Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.927
Поени од реакции
25.351
Брат ти најубаво книга да извадиш. Форумов и општо интернетов не знаеме колку ќе трае. Вака ќе си ја имаме книгата дома како прирачник. Како 1001 јело што ја имало во секој дом за време на југа.
И мене ми треба прирачникот затоа што според тоа што он го пишува, јас не сум жена. :(
Автоматски споено мислење:

Тоа е најголемата сатисфакција што еден маж може да ја има кога станува збор за машко-женски односи.
Цел живот да и си во мисли...а тебе кур да те боли.
Најчесто е обратно. :)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.554
Тоа е најголемата сатисфакција што еден маж може да ја има кога станува збор за машко-женски односи.
Би помислил така на прва, ама не, во принцип е взаемно исклучиво. Ако тебе стварно не те боли кур тогаш не може да постои сатисфакција дали она те мислела тебе. Може да постои сатисфакција само ако ти одглумиш дека кур те боли, ама во тој случај тебе стварно те боли кур.

Жени на многу рана возраст (и ова е поткрепено со научни студии) побрзо детектираат промена на фацијален израз, тон на глас, расположение, сите суптилни работи што изразуваат емотивна состојба што тебе како машшко може да ти се провлечат.

.

Многу подобро може да прочитаат искрена насмевка од фалширана и слично. Значи нема битна разлика кога експресијата е силна на пример нервозен човек што се дере на цел глас и двата пола одма го детектираат. Ама во оние минимални подесувања жените подобро читаат. Значи треба ептен добро да го изглумиш некуроболието за да ти помине, посебно ако комуникацијата е лице во лице наместо преку пораки. Ако те примети дека го фејкаш пак се враќаш во кругот.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Ама навечер пред да си легне ќе се сеќава на тебе. Тебе нема да те заборави.
Слушалките на уво и пред спиење и оди:
„А ја тек тако, по неког имам, тебе да заборавим, тебе да заборавим... тебе да заборавииииииим.

Овај евнухот шо и напрајл деца ко ќе ја сети пак ќе го рокни телевизорот на цел глас:
Do jutra otici ces znam
sve radis da do toga dodje
vise ti nisam ni drag
vise ti nisam ispod koze
...

И мене ми треба прирачникот затоа што според тоа што он го пишува, јас не сум жена. :(
Ама остави сега ти таа работа, кажи Новогодишно дали го натера твојот да фарба некој ѕид по дома, да стои на глава и слични од љубов направени работи? :D :love: :smirce::smirce:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.927
Поени од реакции
25.351
Слушалките на уво и пред спиење и оди:
„А ја тек тако, по неког имам, тебе да заборавим, тебе да заборавим... тебе да заборавииииииим.

Овај евнухот шо и напрајл деца ко ќе ја сети пак ќе го рокни телевизорот на цел глас:
Do jutra otici ces znam
sve radis da do toga dodje
vise ti nisam ni drag
vise ti nisam ispod koze
...

Ама остави сега ти таа работа, кажи Новогодишно дали го натера твојот да фарба некој ѕид по дома, да стои на глава и слични од љубов направени работи? :D :love: :smirce::smirce:
Таман работа да го малтретирам околу празнициве, не сум жена му на Стефан кобе. :icon_lol:

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Таман работа да го малтретирам околу празнициве, не сум жена му на Стефан кобе. :icon_lol:
@Stefan-kobe
Брату, Агда рече дека жена ти те заклучила на балкун сношти, шо е ова работа?

Дај гугни нешто да видиме дали си зарипнат, овие Исланѓани викаат си пеел надвор на ладното: „Сада одлазим под прозора твојем...“

So gi naprajvte vie zenite, mitski sustestva so neznam kakvi mokji. Pa priracnici, upatstva za uptreba i ne znam sto :facepalm:
Владе, Госпо да те чува од женска беља, остај ти тие муабети.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.917
Поени од реакции
27.226
So gi naprajvte vie zenite, mitski sustestva so neznam kakvi mokji. Pa priracnici, upatstva za uptreba i ne znam sto :facepalm:
Mитски суштества немаат потреба од упатство за ракување. Се знае што има потреба од упатство за ракување.
Нешто опасно, нејасно, комплицирано...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.727
Mитски суштества немаат потреба од упатство за ракување. Се знае што има потреба од упатство за ракување.
Нешто опасно, нејасно, комплицирано...
Abe soooo, misterija u picku mater. Ravenka so 4 nepoznati.

Било шо, со жена нема разбирачка, ете со која се имаш разбрано тука на форумот, пример? :D
Zosto bi se razbral, posebno tuka na forumot kade sme manje vise anonimni. Prikazni, prikazni eheheheee kolku da sakas. Generalno edno zborat, drugo mislat, treto pravat. Sto ima tuka za razbiranje ne mi e jasno :cautious:

Член од
22 август 2022
Мислења
649
Поени од реакции
1.981
Ова може за машко да важи но за женско, ретко. Ептен треба да е љубов во прашање. Најчесто жените на почеток
1. се понашаат како што сакаат да бидат третирани,
2. ако не си доволно ангажиран во врската почнува др-др фазата

3. подоцна ако не се реши проблемот во фаза 2 се понашаат како другата страна се понаша со нив. Колку гледаат толку и пружаат.

Голем дел од жените завршуваат разделба и процес на преболување додека се во врска. Пробува, гледа не бива, се лади. Уште седи, за секој случај, се бори до последен момент, но кога остава оставено е. Слично е со оној момент опишан погоре со помалку видливото его. Ние, иако не изгледа така поголеми флертувачи сме од машките оти најчесто емоциите во врската многу интензивно ги доживуваме. Затоа постојат поголеми шанси жени да имаат повеќе големи љубови во животот од мажите. Да не речеме вистинските мангупи. Ова општо зборам, на крај на ден сѐ се сведува на личен карактер.

Собираме, собираме, мислат може до бескрај да оди тоа и на крај кога мажот најмалку се надева, па-па. Потоа тој маж кој дотогаш се осеќал комотно во таа ситуација останува шокиран. Затоа мажите треба да се многу внимателни во др-др фазата кај жената, кога се буниме активно и зборуваме за проблемите. Тоа не е намерно да ве нервираме. Тоа е еден вид побуна, види, имаме проблем, види ме, слушни ме, јас сум сѐ уште тука, се борам. Е, во оваа фаза кој капетан фати кормилото и проба всушност да ја слушне другата страна и пристапи конструктивно, може да си ја доведе врската до ниво многу подобро и поквалитетно од претходно. Жена сака да види ангажман.

Но, дојде ли таа фаза, брат порано главата ми ја пукаше сега е chill ни гледа кога искачам, ни кога се враќам, ни прашува кого следам и кого лајкам, без да ме ислуша до крај сфаќа дека сум во право, вика аха, така е. Ја оправивме работата. Е ова е уствари почетокот на тешките времиња. Значи поранешните приговори ѝ биле во стил види јас сум професор што сака да положиш, гледај сите начини на решавање на задачата на готово ти ги давам, види те носам до решение. А другото сценарио е, ако досега не си сфатил што треба да правиш, снајди се.

Секако правам муабет за некои инстинктивни пориви коишто ги местиме во граница на контрола со победата на човекот во нас пред мажјакот/женката.

Само за оваа работа постои заблуда. Жена генерално е способна да доживее многу повеќе големи љубови од мажите, затоа и многу поретко останува во ситуација да не може да заборави некого цел живот, оти во врската емотивно и интелектуално е многу поинтензивно вклучена и ги изживејува сите тие динамики.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.606
Поени од реакции
115.072
Посекако тоа што она посакувала да го постигне е едно, а дали нашиов треба да дозволи да се случи посакуваното е друга работа. Да, треба да го врати Интер, ама од друга страна на неколку враќања на Интер треба да и даде и по едно пакетче.
Чек чек чек, мислам дека некои овде не ме разбраа добро. Не дека имам потреба да се правдам ама сакам да објаснам дека ситуацијава што ја кажав беше еден изолиран пример, а кај мене не е тоа пракса и не се случува нон стоп. Сакав само да доловам како функционира женскиот мозок кога нешто не им е по ќеф, дали им е досадно, дали имаат добиено, дали е нешто трето небитно, битно мора да напраат некоја фрка од ништо.

Кај Интер се уште не чепнала за среќа, и за уште поголема среќа го разбира моментот дека Интер го сакам како никој друг на светот и дека тоа е светиња. Никад, ама никад до сеа нема направено фрка кога Интер е во прашање, а верувам и нема да направи никогаш зашо го сфаќа целиот момент и што значи да се сака еден клуб. Мојава ситуација што ја пишав на форумов беше за некоја рандом утакмица која и јас не ја гледав кујзне колку, половина од времето гледав у телефон, половина у телевизор, па затоа на квичењето и дозволив да смени канал чисто за да не замара пошо мене и така и така кур ме болеше за утакмицата. Далеку од тоа дека е некој папуча момент, едноставно за да нема тензии пошо нејќам за банални работи да се карам (ооо да, омиленото нешто на жените, караница за банална работа) и реков еве ти смени си канал.

Инаку ок сме си и немам фрки у брак не се секирајте. :D

@Генерал
Извини што враќам сега немав интернет на балкон.

П.с. Дадено и е на дознаење уште одамна дека Интер го сакам највеќе, па после нејзе. Здравје кога ќе дојде детето редот ќе биде детето, Интер, па она.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.393
Поени од реакции
38.848

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.806
Поени од реакции
3.008
Ако не се трудат мажите во денешно време незнам кога?Жените ги имаат кренато критериумите за маж до невидени граници.Да бил ваков да бил таков да бил незнам каков.Мажите од друга страна во очај ги спуштија многу критериумите.Најди ти жена шо би излегувала со маж шо не е вработен,а не пак да се мажи за него.Кј мажите ситуацијата е обратна,никогаш не биле поочајни.
Мореее и те како гледаат на тоа дали е жената вработена, прво нешто што те прашаат тоа е, кај работиш? Е сега освен ако не се "озбилни" па сакаат да те "поминат" само, мислам хмх, за "онаа" работа се само заинтересирани, тогаш не ги занима кај работиш. Ама ако се озбилни, тоа прво ги занима.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.401
Поени од реакции
4.265
Мореее и те како гледаат на тоа дали е жената вработена, прво нешто што те прашаат тоа е, кај работиш? Е сега освен ако не се "озбилни" па сакаат да те "поминат" само, мислам хмх, за "онаа" работа се само заинтересирани, тогаш не ги занима кај работиш. Ама ако се озбилни, тоа прво ги занима.
Ако прашањето ,,кај работиш,, е поставено со цел да ,,мажот,, пресмета дали и колку финансиски ке допринесуваш во врската/бракот, тогаш бегај од таков ,,маж,,. На прав маж најмалку му е битно дали и колку заработуваш, прав маж е доволно способен да неговата и семејната егзистенција бидат обезбедени од него. Прав маж ке те праша каде и што работиш, најпрво, чисто за да започне муабет, онака неоптоварено. Ако одговорот е дека не работиш или пак работиш некоја вообичаена работа... натака и не го интересира што и како. Но ако одговорот е дека работиш некоја работа, која поради нејзината природа, работно време, патувања, врзаност за одредено место.... не се уклапа во неговата замисла за тоа како треба да му изгледа брачниот, или животот во врска, тогаш тоа може да биде причина која ке го одврати од тебе... или да си пресмета дека може, али само за клецање.

Kajgana Shop

На врв Bottom