Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.831
Поени од реакции
17.465
Маци, би ти дал да го јаваш секој ден, како просечен бедуин камила. :love:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.832
Поени од реакции
21.511
Od tebe cekam nude pic vo pp
Брат,колко сакаш еди гомна за струмички и куманофски дијалект,ама ти си у топ 10 најглупи ликоови на овија интернет простори.
Ај што си глуп,па и доста морбидан и неизживеан си.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.490
Поени од реакции
4.246
Брат,колко сакаш еди гомна за струмички и куманофски дијалект,ама ти си у топ 10 најглупи ликоови на овија интернет простори.
Ај што си глуп,па и доста морбидан и неизживеан си.
:kuracc:

Член од
22 август 2022
Мислења
572
Поени од реакции
1.828
Дали си свесен дека последниве месец дена можеби ни се сведува на лутење, silent treatment и пасивна агресија па згора и спуштање муабети ко некоја стрина Перса. Што ти е , кога ќе можеш да ми кажеш?

Ако е моментот, Грл е во џеб сеа што сакам ќе правам, изгледа заборави колку беше тешко да ме убедиш. Се' јас планирам, организирам, толерирам, секогаш јас изгладувам. Знам колку ти значеше другарството со братучед ти , дека ти е како замена за братот за којшто си мечтаел и колку ти фали и колку си горд да признаеш, па се договарав со твоите , направивме организација, ве смиривме. И тоа многу ти влијаеше и ми беше драго поради тоа.

А јас? Што добивам за возврат освен забелешки, дистанцираност , глупи муабети. Кога последен пат се заинтересира како ми е? Кога последен пат си направил некој гест? Вчера додека гледавме тв ми избега по некоја солза , воопшто не забележа. А, јас веќе по дишење , по чекори те научив кога имаш мака и не можам да сум рамнодушна.

Ќе речеш па и ти биди рамнодушна малку, не се труди. Ама така ти исчезнуваш полека. Полека се исселуваш, парче по парче додека не го изнесеш последниот спомен. А,мене ме знаеш, ако тоа се случи, не можам да се справам и не чекам да се појави сигурна резерва за да заминам.

Се сеќаваш ли на првиот ден кога почнав да те гледам со други очи, кога ја направивте таа аматерска претстава за собирање помош и подигање свест? Кога те повикаа на сцена да дадеш коментар?
Паметам сѐ што носеше, од сакото до чевлите, но највеќе тој жар во очите додека го бранеше тој мал проект во којшто веруваше. Јас во тие очи си го видов домот, знаев дека еден ден ќе врвиме по патот на којшто сме сега. Но 'тој' човек веќе месец и кусур го нема.

Или саглам 'врати се' или во секоја смисла оди си. Не би сакала да дојде ден кога истото што го почувствував тогаш, биде за друг. Би ме разочарало.
Тоа е твое место, бери ум во глава, да не дојде ден јас да не бидам сигурна.
Не гледам јас куќи, коли.
Мене ми е важно да бидам видена, слушната, уважена. Кога ги нема овие, од каде да знам дека и љубов сѐ уште има..

Kajgana Shop

На врв Bottom