Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.647
Поени од реакции
17.527
Словенечката министерка за надворешни и европски работи Тања Фајон вели дека со оваа иницијатива ќе се забрза целиот процес на проширување на Европската Унија, за да нема премногу можности за вето поради билатерални прашања

Ама читајте зошто :

Изјавата на Фајон следува откако Хрватска го блокира затворањето на поглавјето за надворешна, безбедносна и одбранбена политика за Црна Гора. Таа ги повика двете земји да ги решат меѓусебните билатерални прашања во добрососедски дух пред пристапувањето во ЕУ.

„Се надевам дека двете земји ќе ги затворат билатералните прашања и нема да го усложнат процесот на проширување“,
===
Ех бе лајнариии беее, кон продљени души ни се политичари. Колку за кур не не бива ццц

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
28 ноември 2022
Мислења
403
Поени од реакции
721
Veke ,,mi e zgadeno,, politicari da mislat ,,deka sum glupav,,. Od 2017 na celo so ,,prethodnata Vlast,, pa dosega, gledame ,,nepodnoslivi lagi,, koi ne sopiraat i prodolzuvaat kon se poloso.
Screenshot_20241215-104642_Chrome.jpg
Proizvodite poskapea za 10-20% ,,naglo preku nok,, pred nepolni dve nedeli //sekoj covek vo Makedonija e svedok// i ,,dojde novogodisnata kosnicka,, so ,,namaluvanje od 10%!!,,. Duri 10% ,,namaluvanje,,. Sto so onie proizvodi ,,koi poskapea za 20%,,? Istite ostanuvaat seuste poskapeni za 10%.
Ne samo sto stanuva zbor za laga od strana na Vlasta, tuku ,,poskapuvanje,, za 10% seuste aktivno. Ne ,,uspeaa nitu balansot so poskapuvanjeto,, da go pokrijat.
Pa neli ,,im e dosta,, so prozirni lagi i kontra igra kon ste koi ,,gi dovlekoa na Vlast,,. Rabotat protiv site ,,koi im dadoa glas,,. Toa e recisi cela Makedonija.
Sram i aram! Nema poveke ,,ovci za strizenje,, , site imame otvoreni oci.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.506
Поени од реакции
87.462
https://lider.mk/zapleneti-karti-i-dokumentacija-ujp-kje-vleguva-vo-site-firmi-koi-im-davale-nagradi-na-boki-13-i-lazarov/

Некако се знаеше дека ќе отиде целата приказна во овој правец.
.Како што дознаваме, инспекторите обавиле разговор со Бојан Јовановски кој одговорноста ја насочил кон Лазаров а чекаат да заврши настанот за да го распрашуваат Лазаров.
Овој Лазаров колку е глуп, ќе заглави у ќорка ради Боки...

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.515
Поени од реакции
7.141
Не дека незнам каков епски криминал има овде, безвезе е хајката. Тоа не го негира фактот дека Боки е тешка превара, а Лазаров наивна глуперда.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.593
Сликава не да смрди...корне на НГО секта

Прегледај го приврзокот 438305
Ne samo za uvoz, ja bi zabranil i re-registriranje na site vozila bez EURO6, ili barem zabrana za dvizenje na takvi vozila niz centar aerodrom karposh.

Ako si takva sirotinja da zavisis od golf trojka so rasipan katalizator, ke si odish na rabota ili so avtobus, ili po obikolnica. Ne zasluzuva narodot da umira radi tvoe kurobolie.

Kako magicno se iscisti vozduhot lani za NATO samitot koga zabranija soobrakjaj niz centar i karposh?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.424
Поени од реакции
16.709
Ne samo za uvoz, ja bi zabranil i re-registriranje na site vozila bez EURO6, ili barem zabrana za dvizenje na takvi vozila niz centar aerodrom karposh.

Ako si takva sirotinja da zavisis od golf trojka so rasipan katalizator, ke si odish na rabota ili so avtobus, ili po obikolnica. Ne zasluzuva narodot da umira radi tvoe kurobolie.

Kako magicno se iscisti vozduhot lani za NATO samitot koga zabranija soobrakjaj niz centar i karposh?
Со кој автобус бе буџовану?

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.593
Со кој автобус бе буџовану?
Seljo, nareden pat koga ke pominuvas niz Skopje da ja ostavis sestra ti, zaprimeti gi tie golemite crveni dvokatni vozila. Tie gi vikame avtobusi, i soobrakjaat rednovno niz planski opredeleni linii.

A ako slucajno zivees vo Skopje i nemas pari da si dozvolis karta za avtobus, togas ocigledno si takva sirotinja sto Skopje stanal premnogu skap za tebe.
Bez briga. Ja bi ti preporacal vednash da se otselish vo nekoj drug grad vo zemjava kaj sto ke mozes da zivees na nivo.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.424
Поени од реакции
16.709
Seljo, nareden pat koga ke pominuvas niz Skopje da ja ostavis sestra ti, zaprimeti gi tie golemite crveni dvokatni vozila. Tie gi vikame avtobusi, i soobrakjaat rednovno niz planski opredeleni linii.

A ako slucajno zivees vo Skopje i nemas pari da si dozvolis karta za avtobus, togas ocigledno si takva sirotinja sto Skopje stanal premnogu skap za tebe.
Bez briga. Ja bi ti preporacal vednash da se otselish vo nekoj drug grad vo zemjava kaj sto ke mozes da zivees na nivo.
Сељо кажи му на татко ти, шо не те научил на култура коа ве свлечкал у Скопје.
А за тоа конзервите што се на два спрата, ќе ви дигнат уште еден нагоре па можда нема да мора да се грцате ко стока за на сточен пазар.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683

Ја би почнал од таквите како тебе. Ако имаш возило под еуро 6 ти или твој поблиски одма конфискација на истото. Ако пак исполнуваш еуро 6 стандарди ќе платиш данок на луксуз дека нели не си сиротиња. И регистрација на истото ќе имаш барем дупло од сега дека си паралиа.
Ако имаш парк пред зграда направи иницијатива да се изгради облакодер. Јеби еуро 4 и 5.
И да, други градови кај што нема градски превоз не се битни нели. Нека иде пешки сиротиња удри по народ најлесно е.

Kajgana Shop

На врв Bottom