Куров ме заболе каде се. Ти тука тинкаше колку велика била битката кај Бахмут и колку украински армии биле уништени. Ете падна пред година дена и?
Уште колку милиони војници има Украина? Првиот милион го загубија
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Куров ме заболе каде се. Ти тука тинкаше колку велика била битката кај Бахмут и колку украински армии биле уништени. Ете падна пред година дена и?
Еве ги првите снимки, фатени на дело пошто нема бегање од нафо.Каде се севернокорејците?
И ти си во право. Да ти кажам ти си бољи од него. Уствари ти си најбољи. Срцка сиСтрански новинар кој треба со своите ју-тјуб видеа да покажува како на руските цивили не им фали влакно од глава, ги ранат и комфорно зборат слободно. Едноставно, супер им е. Да даде Господ и кај него дома така еден ден да доаѓаат новинари од странство кои ќе покажат како он и неговите немаат гајле под чизмата на некаков окупатор.
Втора цел му е да го оправда упадот на Украинците. Демек Суџа бил концентрационен логор и тн.
Земал он пари за ширење на овој наратив. Нека јаде гомна.
Те сметав за поинтелигентен.

Каде се севернокорејците?
Се збори дека Северна Кореа ќе праќа војска во Украина.

Ти треба да знаеш:
![]()
2014та беше соборен демократски избран прецедател на независна земја. Не ми прај муабет за независност и интегритет.
https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html
CIA оперира од 2014та на Украинска територија, одкако направија промена на власта. Украинските политичари дозволија да бидат искористени како алат за соборување на Русија, не можи сега да се жалиме дека Русија реагираше на прегазување на црвените линии што беа прегазувани со децении.

Бре мајката Америка нема да пропадне за минералите, ама Зељо не баш светла иднина ќе го чека ако го одјебе Портокаловиот. 
Сегашната воена агресија е резултат на конфликтот што го води Украина против Руското малцинство. Плус стратегиски е самоубиство Украина да влези во НАТО за Русија.Паааа тоа не ја оправдува сегашната воена агресија врз суверена земја, дали тоа значи дека целата земја заслужува да биде разурната, а нејзиниот народ да страда ?
Што се однесува до ЦИА и нивните активности, тоа е факт што не е изненадување, големите сили секогаш имале влијание врз геополитички жаришта. Но, исто така е факт дека Русија ги пречекори црвените линии со анексијата на Крим и поддршката на сепаратистите во Донбас. Не можеш да зборуваш за црвени линии кога истовремено ги газиш оние на други земји.![]()
A od kaj znaes deka nema? Da ne bese vcera Kursk?И што е тука смешното? Лаеја нафоидните кучки тогаш и сега. А севернокорејци нема.
A od kaj znaes deka nema? Da ne bese vcera Kursk?
Па затоа и пишав,сите градови шо ги изгубија ги прогласија стратешки небитни.На крајот ќе останат со прстот во уста со десеткувана и инвалидизирана машка популација,за шо?Јас сум сигурен дека сега украинциве го колнат Евромајдан,Викторија Нуланд и Борис Џонсон.Ама касно е.Од Украина веќе држава не бидува.Со војнава ја сј.баа и Германија.Германциве да ти биле поголеми вазали од нас.Не смеат да писнат.Сега е битен, но кога ќе го изгубат тогаш станува небитен.![]()
Дада до толку небитни а беа утврдени јако и не ги напуштаа по ниедна цена дефанзивните линии, колку само војници изгореа тамуПа затоа и пишав,сите градови шо ги изгубија ги прогласија стратешки небитни.На крајот ќе останат со прстот во уста со десеткувана и инвалидизирана машка популација,за шо?Јас сум сигурен дека сега украинциве го колнат Евромајдан,Викторија Нуланд и Борис Џонсон.Ама касно е.Од Украина веќе држава не бидува.Со војнава ја сј.баа и Германија.Германциве да ти биле поголеми вазали од нас.Не смеат да писнат.
Германија практично не постои од 1945.Па затоа и пишав,сите градови шо ги изгубија ги прогласија стратешки небитни.На крајот ќе останат со прстот во уста со десеткувана и инвалидизирана машка популација,за шо?Јас сум сигурен дека сега украинциве го колнат Евромајдан,Викторија Нуланд и Борис Џонсон.Ама касно е.Од Украина веќе држава не бидува.Со војнава ја сј.баа и Германија.Германциве да ти биле поголеми вазали од нас.Не смеат да писнат.