Serie A 2024/25

И Скудетото оди кај... (vol.2)

• Јувентус

• Милан

• Интер

• Бум Шака Лака

• Splendora

• Марадона

• Фиорентина/Аталанта

• Остала боранија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.383
da bese mario uste na forumov ke ti kazese i tip na ofca, i kolku godini ima, od koja vrsta e, od kade poteknuva i po sto e poznata, najverojatno i seriskiot broj ke i go znaese, a nisto cudno i imeto i prezimeto i kako ja vikaat nagaleno.
Кај отиде братот? Не сум у тек.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Predmet u Hag treba da otvorat za utakmicava od vecerva, auuuuuauauauauauuuuffff. I ja veren na kalco fudbalot, ignorirav totnam kako gi siluva siti, ova ke sum gledal, golemiot kalco romanticar urko.
Буквално сега му кажував на еден близок, федерација треба да тури у правилник дека секој натпревар што ќе заврши 0-0 да значи автоматска парична казна за двата тима.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.567
Поени од реакции
4.093
Седма победа по ред за Аталанта во Серија А.

Ништо чудно да стигнат до титула во Италија со Гасперсон,заслужи човекот за ова што го прави со Аталанта.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Мн голем кавгаџија го кажуваат Гасперини негови екс играчи, портали, навивачи по форуми ама очигледно вреди злато за долг проект. Мислам в година нема да е во Аталанта, за малце не заврши во Наполи.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.143
Буквално сега му кажував на еден близок, федерација треба да тури у правилник дека секој натпревар што ќе заврши 0-0 да значи автоматска парична казна за двата тима.
Neam ja nisto protiv 0-0 utakmici, sum izgledal mnogu i istite bile dobri, narocito derbinja. Ama kako e mozno ova da e edno od najgolemite derbi utakmici istoriski u kalcoto, i da izigraat vaka kako mekushi, nuli ostrina, nula zhar, nula konfliktni situacii, koshkanja megju igracite, sve deluvase ko da e prijatelska, ko da e onoj berluskoni kupot pred sezona, duri i atmosferata od teren se prefrli i na tribini.

Razbiram posle repki se umreni igracive, imaat i timovive problemi so povredi narocito juve ama nisto od primesite na kalco derbi nemase utakmicava, duri i igrata na teren koga bila losa, igracive vriele se grebele na teren, si ebavale 100 majki se mrazele, i barale nacin za da dojdat do pobeda. Ova e edno od najmekite derbinja sto sum gi izgleal, odamna ne sum bil razocaran sto sum potrosil 90 minuti na edna vakva utakmica, ne mi bese jasno sto gledam iskreno, mnogu cudno, uste posle 50 minuti fudbal znaev kakov ke e epilogot do sam kraj. 90 minuti i nemase ni polusansa ja bar ne pamtam, moze sum propustil dur sum pustal na drugata arena da vidam sto gol padnal u PL, retko los natprevar, i nesfatliv.

I onoj Mota treba da bide riban za improvizacijata u napad so Mekkeni i Kopmajners, ne znam koi bea negovite ocekuvanja so ovoj takticki manevar, duri i da ima objasnuvanje za istoto neka ne se trudi da go dava, bolje ke e.

Kajgana Shop

На врв Bottom