Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
28 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
161
заглавив вчера и не го гледав натпреварот, има некаде снимка по интернетов?

Член од
12 ноември 2020
Мислења
73
Поени од реакции
243
Pred bilo sto da iskomentirate za nasiov tim ili za Kire, otvorete da vidite vozrast na deckive. Imame 3 igraci nad 30 godini, a pola tim e pod 24 godini. Znaci Kire Lazarov, najteskiot karakter na svetot i covekot so najgolemo ego vo Makedonija uspea vo toa sto go slusame od 2015 - deka podmladuvame vo reprezentacija. I Raul Gonzales, Parondo, Lino Cervar i koj li se ne podmladuvaa ama bevme bokserska vrekja.

I rezultatot na Kire i ekipava im e 27-27 protiv Ungarija koja 30 godini nanazad godisno trosi milioni i milioni evra za rakomet preku klubovi i reprezentacija. Dodeka kaj nas znaeme kako odi, tri napred dva nazad.

I utre da izgubime od Holandija 10 razlika ke preneseme bod, nesto sto go nemame napraveno na SP odamna. So toj bod, ako izgubime i od Avstrija, sepak ke imame prostor da imame podobar plasman na krajot na celo SP!
Ko za selekcija so prosecna vozrast od 25 godini, golem del od ovaa ekipa ima pred sebe 5 do 8 turniri vo idnina, na koi ke ima i te kako sto da kaze, a Kire neka raboti i ponataka so niv. A veruvam ste vo tek deka vo u21 i u18 ima dosta mladi kvalitetni igraci sto cekaat povik za a tim. Perspektiva ima i neka rabotat lugeto!

Член од
17 јули 2024
Мислења
67
Поени од реакции
97
Ако и утре со Холандија изиграме на нивото како вчера со Унгарија, гледам можност за успех!

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.953
Kiro kolku i da e tvrdoglav si ja saka rabotata i državata.. Neka bide dozivotno trener na repkata, veruvam deka vo sledni 5-10 god ke se najde generacija pred se fizički jaka, a posle so umot na Kiro ke atakuvame na medalja
За медаља ќе треба многу повеќе од само селектор, пред се бар 2-3 јаки клуба во лигата каде ќе се развиваат домашни играчи.

Член од
23 август 2024
Мислења
86
Поени од реакции
142
Kiro kolku i da e tvrdoglav si ja saka rabotata i državata.. Neka bide dozivotno trener na repkata, veruvam deka vo sledni 5-10 god ke se najde generacija pred se fizički jaka, a posle so umot na Kiro ke atakuvame na medalja
Точно никако менување Лaзаров наредни 15-20 години,бар ако јас се прашувам. Македонија нити родила нити ќе роди појак ракоментар од него,го има ракометот во малиот прст и треба да му се даде простор да го пренесе се тоа што го знае на нови генерации,што би рекле let him cook.

После освоениов бод очекувам послободни да влезат утре и да ги испотат холанѓаните,па што биде нека биде.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.850
Поени од реакции
7.386
Гоце Џомба убаво кажа вчера во студио, шампиони сме за правење еуфорија и нереални очекувања, конечно еден бод земавме против европска репрезентација на Светско првенство после ЦЕЛИ ОСУМ ГОДИНИ и еве денес почнавме за медаља муабети да правиме.

Ајде уште Холандија да ја тепаме и може да почнеме со математики за полуфинале, како во старите добри времиња на онаа златна генерација.:D

Член од
19 август 2010
Мислења
4.041
Поени од реакции
9.934
Гоце Џомба убаво кажа вчера во студио, шампиони сме за правење еуфорија и нереални очекувања, конечно еден бод земавме против европска репрезентација на Светско првенство после ЦЕЛИ ОСУМ ГОДИНИ и еве денес почнавме за медаља муабети да правиме.

Ајде уште Холандија да ја тепаме и може да почнеме со математики за полуфинале, како во старите добри времиња на онаа златна генерација.:D
Ja bar se nadevam deka ke im pružime dobar otpor na Holandezite, i deka nema da ne spleskaat jako. Samo toa ne sakam. Želba mi e da se držime do kraj na natprevarot i ako ima možnost da iznenadime.

Член од
27 јуни 2022
Мислења
191
Поени од реакции
613

Ми фалат математиките кои често ги правевме во старите добри времиња.
Никогаш ништо не излезе така ко шо замислуваме ние :D

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.515
Имаме ли шанси против Холандија? Во смисла, потешко ли ќе ни биде, пошо се побрзи?

Член од
17 јули 2024
Мислења
67
Поени од реакции
97
Имаме ли шанси против Холандија? Во смисла, потешко ли ќе ни биде, пошо се побрзи?
Ако им ја неутрализираме играта преку контра имаме и тоа како шанси!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.949
Поени од реакции
16.285
Ќе има бркање, ако издржат нашите на нивно темпо може ќе има некоја шанса, само не знам дали некогаш сме биле сто посто физички спремни за такво нешто.
Тркачка репрезентација, брзи центри. Реално тешко ќе е многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom