Апликацијата на корпа е босанска мислам, www.korpa.ba , до пред извесно време имаше и пропусти во преводите искачаа на србски.Толку пари правеа а една асална мочана апликација не им работеше како што треба бидејки не сакаа да платат квалитетен програмер што ќе им ја направи како што е онаа на Корпа.
Не знам каква е ситуацијата зошто нилогаш немам нарачувано од Кликни јади, во град како Тетово Кликни Јади не рабитаат иако еднаш имам видено на Инстаграм дека бараат вработени за во Тетово.Кликни јади ќе згасне поради лошо менаџирање на газдарицата Лидија Димова и сите вредни работници што си заминаа од таму се чудат како фирмата уште работи а поради кои фирмата далеку подобро работеше од Корпа.Бродот почна да им тоне кога си отиде Сања па Роберт и Верче тројцава главни мотори на целата фирма.
Кај бе брат за фризерници и такви ствари, народецов од вибер, фејсбук, месенџер повеќе не знаеВакви и слични услуги се потребни во денешно време дефинитивно. Се зависи и на газдите на ресторани, маркети и други колку им одговараат условите што ги нудат.
Јас сум да се направи услуга за фризерници и берберници да можеш да си закажеш преку сајт или апликација бидејќи не секогаш е пријатно да вртиш на телефон на фризерката/фризерот или берберот. Вака ќе си видат кога ќе се во можност во текот на денот и ќе ти прифатат термин. Се надевсм некој што се разбира ќе го преземе мојов предлог да го реализира ова.
За фризери кај нас постои веќе ама е за една фирмаКај бе брат за фризерници и такви ствари, народецов од вибер, фејсбук, месенџер повеќе не знае
Ова едино може само за поновиве генерации, идејава за 10 години може ќе е зрела за ова поднебје.
И тоа би важело у поголеми градови.
Зашто некој би сакал овде преку апликација да иде, кога све функционира на трговија со услуги. Цела вукојебина така.
Сакам да те видам како коленичиш за термин и да ме замолиш, нели, да ми го погалиш егото. Ретко кој е до тој степен професионалец да прифати вакво нешто и да го игнорира клиентот кој е, што работи и дали он може да ми се најде некад.
Сите, од мајстори па до доктори прво бараат да бациш рака, да покажеш голо газе па после ќе се договориме.
Како тогаш фризерот да му каже "еј не можам денес закажан сум цел ден" на некој локален силеџија "знаеш ти кој сум ја" тип на особа ?
Што се однесува до Волт, гази братко... само напред. Дај боже да ги изгазат и двете, пошто заслужуваат, претераа едноставно. Пишав и во ДК темата пред некое време, како е ситуацијата со корпа и со кликни јади. Очај и катастрофа од ресторани до доставувачи.
Но сепак, тука не се само они криви него и самите ресторани. Едноставно е, ќе бидеш толку добар колку и оние од кои што ти зависи твојата услуга.
190 денари достава од Центар до Аеродром е лудило. Но ете, луѓево се презафатени или пак имаат доста кеш и не им е проблем да си преплаќаат.
Свесен си дека треба да се плати за таа апликација и да се плаќа за одржување на истата? Кој бербер/фризер е спремен тоа да го прави? Ниеден, одма ќе ти кажам без да мислиш. Они 90% немаат ПОС терминал и наплаќаат само во кеш, а не пак апликации да развивале. За едно 50 години може ќе дојде тоа и кај нас, за сеа нема теоретска шанса да се случи.За фризери кај нас постои веќе ама е за една фирма
Во Скопје Mr Barber има таква апликација но прашање е колку ја користат муштериите.
![]()
Mr.Barber - Apps on Google Play
From now on, make your reservations through our application!play.google.com
За постари може не функционира ама ако ги натераш младите да го користат може и ќе успее. Ако банки може да те натераат да користиш апликација за да гледаш состојба на твоја сметка може и вакви услуги да влијаат да се случи дигитализација.
Старите нека одат до берберницата или фризерницата или да се јават на телефон за да закажат термин ние младите да користиме дигитална услуга.
Последен пат апдејтирана април годинава.За фризери кај нас постои веќе ама е за една фирма
Во Скопје Mr Barber има таква апликација но прашање е колку ја користат муштериите.
![]()
Mr.Barber - Apps on Google Play
From now on, make your reservations through our application!play.google.com
За постари може не функционира ама ако ги натераш младите да го користат може и ќе успее. Ако банки може да те натераат да користиш апликација за да гледаш состојба на твоја сметка може и вакви услуги да влијаат да се случи дигитализација.
Старите нека одат до берберницата или фризерницата или да се јават на телефон за да закажат термин ние младите да користиме дигитална услуга.
Па за тоа и зборам де, и за тоа ти треба апликација која ќе биде одржувана од ИТ работници.Нејсе, @Stefan-kobe не збориме за плаќање преку апликација, тоа е веќе потфат од огромни пропорции.
Збориме исклучиво за закажување термин.
Интересен сајт. Имаш ли контакт со берберов за да каже колкав процент од закажаните термини му се реализирани? Сум размислувал да правам нешто слично во минататото, ама некако ме одврати тоа што ако закажувањето термини е бесплатно, тогаш луѓето нема да губат ништо ако не се појават. Пример, не знам дали ќе стигнам на бербер денеска, ама си викам, ај ќе закажам секако, не ме кошта ништо (нема ни да знае кој закажал). И сеа јас нема да се појавам, а ако дојде реален муштерија, ќе му кажат дека е зафатено. Или некој ќе отвори онлајн, ќе види нема слободни термини, па ќе оди на друго место (иако тој што закажал нема да се појави).
Ќе ти пратам број во порака. Побарај го прашај го што те интересира. Те очекуваМ
Интересен сајт. Имаш ли контакт со берберов за да каже колкав процент од закажаните термини му се реализирани? Сум размислувал да правам нешто слично во минататото, ама некако ме одврати тоа што ако закажувањето термини е бесплатно, тогаш луѓето нема да губат ништо ако не се појават. Пример, не знам дали ќе стигнам на бербер денеска, ама си викам, ај ќе закажам секако, не ме кошта ништо (нема ни да знае кој закажал). И сеа јас нема да се појавам, а ако дојде реален муштерија, ќе му кажат дека е зафатено. Или некој ќе отвори онлајн, ќе види нема слободни термини, па ќе оди на друго место (иако тој што закажал нема да се појави).
imas broj na sajtot. Prakja potsetnici automatski za terminot. Drugoto e sekako na goodwill, ako ne se pojavi nekoj i ne se javi, sekako deka znaes koj e i mozed da blokira. sekako deka znaes koj zakazal, ostavash infoМ