Пушењето - зависност или навика?

M

Muranyi

Гостин
Ako ne pusam nema da pijam i kafe...
Ај вака:обиди се барем на месец дена да ги оставиш цигарите,мислам дека ќе биде доволно за да ти се повратат сетилата за мирис и вкус...дури тогаш вистински ќе уживаш во задоволството кое го пружа кафето.Знам дека ти звучи невозможно,но кафето без цигари е next level,верувај:)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Ај вака:обиди се барем на месец дена да ги оставиш цигарите,мислам дека ќе биде доволно за да ти се повратат сетилата за мирис и вкус...дури тогаш вистински ќе уживаш во задоволството кое го пружа кафето.Знам дека ти звучи невозможно,но кафето без цигари е next level,верувај:)
Mesec dena???? sto e mnogu,mnogu e!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ги остадов пљугите. После 7 години активно и неактивно пушење. Месец дена не тргам.

Ќе почнам пак за месец - два :)LOL:) , меѓутоа си докажав на самиот себе си дека се „можело“.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.397
Поени од реакции
4.249
Цигарите се и навика и зависност. Еве ако некој проба да ги остави цигарите со помош на никотински фластери или мастики со кои ке го внесе потребното количество никотин пак ке се соочи со проблем, пак нема да биде многу полесно одкажувањето бидејќи ке треба да се справи со навиката. Пушач сум некои 14 години во кои неколкупати имам пробано да ги баталам цигарите но безуспешно. Најдолгиот обид ми траеше дваесетина дена. Немам доволно силна воља и желба да ги оставам, а мислам дека вољата е најбитното оружје човек да се справи со тоа зло....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.331
Поени од реакции
16.493

Какво загадување, какви бакрачи, па ако пуши дома кога ќе отвори прозор димот надвор оди... Од се, не само од цигарите...

Член од
28 октомври 2019
Мислења
113
Поени од реакции
118
jas mislam deka e zavisnost, i treba mnogu silna volja da se izdrzi odreden period za teloto da se oslobodi od nikotinot i dr sostojki od tutunot
da bese navika lesno ke zamenis so nova, bar za sebe kazuvam imam probano da drzam moliv mesto cigara ili nezapalena cigara no ne ide
mene najmnogu mi smeta sto pusam v mojata soba i realno smrdi true na cigari, lete lesno e otvori skroz prozor i spies no zime ne bas, sega preku den pola prozor mi e non stop otvoren, koga spijam go ostavam otvoren okolu 2-3 prsta kolku da vleguva vozduh no koga ke se razbudam nisto ne se izluftiralo seuste smrdi, imam nekoj procistuvac za vozduh nisto ne sobira dzabe si dadov parite,
ko ke fatam nekoja bolest od ova lutiranje ke se slikam togas
pa ako nekoj znae kako efikasno da eliminiram ovaa mirizba od cigari neka spodeli

Член од
6 ноември 2024
Мислења
306
Поени од реакции
495
jas mislam deka e zavisnost, i treba mnogu silna volja da se izdrzi odreden period za teloto da se oslobodi od nikotinot i dr sostojki od tutunot
da bese navika lesno ke zamenis so nova, bar za sebe kazuvam imam probano da drzam moliv mesto cigara ili nezapalena cigara no ne ide
mene najmnogu mi smeta sto pusam v mojata soba i realno smrdi true na cigari, lete lesno e otvori skroz prozor i spies no zime ne bas, sega preku den pola prozor mi e non stop otvoren, koga spijam go ostavam otvoren okolu 2-3 prsta kolku da vleguva vozduh no koga ke se razbudam nisto ne se izluftiralo seuste smrdi, imam nekoj procistuvac za vozduh nisto ne sobira dzabe si dadov parite,
ko ke fatam nekoja bolest od ova lutiranje ke se slikam togas
pa ako nekoj znae kako efikasno da eliminiram ovaa mirizba od cigari neka spodeli
2-3 недели се потребни телото да се откаже од потребата за никотин. Цигари се оставаат наеднаш. Ја пушиш последната и ставаш точка. Јас ги намалив, стигнав до 1 на ден, ама се деси преврат во умот и сега сум пак на кутија на ден. Глуп ама екстремно глуп.

За да не ти смрди во соба, батали ги цигарите. Сите сетила ќе се интензивираат една недела по непушење.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
113
Поени од реакции
118
2-3 недели се потребни телото да се откаже од потребата за никотин. Цигари се оставаат наеднаш. Ја пушиш последната и ставаш точка. Јас ги намалив, стигнав до 1 на ден, ама се деси преврат во умот и сега сум пак на кутија на ден. Глуп ама екстремно глуп.

За да не ти смрди во соба, батали ги цигарите. Сите сетила ќе се интензивираат една недела по непушење.
ne se cuvstvuvam spremna da gi ostavam, realno ni kraj pametnne mi paga
ja bi nekako ova sto mi smrdi sobata da eliminiram no ne znam so sto

Член од
23 август 2010
Мислења
39.562
Поени од реакции
114.881
Ако имаш тераса во собата отвори ја вратата од тераса и рипни. Функционира, верувај. Ако немаш тераса тогаш пробај го истово со прозор.

Поздрав

Член од
28 ноември 2022
Мислења
421
Поени од реакции
750
Na ,,prav pusac,, ne mu smrdi nisto, onamu kade pusi. I vo ,,oblak od dim,, toj nema ni da zabelezi, niti ke se ,,zali deka smrdi,, prostorijata.

Ocigedno seuste ,,ne si pusac,, pa ti preci dimot i mirizbata.

Na nepusac ,,da mu zapalis,, edna cigara , tri dena ,,ne ke moze da izluftira,,.

Pa sega vidi vo koja ,,kategorija spagas,,. ,,Pusac pocetnik,, e tvojata prava kategorija hahahaha.
Ne se zali, tuku ,,frli toa cigarite,, na vreme, seuste nemas zavisnost , sem ,,malo zadovolstvo,, t.e. ,,nekakva zanimacija,,.
Faktot e ,,deka si prosetala,, od pusac t.e. nitu priblizno si pusac.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.957
Поени од реакции
8.614
Тие што пушеле обично зажалуваат за својата одлука во своите 60 години. Дали кога господинот Жан кога ќе им лупне рачун од 5 000 евра за еден стент (ако преживеат се разбира) или кога ќе се шлогираат или пак кога ќе собираат донации за лечење у Турција (каде освен баклава и "слатки приказни" и плус еден чакмак, друго нема да добијат). Тогаш ќе бидат најголеми "мангупи" со цигар у уста.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
421
Поени од реакции
750
Posledna situacija ,,koja ja pametam,, so pusac. Dezurstvo.
Se javuva pacient so panicen napad ,,na pregled,,. 170/110 rata 130
Kolegata od kardio vrsi ekg, eho ,,komplet,, panicen napad, kje go zadrzime. Pred priem, pacientot ,,izleguva pred klinika,, pali dve edna po druga. Ajde koja e ,,logikata,,. Alarm detektorot ,,na oddel,, cela vecer alarmirase ,,pusi nekoj,, a toa e istiot. Go sediraa, zaspa ,,da se odmori,,.
,,Prav pusac,, hahahaha

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.957
Поени од реакции
8.614
E aj sega da ne vrvime ulica oti mozi nekoj ke ne pregazi. To e, od nesto mora da se umri. Nepusacite site zdravi umirat ako ne pak.
Ако врвиш по улица може да те луп е ауто, а може и не.

Ако пушиш 100% си лупнат.

Голема е разликата.

Kajgana Shop

На врв Bottom