ATP тенис - општа дискусија

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.031
Поени од реакции
1.520
Zverev go eliminira Alkaraz, Fritz go eliminira Zverev :D Sinner samo sto go pobedi Ruud vo polufinaleto 6-1 6-2. Mislam deka se znae pobednikot tuka. Siner ke dominira dolgi godini na tvrda podloga osven ako ne go baniraat.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.031
Поени од реакции
1.520
Alcaraz e noviot Nadal sto ke dominira na zemja, a morkovot nov Nole... Edino zamena za Federer nemame ...
Pa vidi alkaraz samo edna titula mu e na zemja, dva na treva eden na zemja taka da ne znaeme ova seuste. Po nacinot na igranje potsekja na nadal definitivno karlos, ne znam za siner dali bi rekol deka e slicen na novak bash.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.349
Поени од реакции
113.616
Каква страшна сезона за Синер, особено завршниов дел од сезоната го изигра на брутален начин, исшамара се што е пред него. 2 ГС, 3 Мастерси, завршен Мастерс, вкупно 8 титули, одиграно минимум 1/4 финале на секој турнир што настапил сезонава, апсолутна брутала.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Јас бев 2 дена во 2023 и уште 2 дена оваа година (2024). Ги видов скоро сите, има и некои дупки што може да се направат со картите и талончињата што ги даваат на излез од Campo Centrale и Grand Stand Arena, така што дефинитивно е исплатливо ако ги земеш во предвид тие работи. Гледање на надворешните терени е многу тешко (за прво, второ коло), затоа што со поевтините карти за outside ground courts се прави многу гужва. Доколку успееш да влезеш на главните терени, тогаш од врвот на трибините може буквално 5 меча во ист момент да гледаш од птичја перспектива :D

Во секој случај, идејата е дека Рим е место каде што можеш дефинитивно да видиш најмногу од апсект на тенис, со нагласок дека треба да имаш и среќа во поглед на временските прилики. Алтернатива, верувам дека и Мадрид е добро и има неколку покриени терени (сигурно ќе гледаш тенис, дури и да врне дожд).

Подобро искуство е секако Ролан Гарос, но е претешко да најдеш карти и се далеку поскапи...

Во план да одам Рим и во 2025, ако некој е заинтересиран за 1-2 дена гледање тенис по цел ден, може да направиме некој поевтин ангажман. :D
За Гарос одам две години 23 и 24, 24 ги гледав сите четири 1/2. Едноставно е на денот кога се пуштаат картите чекаш и добиваш бројче. Очигледно имав голема среќа и 2те години, читав по твитер, а и сам видов колку луѓе чекаат во ред и не добиваат шанса да купат билети.

Пробајте си ја среќата, нема ништо да изгубите. :D

Сум гледал и во Мадрид и тоа Надал-Гофин, а лесно купив билети на официјален сајт неколку дена пред мечот. Ќе гледав и Ноле-Мареј тогаш, но Мареј го предаде мечот пред сам почеток, настинал, тоа никогаш нема да му го простам:icon_lol: Проблем во Мадрид се вечерните сесии и викенд, тие билети се купени од локалците и одат после работа, а за денската сесија во работни денови се наоѓаат билети.
Предобар комплекс и многу добар турнир.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.345
Ајде Аларњолес тепајте, ми се гледа пензионерчево уште пар утакмици :love: :love: :love:

Alcaraz e noviot Nadal sto ke dominira na zemja, a morkovot nov Nole... Edino zamena za Federer nemame ...
1732052214753.png
Автоматски споено мислење:

1732057511900.png

Со среќа пензија легендо, заслужи поепска завршница, ама тоа е :(
:cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.642
Поени од реакции
8.073
Полека полека легендите на тенисот си одат. Ќе се покаже времето дали сега младите сили во тенисот како што е Алкараз може да го достигнат она што го достигнале Федерер, Надал а највеќе Ноле.

Kajgana Shop

На врв Bottom