Тражили сте, гледајте!Ако постои некој од Македонија, што ќе им сруши власт, држава, значи дека удба навистина отишла у курац.
Не може да им ја сруши некој од тука. Западот може, тоа пробуваат сите да ти го кажат. Протестантите се алатка. На крајот од денот се небитни зашто никој отпосле нема ништо да ги праша, само ќе одиграат штетна улога и готово.Ако постои некој од Македонија, што ќе им сруши власт, држава, значи дека удба навистина отишла у курац.
Sekoj na sekoj e necij sin, kjerka, vnuk i ne znam sto. Sigurno ne e od epruveta rasten. Niti toa se nema sluceno, niti e prv pat, niti posleden vo istorijata, ni tuka ni, ni vo diktaturi, ni vo zapadnite demokratii. Redovna procedura e na sekade vo svetot. Ne sluzi policijata samo za pisenje kazni i za fakjanje aramii tuku i za da go odrzuva redot, mirot i pravniot poredok vo drzavata, da ja stiti od nadvoresni i vnatresni neprijateli. Taka da suma sumarum, mnogu naivno ti e mislenjeto.А кои тоа полицајци ке маваат со пендреците? Од Македонија, од Косово..? Кој полицаец ке мава на неговите деца, внуци, сестра, мајка, татко...? Тоа е најбрзиот начин да си замине од власт и да заврши како Чаушеску. Не смееш да маваш на соопствениот народ. Ако се власт која е способна, прво немаше да дозволат да дојде до ова. Кога веќе е дојдено до ова, и ако ова се странски лајна, тогаш способноста како власт и институции треба да ја покажат преку нивните институции за разузнавање, контра разузнавање, државна безбедност и слични арамолебци. Мора да ги знаеш точно луѓето кои ова го организираат и одработуваат за странски служби у жути комбиња, тоа се апси по разни основи и иде у ќорка, а протестите без организатори и водачи за неколку дена ке преминат во ,,мала група незадоволни граѓани,,... Но кај србите, како и кај нас, надлежните служби се претворени во јасли за арамолебци и бизнис профитери, не способни да дознаат ни кој им ги ебе жените а не пак ли кој им ја ебе државата.
Ne znam sto preskoknav, od toa sto procitav, stavovite ti se ko na random sarenokurtonec od na vremeto tuka ko glumeja ludilo, pa posle abe znaes nie imavme samo najdobri nameri. Ne mislevme deka vaka ke zavrsi se. E ama zavrsi bas deka ne misleja, taka da mnogu jako fajde od nivnite najdobri nameri. I tuka ko i tamu sega prvenstveno uka buka pravat decurlana, srednoskolci, studenti. Isto kopi past ko tuka i kaj site sarenokurtonski revolucii vo minatite godini sto se slucija. Bukvalno isto. I niti edna ne zavrsi pozitivno za drzavata vo koja se sluci. Zosto mislis deka vo Srbija ke zavrsi poinaku od sekade na drugo mesto?Не сум.
Прескокна се што напишав.
Ne, tuku od politicki slucuvanja vo svetot nisto ne mi pravi pogolem kef od toa da gledam ili citam kako mu gi krsat rebrata na random sarenokurtoncinja bilo kade vo svetot. Za takvi gomna ne treba zal, samo mavaj duri preta.So kakvo uživanje zboruvaš za pendreci, ko cajkan da si
Korisni idioti, trkala bez gram zivotno iskustvo, testo neizmeseno, najpodlozni na manipulacija. Isto ko tuka. Bukvalno.
Vidovme kako se toa zavrsi i koi se posledicite.
Stvarno ne znam sto cekaat. Abe rusi gi od kjotek toa gomnata sareni. Neka igra pendrakot, da ja naucat razlikata pomegju virtuelen pendrak i realen. Mnogu kopiljacive se imaat opusteno, si imaat dadeno na vaznost, a realno poglupo i ponaivno nesto od taa kategorija na ljuge nema. Niti znaat nesto, niti razbiraat nesto, niti imaat iskusvo za nesto. Zatoa i gi sska koj ke stigni, a tie ko ovci samo blekat i pravat steta. Vreme e za mavanje kjotek, ali ona seriozen kjotek, da mava policijata i da ne gleda kaj mava i kolku mava. Da zaboravat koga posleden pat zolto mocale.
@Ron Burgundy друже, уште ли ги бараш автобусите? Те снема нешто, избега, изманипулиран или фатен во лага.Чекај сеа не бегај од темата и тоа што го напиша. Биди фер. Напиша дека ги носеле со автобуси. Немаат поддршка од народот, малку биле, ги носеле со автобуси. Стој на тоа што го збориш и докажи го. На Славија пред некоја недела се собраа преку 100000 луѓе. Дај видеа и слики од тогаш, од милоин владини медиуми, мегафони, каде се тие автобуси. Јас не ги видов, а да постоеја верувај дека цел медиумски простор у Србија ќе беше преплавен со нив. Јас ако најдеш такви видеа и слики, јавно ќе ти се извинам и ќе ти признаам дека си во право. Така да кога збориш за жртви на пропаганда некаква, а притоа шириш лаги за некакви автобуси, кои не постојат, едини кој е жртва на пропаганда делува дека си ти.
немам намера цел ден да го губам со вас овде. Вие фурате пропагандата и џабе губење време е на објаснувања и анализи. Кога ќе има нешто ново ќе дискутираме.@Ron Burgundy друже, уште ли ги бараш автобусите? Те снема нешто, избега, изманипулиран или фатен во лага.
Јас фурам пропаганда зошто сум ти рекол да покажеш слики и видеа од автобусите со што би го поткерепил твоето тврдење дека се носеле на протест луѓе од цела Србија? Треба да имаш достоинство и муда, да бидеш маж, кога ќе те фатат у лага, онака најниска, што дури ни Информер не би ја објавил, да признаеш. Не бегај, докажи го тоа што го тврдиш. Вака само испаѓаш смешен.немам намера цел ден да го губам со вас овде. Вие фурате пропагандата и џабе губење време е на објаснувања и анализи. Кога ќе има нешто ново ќе дискутираме.
што да дискутирам со вас, го оборате Вучиќ со деца кои не се ни полнолетни. Им го перете умот на децава. Зад протестантите нема никаква причина зошто протестираат воопшто, нема лидер, нема цел едноставно. Опозицијата се крие зад децата што се на улица.Јас фурам пропаганда зошто сум ти рекол да покажеш слики и видеа од автобусите со што би го поткерепил твоето тврдење дека се носеле на протест луѓе од цела Србија? Треба да имаш достоинство и муда, да бидеш маж, кога ќе те фатат у лага, онака најниска, што дури ни Информер не би ја објавил, да признаеш. Не бегај, докажи го тоа што го тврдиш. Вака само испаѓаш смешен.