Air fryer

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Делимано користам, исто без проблеми.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.627
Поени од реакции
115.134
Светска работа е ова бе, гарант не ви се погодиле моделите или не ги користите правилно. До душа јас ер фраерот на моите го дадов и си купив мулти кукер, подобра работа амин. Стекот што се прави во мулти кукер не постои во ниту еден ресторан или кафана, врв над врвовите. Исто помфрит, чорби, ориз, било што, светска работа.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Светска работа е ова бе, гарант не ви се погодиле моделите или не ги користите правилно. До душа јас ер фраерот на моите го дадов и си купив мулти кукер, подобра работа амин. Стекот што се прави во мулти кукер не постои во ниту еден ресторан или кафана, врв над врвовите. Исто помфрит, чорби, ориз, било што, светска работа.
Пушти да видиме што мулти кукер користиш, ми фаќа око и тоа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.712
Јас го имам тој кукер на делимано. Скоро година дена го користам бар 4-5 пати неделно. Највеќе мерак ми прави што прави екстра манџи и не се засмрдува цела куќа како типично готвење.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.627
Поени од реакции
115.134
Пушти да видиме што мулти кукер користиш, ми фаќа око и тоа.
Screenshot_20240725_232441_Chrome.jpg

Не можев боље квалитет на слика да најдам на нет, али овој е, Мулти Кукер Делимано Про.

Ако имаш пари, а се мислиш дали да земеш одма иди зимај без око да ти трепне. Вреди секое денарче од инвестицијата, апсолутно најдобро потрошени пари што се тиче апаратура за домаќинство. Особено ти како што вежбаш, за ориз, стек и такви работи е порњава. Мене истиве работи готвени у рерна и у мултикукер ми немаат допирна точка, не се ни споредуваат. Имаш многу опции, и јас ги немам испитано сите, можеш и тајмер да си местиш ако ти треба различно време од тоа што е предвидено на програмата, е сеа едина "маана" според мене е готвењето од аспект на количина, пример сакаш ручек за четиричлено семејство да правиш, помфрит да речеме, треба на 2 или 3 пати у најмала рака да го праиш помфритот, а рачунај пола саат е една тура, ќе утепаш 2 саати додека напраиш помфрит за сите, а реално превкусен е помфритот у мултикукер. Али не е страшно, повеќето јадења се доволни количински за едно нормално семејство.

Треба многу да пазиш само со миењето на садот во кој се готви, и исто така со земањето на храната од него, си има посебен прибор за тоа, зашо ако се изгребе тури му курот.

Член од
15 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
11
Има ли негде рецепти за овои delimano electric pressure мултикукер незнам како да направам пример ориз,дали можам да ја менувам температурата.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.712
Има ли негде рецепти за овои delimano electric pressure мултикукер незнам како да направам пример ориз,дали можам да ја менувам температурата.
3 према 1. 3 дела ориз, 1 дел вода. Дај му 10 минути на мануал тајмер и ќе го биде. Повише од 10 не препорачувам зошто ќе го направи каша.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.627
Поени од реакции
115.134
3 према 1. 3 дела ориз, 1 дел вода. Дај му 10 минути на мануал тајмер и ќе го биде. Повише од 10 не препорачувам зошто ќе го направи каша.
Обратно е бе хахаха
Вака ако направи ќе јаде загорен ориз со вкус на камен.

Горан, за еден човек ако правиш немој повеќе од филџан ориз, зашо набабрува ептен и ок е количината. Ја се заебав со 3 филџани за мене и жена ми па 2 недели ориз јадевме секој ден за да не го фрламе. :D

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.096
Поени од реакции
9.930
Прегледај го приврзокот 424999

Не можев боље квалитет на слика да најдам на нет, али овој е, Мулти Кукер Делимано Про.

Ако имаш пари, а се мислиш дали да земеш одма иди зимај без око да ти трепне. Вреди секое денарче од инвестицијата, апсолутно најдобро потрошени пари што се тиче апаратура за домаќинство. Особено ти како што вежбаш, за ориз, стек и такви работи е порњава. Мене истиве работи готвени у рерна и у мултикукер ми немаат допирна точка, не се ни споредуваат. Имаш многу опции, и јас ги немам испитано сите, можеш и тајмер да си местиш ако ти треба различно време од тоа што е предвидено на програмата, е сеа едина "маана" според мене е готвењето од аспект на количина, пример сакаш ручек за четиричлено семејство да правиш, помфрит да речеме, треба на 2 или 3 пати у најмала рака да го праиш помфритот, а рачунај пола саат е една тура, ќе утепаш 2 саати додека напраиш помфрит за сите, а реално превкусен е помфритот у мултикукер. Али не е страшно, повеќето јадења се доволни количински за едно нормално семејство.

Треба многу да пазиш само со миењето на садот во кој се готви, и исто така со земањето на храната од него, си има посебен прибор за тоа, зашо ако се изгребе тури му курот.
Како правиш помфрит у кукерот, на која програма? Или сам си подесуваш?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.627
Поени од реакции
115.134
Како правиш помфрит у кукерот, на која програма? Или сам си подесуваш?
На Сител хехехехехе
На 5ка брат, со тоа што директ во садот ги ставам без решетка. И у текот на праењето ги превртувам зашо така се печат/пржат само од една страна. Рецимо ако е на 30 минути ти на половина сврти ги и тоа е тоа. Неам одамна праено сум испозаборавил ама вака беше, пошо многу многу другите програми не ги употребувам. Стај им само малце зејтин за да не бидат ептен на суво и немаш гајле.

Kajgana Shop

На врв Bottom