Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
wot

Уште еден лик на форумов што не знае што да прави со своето слободно време. Мамичка ги собира алиштата од столчето, значи тоа е фино прилагодено за твоето мрзливо изолирање. Movie maraton-и, седење до печес саат, спамирање во Слаткар темата. Слободен, а исфрустриран. Светот лаже, генерализира и се ретардира следејќи погрешни role-models као Кејти Пери и Лејди Гага, но ни ти не еволуираш провоцирајќи некои со IQ 10. Демек тоа било злоба од досада. Ти не си злобен, ти си рамнодушен. Имаш некаква обвивка т.н. alienated која те држи рамнодушен и насмеан и покрај фактот што цитираш куп глупи мислења. Тоа ти е твоето исмевачко гледање на глупоста. Мене тоа ме разочарува бе човече, глеам колку човештвото уназадило. Насобирањето на туѓата глупост се афектира некад и на настраниот начин, со добивање желба да shotgunn-уваш луѓе за кои се грижиш. Вриеш од негативна енергија на моменти, човече. Најди си филтер. И да, батти сарказмот, не го претворај во "Употреби безобразен збор".

Ај сеа позрелиот дел од психоанализата, психо-делот:

Столе е момче што само сакаше да се fit in, мислеше дека недостатокот на чувство за лична вредност ќе му биде надоместен од околината и човечката подрршка. Пишуваше - колку си закон анализи. Но, бидејќи Столе е тип што оди во екстреми, од крај во крај, и бидејќи сфати дека сите лажат и користат иако можеби претходно и тапшале по рамо и поддржувале, се претвори во Хаус ванаби. У во двата начини на живот гледам себичност. Дружењето со луѓе за да те тапшаат по рамо и поддржуваат е користољубиво и себично. А и повлекувањето од луѓето во свој мал исмевачки свет и инстантното осудување е себично.
Биди со луѓето поише за да бидеш со нив, отколку за они да бидат со тебе.
Можеби психоанализава беше погрешна и со примеси на самоанализа, не викам не, но уште стојам на тоа дека треба да се запознаеме, вака недела дена седев со прстот во уста појма немајќи што да пишам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.879
Поени од реакции
20.505
Јас кој знае кога ќе ја дочекам анализата од мојот пријател Викторгг.. ама кој чекал до чекал, само да не скинам уз пат :))))

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Username:
AdRi* - кратенка од нејзиното име, типично.

Title:
"Obscenely Delicious" - оксиморонско креативно.

Потпис:
"When nothing goes Right, then just... go LEFT" - Оптимистички.

Аватар:

:)

Тотално неекспонирана личност, немора да каже нешто за да биде видена од сите. Сака да биде анонимна, но оставила податоци за контакт, значи ипак има нешто кое ја тера да излезе од кругот на тие анонимности. Обично коментира за општи ствари, никогаш лични искуства.
Средношколка, делува ко сосема зрела личност, многу од постовите баш ме импресионираа.

Адријана, се плаши од змии но предизвик и е да види некоја на пат пред себе. Сите се плашиме од такви (луѓе) змии, би сакал и јас некоја да сретнам, е баш интересно би било!
Романтична, но разочарана од љубовта. Срамежлива, затоа и чека од машкото на првиот чекор, а мрази ограниченост. Тука веќе ми е чудно, мрази ограниченост а на некој начин самата себе си го прави истото, чека на првиот чекор наместо да го грабне тоа што го сака.

Посакува да може да го врати времето, сигурно има поминато премногу скапоцени моменти кои ден денеска што не ме чуди, и не се дешаваат баш често. Љубовта која ја имала сеуште ја потсеќа на убаво, без разлика, она сеуште мисли на него.
Посакува некој нормален а се прашувам како го дефинира тоа.
Кога нешто не и е погодено, прави лом, искажува нервоза без потреба. Pump you breaks!
И кога нешто ветува...... :)

Тука завршувам со поздрав.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
aj da vidime koj ke me analizira mene?a i ke bide interesno dali nekoj ke uspee pa i da pogodi nesto...:):):)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ada
aааa да...
_______
In strong typing we trust [wow, that fits amazing]
Ada - programing language tho

Ада (од тур. ada) е мал остров на река. Најпознат пример на Балканот за ваков остров е Ада Циганлија на реката Сава во Белград.

Комплицирана персона....дефинитивно...It's like you have this big ass immovable object in front of you repelling all enemy attacks counterattacking them with brute force....but...what happens when the unstoppable force meets the immovable object?
Well, let's see if I succeed in cracking that big ass armor.

Океј, како што претходно напоменав дека Ада не е рандом, така и мислењата (читај:постовите) не и се рандом, туку точно осмислени мислења кои се 102% на место, чекајки го спуштањето на гардот од контрирачот, кој цитирајки ја, го прави следниот очекуван чекор, проследен со ненормално прецизно мислење од страна на Ада, закопувајки го својот моментален сопреник кој не го дели истото мислење со неа. Оваа тактика наречена Hunter&Prey е искористена во голем дел од мислењата на Ада, со оглед на тоа дека таа не постира кога во нешто не е сигурна.

Сарказам - о да...Ада го обожава сарказмот, ама не претерува со него. Знае каде да го употреби и не го расфрла на секаде. Не е многу навредлив за околината, и е така културен и замаскиран, што некогаш луѓето ти се чудат како успеваш да направиш саркастичен коментар да изгледа толку невино [барем јас].

Со ова Ада си има изградено така еден цврст форумски карактер, со кој ги заплашува [на некој...хмм..добар начин? :smir:] луѓето кои те познаваат. Новите членови едноставно преопуштено ти контрираат и цитираат за глупости...По некое време се каат :)

Е сега, иако Ада има еден така голем штит, кој фактички е јак напад [best defense is a good offense], во Ада како да приметувам доза на страФ [“ф“ е и е големо од незнам зашо причини]. Ама како што реков, нејзиниот јак напад, го затскрива погледот кон слабата одбрана. Зошто е ова така незнам. Можеби имала тешко детство кое потсвесно ја научила да не верува на никого [освен на вистинската љубов, во која се залажува дека не постои...или се залажува дека се залажува дека не постои, а знае дека е така...], креирајки го горенаведениот одбранбен штит.

Ада ја преовладуваат емоциите...Едноставно изгледа како да неможе да ги контролира. Дали е тоа љубов, страст, тага, или било што друго, сепак е посилно од неа...Ама Ада како да не се бори со чуствата, како да сфатила дека неможе да ги победи, па сега ги остава чуствата да преовладат. Ада е чуствителна и навидум кршлива. Мада тоа некако се менува, како да почнуваш да осознаваш кога е времето да дејствуваш и да ги одбиеш тие чуства кои те прават да се чуствуваш тажно, но сепак сеуште не превземаш ништо во врска со тоа. It's ok, step by step is the way to go!

Реалиста...Ама не реалиста во буквална смисла на зборот...Чудно, но таа реално ги гледа нештата, но сепак е оптимистичка во врска со нив. Како да објаснам...Ти го прифаќаш фактот дека тоа и тоа ке биде тотална катастрофа, и си 10000% сигурна, но се залажуваш дека си реална во врска со тоа мислење бидејки всушност ти сепак ке дадеш втора шанса, втор поглед кон нештата и си спремна да го земеш ризикот оптимистички пречекувајки го истиот.

Нафрлани ствари кои ја опишуваат Ада: стабилна, сигурна, мала доза на параноичност, чудна смисла за хумор,...океј пресушив :)

[/psych_part]

Овде ке морам да се откажам, и да речам дека сум готов со психоанализата, иако не сум...и никогаш неможеш целосно да ја опфатиш човечката психа а не па во еден пост, а и плус, луѓето се менуваат нели? :)

За крај, една песна од Ада до мене, па од мене до Ада :smir:

P.s. Did I make it trough? Did I cracked the shield? Or my worthless attacks just leaved a dent on your protective stance leaving a mark along with the other marks from people who have failed so many times...? :smir:
Како и да е, мило ми е што барем пробав :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Луси_Лу

Девојката вришти од својот форумски лик конзервативност. Нема сомнение дека и надвор од портокаловоста е иста таква. Но, секој оној кој толку гласно ги нагласува овие работи, во себе длабоко, свесно или не свесно носи една дебела нишка токму на либералност која само чека да излета на површина. Претпоставувам дека тоа и се случува во моментите кога е сама или “во кревет“. Според тоа би рекол дека и покрај начинот на кој израснала, то ест карактерот кој го оформила таа повеќе би сакала и веројатно од Господ дадено и било да биде лесна како птица и променлива како ветрот, и сега во моментов се наоѓа во војна со себе си која најверојатно ќе трае засекогаш. Таа е одметник кој успешно бил претворен од општеството во вреден работник.

Луси_лу - псевдонимот, претпоставувам се однесува на онаа кинеска/јапонска глумица. Цура која ги крши сите во филмовите кои мене ми текнуваат, па ако се ослонам на мојата меморија и прифатам дека не глуми никаде бејбиситерка која гине во втората сцена, би рекол дека посакува да биде доминантна, да ги води нештата. Добра би била како директор, но тоа пак се коси со нејзината женствена природа што повторно ја нагласува збунетоста нејзина.

Christian woman, македонка до коска... ах традиција традиција. Аватар со трудна девојка... едноставно се` е кажано. Посветеноста на фамилијата и работите во кои верува и ги сака ја прави потчинета но и вредна, бидејќи да се служи не е лесно. Во секоја реченица наоѓам спротиставеност во нејзиниот карактер. Како да живее нешто кое не го сака, како да е нешто кое не и прилега. Таа е Нес кафе, идеално помешани кафе и млеко, горко и слатко. :)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Try again later (meaning, после 275 поста плус на конто).

Без 500 поста, нема анализа :nesum:
По налог на ада се враќам по 275 поста и се извинувам што не сум ги прочитала правилата:smir:
Е сега ај нека се најде некој да ми направи една скромна експертиза :pipi:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ada
aааa да...
_______
In strong typing we trust [wow, that fits amazing]
Ada - programing language tho

Ада (од тур. ada) е мал остров на река. Најпознат пример на Балканот за ваков остров е Ада Циганлија на реката Сава во Белград.

Комплицирана персона....дефинитивно...It's like you have this big ass immovable object in front of you repelling all enemy attacks counterattacking them with brute force....but...what happens when the unstoppable force meets the immovable object?
Well, let's see if I succeed in cracking that big ass armor.

Океј, како што претходно напоменав дека Ада не е рандом, така и мислењата (читај:постовите) не и се рандом, туку точно осмислени мислења кои се 102% на место, чекајки го спуштањето на гардот од контрирачот, кој цитирајки ја, го прави следниот очекуван чекор, проследен со ненормално прецизно мислење од страна на Ада, закопувајки го својот моментален сопреник кој не го дели истото мислење со неа. Оваа тактика наречена Hunter&Prey е искористена во голем дел од мислењата на Ада, со оглед на тоа дека таа не постира кога во нешто не е сигурна.

Сарказам - о да...Ада го обожава сарказмот, ама не претерува со него. Знае каде да го употреби и не го расфрла на секаде. Не е многу навредлив за околината, и е така културен и замаскиран, што некогаш луѓето ти се чудат како успеваш да направиш саркастичен коментар да изгледа толку невино [барем јас].

Со ова Ада си има изградено така еден цврст форумски карактер, со кој ги заплашува [на некој...хмм..добар начин? :smir:] луѓето кои те познаваат. Новите членови едноставно преопуштено ти контрираат и цитираат за глупости...По некое време се каат :)

Е сега, иако Ада има еден така голем штит, кој фактички е јак напад [best defense is a good offense], во Ада како да приметувам доза на страФ [“ф“ е и е големо од незнам зашо причини]. Ама како што реков, нејзиниот јак напад, го затскрива погледот кон слабата одбрана. Зошто е ова така незнам. Можеби имала тешко детство кое потсвесно ја научила да не верува на никого [освен на вистинската љубов, во која се залажува дека не постои...или се залажува дека се залажува дека не постои, а знае дека е така...], креирајки го горенаведениот одбранбен штит.

Ада ја преовладуваат емоциите...Едноставно изгледа како да неможе да ги контролира. Дали е тоа љубов, страст, тага, или било што друго, сепак е посилно од неа...Ама Ада како да не се бори со чуствата, како да сфатила дека неможе да ги победи, па сега ги остава чуствата да преовладат. Ада е чуствителна и навидум кршлива. Мада тоа некако се менува, како да почнуваш да осознаваш кога е времето да дејствуваш и да ги одбиеш тие чуства кои те прават да се чуствуваш тажно, но сепак сеуште не превземаш ништо во врска со тоа. It's ok, step by step is the way to go!

Реалиста...Ама не реалиста во буквална смисла на зборот...Чудно, но таа реално ги гледа нештата, но сепак е оптимистичка во врска со нив. Како да објаснам...Ти го прифаќаш фактот дека тоа и тоа ке биде тотална катастрофа, и си 10000% сигурна, но се залажуваш дека си реална во врска со тоа мислење бидејки всушност ти сепак ке дадеш втора шанса, втор поглед кон нештата и си спремна да го земеш ризикот оптимистички пречекувајки го истиот.

Нафрлани ствари кои ја опишуваат Ада: стабилна, сигурна, мала доза на параноичност, чудна смисла за хумор,...океј пресушив :)

[/psych_part]
Ада/Аделина е име (никад ли не си го чул? :( ) и ако не сум се викала Инес (ко шо се викам), ќе сум се викала Ада, пошо било втора опција на name-list-от. Како и да е, добро шо никот го стаи на страна.
И сега иде делот со круцијалната вистина, т.е big-ass object:vozbud:. A, зошто?
Because, стварно и буквално имам big-ass, па пријателите често ми се обраќаат со In-ass (word-play со моето име), а еден форумџија, ме ословува едино со ass. :pos:
And I'm not kiddin' about this:nesum: :(
Ок, не е битно, едино го кажувам пошо ме насмеа изборот на описна придавка кој ептен случајно го употреби, а уствари и не е толку случаен :)

Now, идеме околу битните делови од анализата...
Она со екс-потписот, пун погодок :) Ваљда сакам, ми фали, да бидам random, али ко шо точно констатираше, I'm far from it.Емоциите не да ме преовладуваат, него ме "маваат од ѕид" и многу пати сериозно иам заебано ствар ради нив. И пак точна опсервација, односно се повеќе знам како да ги препознавам и пуштам пред да направат беља.
Штит пак, не да имам, него иам ѕидини околу мене, све ради страв (congartulations, correct answer again!)

Едино што не можам да поврзам со себе е оптимизмот, стабилноста и сигурноста (можда пред монитор ги фурам потсвесно, али in real-life...oh, no)

Сума, сумарум...погоди итекако ствари. Али, не ни сумњав дека ќе биде така. Особено зошо ме потсеќаш на мојот резон и светоглед до пред година/две...чак и песната шо ја стави ми беше као животно-мото (можда споредбава ти е навреда, али јбг).

Фала ти, озбилно.:back:

Се надам дека ќе ти се оддолжам.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
aj da vidime koj ke me analizira mene?a i ke bide interesno dali nekoj ke uspee pa i da pogodi nesto...:):):)
Ова не е психоанализа но може да се сфати како јас те доживувам:smir:
Ти си алекс човек кој од фитнес сала не испаѓа.По малку си нарцис и добро се чувствуваш во твоето тело.Имаш тотално хаотичен стил на објаснување.Секогаш ја вртиш реченицата,менуваш три збора и истото го кажуваш само без некој збор.Тоа ствара конфузија во дискусија,а поентата е иста.Или ако станува збор за мажи,ти зборот го менуваш со жени и задаваш контра удар :)
Фин дечко,добар,културен и имаш големо срце.Несакаш да навредиш некој,освен ако не те испровоцираат максимално.Една од најинтересните личности со која дискусиите немаат крај :smir:

D

DeviL_32`

Гостин
Некој мене психоанализа ве молам...Имам дупло од 500 постови и имам направено психоанализа.

Ај ве молам :pipi: pretty please

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.470
Can somevody well... errrr... analyze me???? Џимеј? Маwечко? Amy Lee ( oops Новинарка мислев)... anyone?

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Clen 7

Еве јас уште на почеток да ти кажам да не очеквиш многу зш стварно се трудев ама не успеав нишо да извлечам.....
Ко прво требит да си се уозбилиш малце...Хелооооуууу како можам на оние постој анализа да ти прам?:icon_lol:
Сепак да си жив и здрав ме изнасмеа....
Да почнам со ников...Член 7?What the hell?Кај ти истекна ова...?Онака го лупна?Ха претпоставував...Ваљда зш не се замараш многу..
Па вака гледано си доста друштвена личност.Сакаш да излегвиш,да се дружиш,да се зафркаваш,да пиеш и едноставно да си кулираш...Дури и број ми даде ко беше Охрид.Еден доказ плус за твојата друштвеност ама јбг нишо не испадна од бизнисот:)

Главно и цел живот ти е едно големо уживање.Живејш во сегашноста,не се замараш многу со иднината.Шо бидит нек бидит...
Сепак и ти имаш некој моменти кога стварно знајш да се напиздиш!
Криво ти е кога некој не ти веруваат иако ја кажуваш вистината.Зборвам за оние кои ти се блиски за дволични и слично ич не те боли таквото:)
Меѓутоа повеќето луѓе носат маски нели?Никој не е онака совршен,или пак како што сме го замислувале зато имаш и некој разочарувања во животов...
Баш кога мислиш дека се е совршено ќе се појави нешто што не е така сјајно....
Разочарувањата доаѓаат кога најмалку очекуваш...Секогаш е така...

Меѓутоа сите лоши спомени не те натерале да се откажиш.Баш нив ги сфаќаш како искуство.Тие ни ги укажуваат грешките кои несмееме да ги повториме.
Добра личност си....Најмногу тоа го правиш за себе и за другите кои вреди иако се можеби во мал број.

Иииии толку од мене.....
Тапа е знам ама си го одржав ветувањето:)
И одам да јадам сега од ко станав не сум јадена заради тебе!

Се надевам ќе се видиме некогаш и ќе можам поубо да видам шо чоек си:)
Жалам за олку беднава психоанализа:nesum:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Лусибел.

На почеток, повлечена срамежлива мома. Ама кога ке се опушти, е една харзматична, интересна, но сепак двосмислена. Ретко кој може да сфати што точно и се врти во глава и каков потег ке повлече следен. Човек што е секогаш во тек со трачевите, ама сепак си има одредена граница на споделување, ама затоа ја нема за слушање. Имаш добра смисла за хумор, трпиш ремет, а богами и сакаш да реметиш. Имаш интересни идеи, ретко на кого ке му биде досадно во твое друштво. Ама некогаш ако нешто не ти е по мерак, знаеш да расипеш филинг, се додека не фати некој да те масира. Обожаваш да споделуваш искуства, стручни и персонални, додуша тоа ти е една од пчестите теми на разговор, треба малку да прошараш. Прилично искрена личност, без голема бариера за нејзино минато и грешки што ги имаш направено, што не е баш најдобро, немора со секој да споделуваш се, може да се злоупотреби. Оваа мома луѓе држи побааги шмекерси поглед, што некогаш, т.е не некогаш, многу често може да биде погрешно сфатен. Многу самокритична девојка, што би се рекло си јаде гомна сама на себе. Тоа е супер особина, ама не за во јавност и дефинитивно не со толкав интензитет. Непредвидлива, од Луци незнаеш брат шо ке те снајде, секоја минута различна идеја, секоја минута луда идеја, наздравје. И како сите нејзини другарки обожава масажи. Ерм, што друго, аа да, многу лесно се спријателуваш со луѓе, премногу веруваш на луѓе, и на тие што не ги знаеш. Не се залетувај ке се каеш. Исто така оваа мома, лесно се заљубуваааа. Ете! Те издадов, ама мора, да те советувам, дека, тоа не е доброо. Добро е тоа што имаш дисциплина, пратиш режими и такви ствари, работиш, секогаш си на време. Шо би рекла баба ми, човек за мерак. Една работа на која мораш итно да поработиш, кога ке процениш ситуација, не ја споделувај одма, пошо со тоа ја расипуваш.
Фак ит, незнам шо друго да ти кажам.
дон Џас, се одјавува со следнава нумера

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Сакам нова анализа,од некој кој што воопшто не ме знае,можно е?
Ќе се потрудам да вратам,ама не ветувам ништо.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom