Јужна Кореја

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.304
Поени од реакции
30.639
Инаку Европа како што тргнале и самите ќе имаат рестрикции со струја, ама тоа нема да им биде најголемиот проблем.
Автоматски споено мислење:

„Пропагандата на Ким“?
Хаха, јас ама баш ич не се замарам со него и со С. Кореја. Ниту па они имаат некакво присуство на нетот (пропагандно или не). Ама изгледа Ким живее rent free во западните медиуми, па сето тоа очигледно влијае и на вас што живеете таму.
Не пратам западни медиуми, немам твитер, воопшто не сум во тек во геополитиката, но прилично добро сум информирана за Северна Кореја.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
363
Поени од реакции
604
Не пратам западни медиуми, немам твитер, воопшто не сум во тек во геополитиката, но прилично добро сум информирана за Северна Кореја.
Значи имаш снаа за зет во Северна Кореа?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.764
За жал не даваат :(
Абе седи си арен си тука..Ќе те гледаме на клипој ко ќе умри Ким Џонг Ун кај што се акаш од плачење..Овде барем никој не те тера сосила да плачиш :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Абе седи си арен си тука..Ќе те гледаме на клипој ко ќе умри Ким Џонг Ун кај што се акаш од плачење..Овде барем никој не те тера сосила да плачиш :)
Да ти кажам искрено, за овој може нема да плачам а ни за Путин, ама за Лукакешенко да.
Заслужил човекот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.569
Поени од реакции
22.278
Ако е против западот и Северна Кореа се брани. Ќе ви посакав една година С. Кореа на свој грб да осетите ама не сум толку злонамерен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.626
Поени од реакции
115.134
Или на глутници изгладнети кучиња се фрлаат да ги растргнат... И тоа го кажаа на западни медиуми, мора да е така.
Aма еве уште нешто од западни медиуми, реалноста изгледа не е толку црно бела како што се тераат наративите
И што е поентава ај? Па кој да извести за Северна Кореја, тајм мк?

Абе на едно СП не знам кое беше, изгубија 7-0 од Португалија, Ким Јонг на 3/4-0 наредил да се пушти друга утакмица каде победуваат за да не ја срамеле нацијата. Не мора да ти кажувам дека грото од овие фудбалери кога се вратиле во Кореја ја доживеале најлошата судбина и биле ставени да работат по рудници и слични такви работи.

Исто, не знам дали беше во фудбал или ракомет, некои спортисти искористија СП за да избегаат од земјата и никогаш да не се вратат таму. Ваљда од убаво избегале и тоа не го кажуваат по западните медиуми. Бог да чува.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
363
Поени од реакции
604

Абе на едно СП не знам кое беше, изгубија 7-0 од Португалија, Ким Јонг на 3/4-0 наредил да се пушти друга утакмица каде победуваат за да не ја срамеле нацијата. Не мора да ти кажувам дека грото од овие фудбалери кога се вратиле во Кореја ја доживеале најлошата судбина и биле ставени да работат по рудници и слични такви работи.

Исто, не знам дали беше во фудбал или ракомет, некои спортисти искористија СП за да избегаат од земјата и никогаш да не се вратат таму. Ваљда од убаво избегале и тоа не го кажуваат по западните медиуми. Бог да чува.
Јужниве моментално да извршат инвазија на северот никој нема да ги спречи. Специјална Операција „Единствена Кореа“.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Јужниве моментално да извршат инвазија на северот никој нема да ги спречи. Специјална Операција „Единствена Кореа“.
Како што немаат деца на југот бетер бламажа него Украина ќе ги снајде.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Severna Koreja pa pokaza samo kako da gine vo Ukraina. Totalno nespremna armija, za dron nemaat nikakvi manevri, topovsko meso.
Епа види Корејциве се на форонт 1-2 месеца, немаа време Русиве да ги обучат за разлика од Укрите што беа тренирани од НАТО скоро 10 години.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.393
Поени од реакции
16.590

1966 на Мундиал во УК С.Кореја во четврт финале водеше против Португал 3:0. ама Еузебио даде 4 гола ( 2 од Пенал) и направи пресврт на 4:3, на крај Португал со 5:3 влезе меѓу 4

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.304
Поени од реакции
30.639
Епа види Корејциве се на форонт 1-2 месеца, немаа време Русиве да ги обучат за разлика од Укрите што беа тренирани од НАТО скоро 10 години.
Pa ne znam kako zamisluvas deka jugot tragedija ke go snajde ako trgnat nagore :D
Edino samo raketite im se opasni.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Pa ne znam kako zamisluvas deka jugot tragedija ke go snajde ako trgnat nagore :D
Edino samo raketite im se opasni.
У Северна под притисоци, закани и заложништво на фамилиите ќе ги "мотивираат" да се борат тие што не паѓаат на пропагандата за братство и едниство и пролетеријати.
Јужна со што ќе ги мотивира, освен со кеш да идат да се борат на фронт ?
Башка Јужна е отворена кон светот ќе им се деси Украина 2, со бегање на милиони во странство. Ај сега израчунај кој, колку ќе има дозволива бројка на човечки потенцијал за војна.

Kajgana Shop

На врв Bottom