Буквално сега му кажував на еден близок, федерација треба да тури у правилник дека секој натпревар што ќе заврши 0-0 да значи автоматска парична казна за двата тима.
Neam ja nisto protiv 0-0 utakmici, sum izgledal mnogu i istite bile dobri, narocito derbinja. Ama kako e mozno ova da e edno od najgolemite derbi utakmici istoriski u kalcoto, i da izigraat vaka kako mekushi, nuli ostrina, nula zhar, nula konfliktni situacii, koshkanja megju igracite, sve deluvase ko da e prijatelska, ko da e onoj berluskoni kupot pred sezona, duri i atmosferata od teren se prefrli i na tribini.
Razbiram posle repki se umreni igracive, imaat i timovive problemi so povredi narocito juve ama nisto od primesite na kalco derbi nemase utakmicava, duri i igrata na teren koga bila losa, igracive vriele se grebele na teren, si ebavale 100 majki se mrazele, i barale nacin za da dojdat do pobeda. Ova e edno od najmekite derbinja sto sum gi izgleal, odamna ne sum bil razocaran sto sum potrosil 90 minuti na edna vakva utakmica, ne mi bese jasno sto gledam iskreno, mnogu cudno, uste posle 50 minuti fudbal znaev kakov ke e epilogot do sam kraj. 90 minuti i nemase ni polusansa ja bar ne pamtam, moze sum propustil dur sum pustal na drugata arena da vidam sto gol padnal u PL, retko los natprevar, i nesfatliv.
I onoj Mota treba da bide riban za improvizacijata u napad so Mekkeni i Kopmajners, ne znam koi bea negovite ocekuvanja so ovoj takticki manevar, duri i da ima objasnuvanje za istoto neka ne se trudi da go dava, bolje ke e.