Сабља- серија за српскиот поранешен премиер Зоран Ѓинѓиќ

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.652
Па она сака да ти каже дека за предавници како Џинџиќ се десиле тие кризи. Марионети инсталирани од страна со цел да се елиминира Милошевиќ. Нешто како Заев со Груевски.
Не е истото ама ајде нека биде така споредбата. И пак ќе кажам не е финтата само ко жртва да се прикаже Ѓинѓиќ туку има и други работи. А извини не е па дека со крстот на чело биле и Црвените Беретки и останатите, не можеш само од една страна да ја гледаш приказната.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.804
Поени од реакции
1.554
Серијата е супер , а нашиве сеуште синхронизират турски серии и преснимувааат македонски народни приказни... Немавме толку национални телевизиски станици , а имаше толку златни серии Наши години, Втора смена, Малиот одред, Јуначко колено, Белото циганче.. Незнам каде ја згрешивме ?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Браво, доминираше..... :pos:
i ti care, na tezga
Oh no !!! Копито северџанско detected !!!
о ференцварош серемте
Серијата е супер , а нашиве сеуште синхронизират турски серии и преснимувааат македонски народни приказни... Немавме толку национални телевизиски станици , а имаше толку златни серии Наши години, Втора смена, Малиот одред, Јуначко колено, Белото циганче.. Незнам каде ја згрешивме ?
Сите тие серии се снимени од РТС. Има неколку од МТВ, ама и тие се од 90тите.
Па поефтино е синхронизација отколку снимање. А ко ќе видиш и кои се глумците кои се повторуваат, и подобро да не снимаат.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.378
Поени од реакции
3.390
Младиов глумец Лазар Тасиќ во тоа суратот ми е копија на Биковиќ од пред некој година со фурањено на јужни ветар.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.049
о ференцварош серемте
На што мирисаат мудата Заеви додека му го пушеше по штабови ?

И смени си го никот и така за месец ипол е нова година. Ни близу не си до беркут. Поише си до чавка.
Да му седнеш гол на Чавков у скут.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
На што мирисаат мудата Заеви додека му го пушеше по штабови ?

И смени си го никот и така за месец ипол е нова година. Ни близу не си до беркут. Поише си до чавка.
Да му седнеш гол на Чавков у скут.
Прво говедо едно, не сум куропушач ко тебе по штабови. не сум ни за заев, да го ебам и него и тебе, не сум ни за грујо, да ве ебам двајцата. Ти не си ни човек, ти си гомно, а и тоа "звање" треба да го заслужиш, нормално, со јадење гомна овде. Сеа прибери се во септичката јама која ја викаш дом, кучешка тенијо.
ФМП

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.049
Прво говедо едно, не сум куропушач ко тебе по штабови. не сум ни за заев, да го ебам и него и тебе, не сум ни за грујо, да ве ебам двајцата. Ти не си ни човек, ти си гомно, а и тоа "звање" треба да го заслужиш, нормално, со јадење гомна овде. Сеа прибери се во септичката јама која ја викаш дом, кучешка тенијо.
ФМП
Супер што вака јавно го извади штабското од тебе.
Ако не беше тоа што си немаше сега да ме пцуеш и да рејџаш.
Што сакаш збори за Грујо.
Ја не се тригернав кога @Darling го спореди Џинџиќ со Заев и кога рече дека не треба да ги гледаме како жртви затоа што не се.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Супер што вака јавно го извади штабското од тебе.
Ако не беше тоа што си немаше сега да ме пцуеш и да рејџаш.
Што сакаш збори за Грујо.
Ја не се тригернав кога @Darling го спореди Џинџиќ со Заев и кога рече дека не треба да ги гледаме како жртви затоа што не се.
Неам штабско.
Никој не рече дека Ѓинѓиќ е жртва.
Можеби ќе беше добро серијава да е продолжеток на Породица, мада филозофов од Лајање на звезде поубаво го глуми ѓинѓиќ од Уликс Фехмиу таму. И Трифуновиќ како Легија... Мех

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Па зашто тогаш се тригерна кога Заев беше спомнат у негативна конотација ?
Едноставно ме нервира кога се меша серијава со срањето од политички живот во Македонија. Сепак е серија.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.049
Едноставно ме нервира кога се меша серијава со срањето од политички живот во Македонија. Сепак е серија.
Ама е политичка и е поврзана со политика. Е сега ако режисерот и финансиите се од невладина секако дека сите што страдале за нивната кауза ќе бидат прикажани како херои.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.529
Поени од реакции
66.063
Многу лошо се внесени карактерите. Имаш 15+ карактери во прва епизода, и ретко кој се ословува по име. 4 епизоди ми беа потребни за да сфатам кој лик е Кум, кој е албанец, кој е Калиниќ. Го нема, барем засега, подемот на групата каде што стануваат толку моќни, како почнуваат, како им се развива се во Шилерова, како влегуваат во конфликт со Чуме, киднапирањето на Мишковиќ, атентатите на Драшковиќ.

Генерално, сметам дека серијата ке беше далеку подобра, доколку се одеше хронолошки со епизодиве, а не вака да се скока од 1998, во 2003 па назад во 2001, па 18 дена по атентатот, па 3 дена пред атентат.

Треба доста да имаш познавање од претходно, за да можеш да поврзеш се од почетокот. Ги имам гледано документарците за Земунски Клан, за Јединица, па доста предзнаење помога со серијава. Впечатокот ми е дека можело многу подобро.

Член од
24 мај 2022
Мислења
113
Поени од реакции
502
Го нема, барем засега, подемот на групата каде што стануваат толку моќни, како почнуваат, како им се развива се во Шилерова, како влегуваат во конфликт со Чуме, киднапирањето на Мишковиќ, атентатите на Драшковиќ.
Ако си љубител на индиски серии гледај Бандини.

Kajgana Shop

На врв Bottom