- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.705
- Поени од реакции
- 36.540
Да, знам, приметив. Ама не можев да најдам видео од настапот. Тоа е еден чуден феномен кој го има кај нас - чуваме снимки и по youtube има снимки од фестивали со далеку подобра слика од осумдесетите и деведесетите, ама од периодот 2000 до некаде 2012-2013, нема речиси ништо. Ко темниот век да не зафатил во тоа време. Пример мене една од поомилените песни од Златно Славејче ми е Не срами се Симе од Златно Славејче 2001, ама никаде го нема видеото од настапот. Затоа од 1990 е речиси во HDОваа "Слончето Бимбо" што ја имаш пишано не е оригиналот.
Оригиналот е Бисера Самарџиева Златно Славејче 2007.
А девојчето од твојот линк има две песни препеано на Златно Славејче ('22 и '23), претпоставувам како гостинка.
Моиве ќе одат следниот викендИнаку, бев денес со децата на Златно Славејче 2024 и супер си поминав. Ништо не е сменето, уште истата енергија, уште истите емоции.
И јас имам сличен проблем со гласното, знам еднаш бев на една претстава на Пет Плус Фамилија во МОБ, кога зборуваа актерите беше супер, ама ко ќе пуштеа музика - тапанчињата да ти пукнат. Во МНТ за Златно Славејче го немав тој проблем, мислам дека ја имаа убаво темпирано гласноста. Плус таа сала има многу добра акустика, секако и нема потреба да е многу гласно.Моиве ќе одат следниот викенд
Како е во МНТ во однос на гласност?
На Поточиња во Филхармонија беше прегласно кога бев со нив. Исто многу гласно е и во кино. Не знам зошто толку гласно пуштаат, и за возрасни и за деца. Ни здраво за ушите ни пријатно за гледање.
Последно бев во Cineplexx на Dune 2, на моменти морав да ги затворам ушите од што не се поднесуваше. И кога гледавме Paw Patrol исто беше многу гласно. Затоа избегавам одење во кино
btw, не е дека не слушам гласно или сум против (одам на многу големи метал концерти во прв ред), но според мене кино и детски фестивали не се места за толку гласен звук.
@Darklady отворај тема
Специјалните изданија на KSC се засебни и победниците на нив не отвораат тема.
Првите 3 имаа (да, три беа, само едниот е испуштен во History листата). И тоа се гласаше по евровизиски принцип. Еве ги:До сега Special edition натпреварите немале теми за гласање.