Што играте во моментов

Член од
29 март 2013
Мислења
4.695
Поени од реакции
4.542
Најверојатно у Јануари ќе почнам со POE2, видов доволно.
Јас ќе послушам совети и не ја играм дури не ја „средат„.
Пошто слушам имала премногу добри ствари, но од друга страна и премногу супер лоши ствари. Ако треба да бирам... пре би одбрал нешто средно по квалитет отколку нешто со такви контрасти од добро кон лошо.

Ок ја никад не сум играл POE така да можи и нема да приметам толку многу колку што приметуваат сопствените критичари/фанови на играва.
Но за сигурно ќе и правам паралели со Диабло 4. За мене Диабло 4 почна ептен јако. Приказната воведно ја пласиираа маестрално и ептен ме хукна. Потоа од кај 40левел не ја играв континуирано и како да имаше стагнација, па решив да не чејсам сајд квестови и да се фокусирам на главниот квест пошто бев 50ти лвл.
Искрено, јас немав критики за играта. Освен евентуално светот и мапата што ми беа overwhelming понекогаш...

Чисто графички, toe to toe, Diablo-POE2 ... ми изгледаат тука некаде. POE2 изгледа помрачна (како естетски и визуелно така и од страна на лор).
Но како што слушнав лорот бил апла крш.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.238
Поени од реакции
1.296
Baldurs Gate 3. Ја имам веќе некое време земено ама немав седнато да ја играм.
После ~20 саати, можам да кажам дека дефинитивно ќе и го земе првото место на Divinity: Original Sin 2 во мојата листа.
После 100 саати, дефинитивно најдобра игра што сум ја играл во последниве 5-6 години. Се трудев да ја играм на Tactician ама имаше некои моменти кај што ќе ми скиснеше и враќав на normal за да поминам некој фајт. Играта има преголема длабочина и мислам дека за да ја доживееш цела треба едно 200 саати да се вложат. Се мислам и уште еднаш да ја свртам, со други карактери и други одлуки.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.316
Поени од реакции
28.248
После 100 саати, дефинитивно најдобра игра што сум ја играл во последниве 5-6 години. Се трудев да ја играм на Tactician ама имаше некои моменти кај што ќе ми скиснеше и враќав на normal за да поминам некој фајт. Играта има преголема длабочина и мислам дека за да ја доживееш цела треба едно 200 саати да се вложат. Се мислам и уште еднаш да ја свртам, со други карактери и други одлуки.
Не ја знам играва ама првпат слушам дека у сред игра можеш да менуваш ниво на тежина на играње. Што АИ е ова ?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.808
Поени од реакции
10.118
Не ја знам играва ама првпат слушам дека у сред игра можеш да менуваш ниво на тежина на играње. Што АИ е ова ?
Немаш играно доволно игри тогаш. :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.316
Поени од реакции
28.248
Немаш играно доволно игри тогаш. :D
Не ме заебавај. РТС кампања што ја играш 30-40 саата на нормал или медиум (некое средно ниво) ќе те заглави на последна или предпоследна мисија и треба да се убиеш. И дознаваш на ЈТ дека треба да си озрачен кинез што ќе игра со рефлекси 300 на саат за да ја поминеш и ти ја јебе секоја надеж во човештвото. Толку се изнервирав и депримирав што отидов алт +ф4 и со делит ја избришав и папката и иконата од играта.
После го форматирав компјутерот секако.
После неколку години си ја пуштив истата игра и кампања на изи и лабаво си ја свртев. Од тогаш научив дека првпат кога играш игра и ти е битна приказната, гејмплејот ја играш на најлесно за да се посветиш на приказната и настаните а не на багови, гличови и останати глупости.
После тоа веќе почнуваш компетитивно да гејмаш или наоѓаш гличови за злоупотреба на играта.
Автоматски споено мислење:

И јас првпат ја видов таа опција
Исто вака како тебе Дум кога играм кога ќе цркнам у секунда во неочекувана заседа или у бос фајт, си пуштам шифра за бесмртност, го поминувам тој дел, ја гасам и продолжувам затоа што ако цркнеш а немаш мануален сејв тогаш си почнуваш од почеток на мисијата. А автоматските сејвови се само на почетоците на мисиите.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.808
Поени од реакции
10.118
Не ме заебавај. РТС кампања што ја играш 30-40 саата на нормал или медиум (некое средно ниво) ќе те заглави на последна или предпоследна мисија и треба да се убиеш. И дознаваш на ЈТ дека треба да си озрачен кинез што ќе игра со рефлекси 300 на саат за да ја поминеш и ти ја јебе секоја надеж во човештвото. Толку се изнервирав и депримирав што отидов алт +ф4 и со делит ја избришав и папката и иконата од играта.
После го форматирав компјутерот секако.
После неколку години си ја пуштив истата игра и кампања на изи и лабаво си ја свртев. Од тогаш научив дека првпат кога играш игра и ти е битна приказната, гејмплејот ја играш на најлесно за да се посветиш на приказната и настаните а не на багови, гличови и останати глупости.
После тоа веќе почнуваш компетитивно да гејмаш или наоѓаш гличови за злоупотреба на играта.
GIT GOOD. :D
Ја обично уживам кога заглавам на некој бос или област, така напредуваш во искуство и вештина. Лично никад нема да играма на полесно заради приказната, но секој различно си игра и нема толку време да вложи за да се посвети на играта, ок си е тоа.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.316
Поени од реакции
28.248
GIT GOOD. :D
Ја обично уживам кога заглавам на некој бос или област, така напредуваш во искуство и вештина. Лично никад нема да играма на полесно заради приказната, но секој различно си игра и нема толку време да вложи за да се посвети на играта, ок си е тоа.
Така де и ја сакам челинџ да имам ама не уште на прво играње кога уште не ја знам ни механиката на играта и секако да не е лечење на комплекси или преценување на програмерите. Не сме сите кинези што по цели денови гејмаат.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Последните 2 страдаат од воук дебилизам. Ќе приметиш и сам.
Ау страшно третиот дел, не е само воук туку и расистички испади кон белата раса.

Come on you white ass nazzi shit, белец го кажува тоа, поточно ликот со кој играш, Бласковиц :facepalm:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.316
Поени од реакции
28.248
Ау страшно третиот дел, не е само воук туку и расистички испади кон белата раса.

Come on you white ass nazzi shit, белец го кажува тоа, поточно ликот со кој играш, Бласковиц :facepalm:
Ти кажав тешко срање е особено што цело време се потенцира white guilty.
Башка и тоа копилето е евреин. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom