ги златните птици и лисиците, без помош од чичко Гугл. Многу, многу, многу убава игра! Ми се допаѓа и приказната, и gameplay-от, визуелно е преубава, музиката и звукот ич не се нападни, баш е еден вид медитирање играва. Вакви да ми предложувате!
Zlate probaj ja Skyrim....
Isto e dobra za meditacija :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

@Zlatikevichius
Brat se zaebavam, eden brak od 20 godini me kostase taa igra , ne gresi dusa da odiis po toj pat.
Zarazna e ko STD i ne mozes da ja otkacis , a plus ima mnogy mnogy mnogy analiziranje ne pred i posle.....

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136

Главната причина поради која купив PS5 беше баш Ghost of Tsushima, веројатно непопуларно мислење ама мене ми направи х10 поголем мерак од RDR2, иако од технички аспект RDR2 е подобра во секој поглед.
Нејсе, чим уживаш во играва, годинава ни излегува и Ghosts of Yotei, keep an eye.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.945
Поени од реакции
23.089
Едно прашање, еден другар ќе ми подари PS5. Дома имам PS4 чипуван со еде куп игри симнат од интернет нормално пиратски, дали ќе можам да ги префрлам на петката?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.667
Едно прашање, еден другар ќе ми подари PS5. Дома имам PS4 чипуван со еде куп игри симнат од интернет нормално пиратски, дали ќе можам да ги префрлам на петката?
Ne, kratko i jasno. So srekja neka ti e 5kata, na temava e objasneto kako mozes da kupuvas igri i zaboravi na piraterija na 5kata, ne deka sum protiv toa, naprotiv, ama ednostavno ne e mozno istoto na sony 5.

Член од
21 септември 2019
Мислења
32
Поени од реакции
25
sitni ja 5 kata i cuvaj si ja 4

O

ob1

Гостин
Ne, kratko i jasno. So srekja neka ti e 5kata, na temava e objasneto kako mozes da kupuvas igri i zaboravi na piraterija na 5kata, ne deka sum protiv toa, naprotiv, ama ednostavno ne e mozno istoto na sony 5.
Постои можност, само треба постар софтвер да имаш на конзолата.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.945
Поени од реакции
23.089
Ја зедов 5 - та но другарот ми го прати без кабли, дали од 4 - та ќе се фатат ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.525
Повеќе од 10 саати псн е даун и никој не знае зошто.

Screenshot 2025-02-08 at 07-54-33 longest psn outage - Google Search.png

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Морам да се пофалам, ја завршив првата игра - Ghost of Tshushima. :pipi: Уживање беше целиот овој месец. При крај почнаа да ме нервираат долгите приказни по малце, па честопати знаев да го оставам контролерот додека тие си зборат и да си бркам друга работа дур не престанат. Инаку - чиста 10/10 за играва, фала уште еднаш за сите што ми ја предложија.

Е сега, остануваат уште некои 20-тина трофеи кои морам да се вратам и да ги освојам, а после тоа (бидејќи ги завршив сите side quest-ови, ми останаа само 4 mythical quests), ќе размислам за одење и на тој Iki островот. Сега за сега значи уште не ја напуштам GOT, и не сум размислувал што следно. Вака прво нешто што ми паѓа на ум од вашите предлози е God of War. Па ќе видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom