Кајгана Song Contest (Special Edition 6) - Златно Славејче - ГЛАСАЊЕ

Кои три песни од Златно Славејче ви се омилени?

• Златно Славејче 1990 - ЛЕТАЈ, ЛЕТАЈ БУБАМАРО - Благица Андонова

Гласови: 0 0,0%
  • Златно Славејче 1996 - ФУДБАЛЕР И КОШАРКАР - Мартин и Стефан Филиповски

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    16
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.541

Гласаме до недела, 17.11.2024, за 3 песнички.

Песната Ало, амбуланта од Верица Каранфиловска е од СИДО 1991, не од Златно Славејче: ЛИНК

Инаку, многу малку пријавени песни. Еве дел од оние хитови низ годините кои ги испуштивте:

Член од
3 јуни 2009
Мислења
381
Поени од реакции
407
По изборот на песниве се гледа демографијата на форумов.
Само мојот предлог е понов од 2000та година :LOL:

@Zlatikevichius
Оваа "Слончето Бимбо" што ја имаш пишано не е оригиналот.
Оригиналот е Бисера Самарџиева Златно Славејче 2007.
А девојчето од твојот линк има две песни препеано на Златно Славејче ('22 и '23), претпоставувам како гостинка.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.541
Оваа "Слончето Бимбо" што ја имаш пишано не е оригиналот.
Оригиналот е Бисера Самарџиева Златно Славејче 2007.
А девојчето од твојот линк има две песни препеано на Златно Славејче ('22 и '23), претпоставувам како гостинка.
Да, знам, приметив. Ама не можев да најдам видео од настапот. Тоа е еден чуден феномен кој го има кај нас - чуваме снимки и по youtube има снимки од фестивали со далеку подобра слика од осумдесетите и деведесетите, ама од периодот 2000 до некаде 2012-2013, нема речиси ништо. Ко темниот век да не зафатил во тоа време. Пример мене една од поомилените песни од Златно Славејче ми е Не срами се Симе од Златно Славејче 2001, ама никаде го нема видеото од настапот. Затоа од 1990 е речиси во HD :pos:

Инаку, бев денес со децата на Златно Славејче 2024 и супер си поминав. Ништо не е сменето, уште истата енергија, уште истите емоции. Highlight на фестивалот беше детето од Босна и Херцеговина што пее македонски песни на youtube, Ајдин Османовиќ, кој беше специјален гостин заедно со неговиот инструктор по пеење. Ја пееше Трешња од Тоше и Мојата Македонија од Давид Темелков. На вторава успеа да ме расплаче, ММЕ! Имам и цело видео од настапот, ама преголемо е за да го споделам овде. Затоа еве друга негова изведба на истата песна:

Член од
3 јуни 2009
Мислења
381
Поени од реакции
407
Инаку, бев денес со децата на Златно Славејче 2024 и супер си поминав. Ништо не е сменето, уште истата енергија, уште истите емоции.
Моиве ќе одат следниот викенд :)
Како е во МНТ во однос на гласност?

На Поточиња во Филхармонија беше прегласно кога бев со нив. Исто многу гласно е и во кино. Не знам зошто толку гласно пуштаат, и за возрасни и за деца. Ни здраво за ушите ни пријатно за гледање.

Последно бев во Cineplexx на Dune 2, на моменти морав да ги затворам ушите од што не се поднесуваше. И кога гледавме Paw Patrol исто беше многу гласно. Затоа избегавам одење во кино :(

btw, не е дека не слушам гласно или сум против (одам на многу големи метал концерти во прв ред), но според мене кино и детски фестивали не се места за толку гласен звук.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.541
Моиве ќе одат следниот викенд :)
Како е во МНТ во однос на гласност?

На Поточиња во Филхармонија беше прегласно кога бев со нив. Исто многу гласно е и во кино. Не знам зошто толку гласно пуштаат, и за возрасни и за деца. Ни здраво за ушите ни пријатно за гледање.

Последно бев во Cineplexx на Dune 2, на моменти морав да ги затворам ушите од што не се поднесуваше. И кога гледавме Paw Patrol исто беше многу гласно. Затоа избегавам одење во кино :(

btw, не е дека не слушам гласно или сум против (одам на многу големи метал концерти во прв ред), но според мене кино и детски фестивали не се места за толку гласен звук.
И јас имам сличен проблем со гласното, знам еднаш бев на една претстава на Пет Плус Фамилија во МОБ, кога зборуваа актерите беше супер, ама ко ќе пуштеа музика - тапанчињата да ти пукнат. Во МНТ за Златно Славејче го немав тој проблем, мислам дека ја имаа убаво темпирано гласноста. Плус таа сала има многу добра акустика, секако и нема потреба да е многу гласно.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.541
Гласањето е завршено. Победнички се:

Златно Славејче 1993 - БОЖИЌНА ПЕСНА - Александра Кољозова , предлог на @Darklady и
Златно Славејче 1993 - НИКОЛА, НИКОЛА - Оливера Лазаревска , предлог на @Луси

Двете се песни од 1993.

Специјалните изданија на KSC се засебни и победниците на нив не отвораат тема.

Честитки, ladies! :bravobe:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.636
Поени од реакции
35.176
До сега Special edition натпреварите немале теми за гласање. Ќе се дуплираме со другата тековна тема
„Најдобра песна на германски јазик“.
Таму победник е @JagodicaBobica :smirce:

Чекаме денес нова тема од неа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.541
До сега Special edition натпреварите немале теми за гласање.
Првите 3 имаа (да, три беа, само едниот е испуштен во History листата). И тоа се гласаше по евровизиски принцип. Еве ги:
1. https://forum.kajgana.com/threads/kajgana-song-contest-special-edition-1.74977/
2. https://forum.kajgana.com/threads/Кајгана-song-contest-најпесна-за-2014-година.76057/ - овој мислам дека фали
3. https://forum.kajgana.com/threads/НАЈПЕСНА-kajgana-song-contest-2015-pink-floyd-wish-you-were-here-ob1-winner.80084/

Имаше Special Edition и за Ѓорѓе Балашевиќ, и тој одеше паралелно со нормален избор и имаше гласање, само беше насловен како KSC 130, а всушност беше Special Edition 5. https://forum.kajgana.com/threads/kajgana-song-contest-130-special-edition-Đorđe-balašević-ГЛАСАЊЕ.111027/

Kajgana Shop

На врв Bottom