Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Правниче што вети, исполнува.

Дефинитивно. :back:

Pravnice, ти благодарам на анализата. Доста исцрпно. Ако речам дека е погодена, некоја џукела веднаш ќе испуца дека си полнам его, па само ќе ти - ;). Инаку, беше многу пријатно изненадувачки од тебе што ми направи анализа покрај долгата листа што ја имаше и без мене.
This man is good stuff.
Има саааамо една мала итна интервенција.
Сеуште не сум ни полнолетна, жалам.
Белки овој факт не ти ја поништи желбата да ме запознаеш, а? :icon_lol:
Она што те навело да ми дадеш околу 25 години, веројатно се должи на моето избрзано растење, за кое колку што жалам толку и го фалам, оти сама си го избрав тој пат, јебига.

Ти благодарам уште еднаш. :back:
За наредните анализи ти давам совет само да обрнеш внимание на интерпукција и слични ситни процедури кои го зголемуваат позитивниот ефект кај читателот.

Се гледаме. :)

…. (искача пациент со фаца на утепан коњ, од вратата се слуша глас на психопат)
- Следеќи! (влегува човекот и легнува на диванот. По 15 минутно буљање во него психото започнува да меле)
- Значи вака. По долго гледање на аватарот кој ти е прикачен на левиот џеб од кошулата, заклучувам дека имаш врска со подземјето. А и етикетата што ја имаш залепено веднаш под џебот (the Don) ме доведува до прашање дали понатаму да се зезам со вакви глупи испади или да не заработам некој куршум у глава (случајно по несреќа да ме убие некој од ортаците) Ок нема толку да зборам но ќе потенцирам некаде во анализата поради почит кон мафијата (колку да не испаднам ептен г`золижач за отворено работно место на Consigliere) Значи вака... Ти си тип по се изгледа што ги обожава мафијашките филмови... Сакаш да изгледаш како Том Хејген во Кум.... Па да ти кажам право, за среќа тој е од ретките коиостанува жив во трилогијата (или не? – заборавив стварно). Како и да е ти сакаш да бидеш советникот кај Донот така да мењај тоа тајтлот – Consigliere is what you need. Ок enough with the mob things let`s go to basics.
Потпис... Фројд.... The dark side of an advisor is a psychoterapewt Психотерапеут) Некој кој пропатувал троа низ животот и ги дели советите. Се вртам во круг но најдобрите совети произлегуваат од луѓето кои гледаат со отворени очи. Верувам дека кај тебе се доста добро отворени, читајчи ги постовите. Секаде во нив е вметнат некој совет, некоја анализа. Секаде па дури и во врска си љубовта. Срце владее кога си заљубен а не разум... Хах доста разумен пост.... дури и се коси со правилата што ги кажа. Како знаеш што владее кога не владее разумот? Сите викаат срце ама не е така. Хормоните. :pos: Ок забегавме у психофилософија.
Ми падна на око еден иннтересен пост каде викаш да се легализираат некои работи за да сепак после се стави под контрола. Реален одговор но лошо за адвокаите. После кој ќе ги тужи курвите кога некојси типац добие АИДС? Ќе имаат јака моќ. Освен ако не мислеше да го играш Џим Кери лажгото. Добра стратегија... За све си мислел предвреме. Ок шегата на страна друго што ми падна на памет е тоа што си подготвен на се` во животот. Нема кај тебе готово сега е крај и така ќе биде. Надежта е онаа што те влече но не вложуваш многу во неа. Ако судбината те натера повторно да го направиш она за што си изгубил многу време да го заборавиш (преболиш) ќе го направиш. Не идеш у инает кон правилата на природата. Ти симињам капа тука. Не изиграваш суперхерој на инаетот, (сега ќе правам се` за да не биде така). Ти паѓа криво ако нешто во погрешен воз поради некој што некогаш си го послушал.... Тука забележувам некоја застапеност на ценење на своето мислење, значи нешто од типот дека ако си се зезнал себеси ок ќе го преболиш но ако те зезнал друг... Прилагодливост со доза на неменување на сопственото мислење. Пак ќе ја вмешам мафијата тука... You can get more with a kind word and a gun, than just with a kind word. – Al Capone. Друго што ми падна секаде постовите ти се полни со позитивност. Значи пак оноа кај психолозите, секаде си настроен да не навлегуваш во кавги и да ги решаваш работите на мирен начин. МАлку ми се сече со мафијашките правила (освен ако си Консиљере). Значи квалификуван си за работа кај Донот, сега е најбитно да дадеш се` од себе да се покажеш у најдобро светло.

Рецепт за ова.... нема. Добар си ти, Донот е задоволен, ќе го разгледа барањето и верувам дека ќе те прими. Шега на страна, биди си она што си, because he who wears a mask, doesn`t know what lies inside him (Samurai Jack. 2001 - unknown)…

Who`s next? (Nadal`s style)

…. (искача пациент со фаца на утепан коњ, од вратата се слуша глас на психопат)
- Следеќи! (влегува човекот и легнува на диванот. По 15 минутно буљање во него психото започнува да меле)
- Значи вака. По долго гледање на аватарот кој ти е прикачен на левиот џеб од кошулата, заклучувам дека имаш врска со подземјето. А и етикетата што ја имаш залепено веднаш под џебот (the Don) ме доведува до прашање дали понатаму да се зезам со вакви глупи испади или да не заработам некој куршум у глава (случајно по несреќа да ме убие некој од ортаците) Ок нема толку да зборам но ќе потенцирам некаде во анализата поради почит кон мафијата (колку да не испаднам ептен г`золижач за отворено работно место на Consigliere) Значи вака... Ти си тип по се изгледа што ги обожава мафијашките филмови... Сакаш да изгледаш како Том Хејген во Кум.... Па да ти кажам право, за среќа тој е од ретките коиостанува жив во трилогијата (или не? – заборавив стварно). Како и да е ти сакаш да бидеш советникот кај Донот така да мењај тоа тајтлот – Consigliere is what you need. Ок enough with the mob things let`s go to basics.
Потпис... Фројд.... The dark side of an advisor is a psychoterapewt Психотерапеут) Некој кој пропатувал троа низ животот и ги дели советите. Се вртам во круг но најдобрите совети произлегуваат од луѓето кои гледаат со отворени очи. Верувам дека кај тебе се доста добро отворени, читајчи ги постовите. Секаде во нив е вметнат некој совет, некоја анализа. Секаде па дури и во врска си љубовта. Срце владее кога си заљубен а не разум... Хах доста разумен пост.... дури и се коси со правилата што ги кажа. Како знаеш што владее кога не владее разумот? Сите викаат срце ама не е така. Хормоните. :pos: Ок забегавме у психофилософија.
Ми падна на око еден иннтересен пост каде викаш да се легализираат некои работи за да сепак после се стави под контрола. Реален одговор но лошо за адвокаите. После кој ќе ги тужи курвите кога некојси типац добие АИДС? Ќе имаат јака моќ. Освен ако не мислеше да го играш Џим Кери лажгото. Добра стратегија... За све си мислел предвреме. Ок шегата на страна друго што ми падна на памет е тоа што си подготвен на се` во животот. Нема кај тебе готово сега е крај и така ќе биде. Надежта е онаа што те влече но не вложуваш многу во неа. Ако судбината те натера повторно да го направиш она за што си изгубил многу време да го заборавиш (преболиш) ќе го направиш. Не идеш у инает кон правилата на природата. Ти симињам капа тука. Не изиграваш суперхерој на инаетот, (сега ќе правам се` за да не биде така). Ти паѓа криво ако нешто во погрешен воз поради некој што некогаш си го послушал.... Тука забележувам некоја застапеност на ценење на своето мислење, значи нешто од типот дека ако си се зезнал себеси ок ќе го преболиш но ако те зезнал друг... Прилагодливост со доза на неменување на сопственото мислење. Пак ќе ја вмешам мафијата тука... You can get more with a kind word and a gun, than just with a kind word. – Al Capone. Друго што ми падна секаде постовите ти се полни со позитивност. Значи пак оноа кај психолозите, секаде си настроен да не навлегуваш во кавги и да ги решаваш работите на мирен начин. МАлку ми се сече со мафијашките правила (освен ако си Консиљере). Значи квалификуван си за работа кај Донот, сега е најбитно да дадеш се` од себе да се покажеш у најдобро светло.

Рецепт за ова.... нема. Добар си ти, Донот е задоволен, ќе го разгледа барањето и верувам дека ќе те прими. Шега на страна, биди си она што си, because he who wears a mask, doesn`t know what lies inside him (Samurai Jack. 2001 - unknown)…

Who`s next? (Nadal`s style)

Феноменално маестро!!!!!!!!!! Ептен оригинално, без многу дробење и филозофии на инвентивен и интересен начин успеа да го доловиш вистинскиот јас.
стварно ме остави без зборови!секоја чест.:olee:

Ај мене нема многу на форумов па затоа ај ако можете да ми направите психо-анализа па ке ви кажам колку е точно. Онака колку за предизвик. Може?

Ај мене нема многу на форумов па затоа ај ако можете да ми направите психо-анализа па ке ви кажам колку е точно. Онака колку за предизвик. Може?

Зошто ти не му направиш на некој за предизвик психо-анализа?
Како да само јас, јас и јас знам дека никој не е толку добар за да ме провали.
:pipi:

Едно е сигурно, ниедна анализа за ada нема да ја надмине Sussaro-вата. Друго е статистички докажано, ada е една од најинтелегентните форумџики. Затоа ada не заслужува `не`! Плус, тука ќе се задржам на промената на личноста, што за некого помалку, за друг повеќе е чудно/неочекувано од нејзина страна. ада сеуште вика дека љубовта е долготрајно и бесплатно уживање во секс, ама вика и нешто друго, поточно цитира Библија со 'Love never fails', ја нарекува љубовта живототворна, двигател, нешто што има смисла и дава смисла. Повеќе за љубовта после...

Ада може да тврди дека е производ на радијацијата од Чернобил, или дека има слаб карактер, ама јас го гледам тоа вака: Дури ни човекот сам на себе не си е константа. Се раѓаш и одма си уфрлен во една динамична река. После дури и да кукаш, не значи дека ќе пливаш помалку или дека ќе добиеш одмор. Да ада, секако тука се шаблоните од нашето детство, но искуството и новите предизвици и те како покажуваат дека не сме само уште еден шаблон, уствари сме толку разнообразни. Можеш да се разбудиш едно утро и да не се препознаеш. Можеш и да се разбудиш едно утро и да направиш нешто што си мислела дека никогаш нема да го направиш. Во последниов период си се нашла во длабоко размислување, што си, до каде си, која си. Се јавува релативизирање, сомневање. И тука настапува освестување. Освестувањето раѓа мачнина и незадоволство. Ама раѓа и нешто друго, бунт против тоа што Е и желба за промена кон подобро само зошто ти самата сметаш дека така треба.

Прво нешто што го сфатив од твоите средношколски исповеди што ги начекав на една тема уште одамна е тоа дека си била лесно подложна на влијанието на 'групата', битно ти било да се вклопиш, а сега критички ги одмеруваш околностите и луѓето пред да се инволвираш. Уствари треба да помине подолго време, да осмислиш и разумни поимања за суштествава од крв и месо(кои се бајаги непоимливи!) за и емотивно да се впуштиш. Совшениот=семоќниот=Супермен! - шала. Сепак не ја пишав за џабе, па убаво рече Мац во анализата, ada e уствари една од најромантичните души на форумов. Значи, сака едно духовно сплотување, сака близнакот-сонувач.
Ада ми е олицетворение на слободоумност на форумов. Да, одлично ги искритикува малограѓанштината, предрасудите, конзервативноста, форумските светици и 'никогаш не би' ветувањата!

Спомнав скепса прееска...ама тука со еден поинаков коментар сум: Како Ада не постои систем на вредности? Ова ми личи на нихилистичко побивање!
Друго, на едно место викаш, Осуди го гревот, но не и човекот. Од друга страна, осудуваш виртуелни фаци кои може и се паметни, ама постот не им бил океј. А да, ада е борец за знаење(сократ и поимањето!). Ада ве прашува, како, о како е можно некој да не знае дека треба да има 500 поста за анализа? Хм... подари им цвет (те текнува?), не осудувај.

Друго нешто, имам впечаток дека за некои работи се заглавуваш во минатото. Можеби идеализираш некои нешта. Нели? А вистината е следново: млада си, убава, паметна! Може некогаш те гуши простата средина, бледнеењето на сонот, непредвлидливата визија за иднината и ненаоѓањето на близнакот-сонувач, но се` додека размислуваш ќе наоѓаш патишта. Ти текнува на клише фразата, дека кога си на дното, единствениот пат е нагоре нели? Ама ти не си на дното, така да ја напишав за да го сфатиш прогресот во споредба со минати моменти кога си пишувала, повеќе или помалку патетични постови во Мака ми е.

Ти си ми една од омилените форумџики, се надевам дека бев доволно објективна. Сега немам време, а и изгубив инспирација, така да, толку од мене. Секако, очекувам коментар, критика.
И да знаеш дека твојата и Сусаровата анализа се единствените кои ме наежија, затоа што прозбореа за дел од ада, кој мислев дека на форум не се забележува. Али вашата моќ за перцепција ги фати сенките кои сметав дека знам да ги кријам, и од нив направи мозаик.
Секоја ти чест и без преувеличивање, огромно благодарам.

Критика...и да сакам, нема.
Само мислев дека ќе се осврнеш повеќе на она што е фуј кај ада, и за кое нема рационализација, оправдување.
Но, и без тоа, анализава е повеќе од добра.
Фала ти уште еднаш душо:back:

Ада не ми е јасна една работа уживаш во анализа во која си опишана како волшебна,недостижна,најинтелегентна нај нај нај ...
What 's the catch?
Ада ако сакаш грда анализа во мој стил be my guest.

Ада не ми е јасна една работа уживаш во анализа во која си опишана како волшебна,недостижна,најинтелегентна нај нај нај ...
What 's the catch?
Ада ако сакаш грда анализа во мој стил be my guest.
Ако читаш меѓу редови ќе видиш дека во анализата не е се roses and butterflies

Како и да е, hit me со анализа, слободно.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom