Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Знам дека не мислеше ништо лошо, не се ни навредив, едноставно јас сум Сатори.:helou:
Инаку анализата, земи во предвид на старт дека можеби 90% од тоа што ќе го кажам ќе биде потполно погрешно, но бар ќе се обидам.:smir:

Според аватарот можам само да заклучам дека ги сакаш боречките вештини, силата и енергијата која произлегува од нив, што ме наведува на мислењето дека имаш потреба од рамнотежа и афирмација во животот.
Постојана потрага по достигнувња, како и некоја рамнотежа и правилност, се да биде јасно отцртано а сепак да се прелива на вистинскиот начин.
Претпоставувам дека ти си од оној тип на луѓе кои сакаат да си го подредуваат животот, да не ги мешаат областите, што е работа е работа, што е интима е интима.Се да биде добро скоцкано во главата, емоциите да имаат цел и да се што ќе научиш сакаш да знаеш да го примениш, веројатно и не сакаш да губиш многу време.
Се разбира потполно е индивидуално која е дефиницијата за губење време, според тебе само силата на духот, како и на телото би требало да бидат битни и достигнувањето на истите.
На животот гледаш само од твојата преспектива, ретко кога би дозволил некој друг да биде во право, затоа што секако ти се стремиш кон некоја своја повисока цел.
Стандардните релации функционираат за тебе, се што е веќе пробано, може повторно да се проба, не изгледаш како тип кој би се замарал многу, понекогаш и сакаш да постигнеш повеќе, но додека да се решиш треба време, а во меѓувреме и нешто друго ќе излезе.
Типичнста знае да те задоволи во моментите на регуларниот живот, иако кога малку ќе избегаш од шемата, бар ти е пријатно што се случило нешто свежо.

Го допушив цигарот ... толку од анализата.:)
Јас само ќе ти дадам една 10 за оваа анализа секоја чест :smir:

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Satori... Blesok na unikatnost, kompliciranost, protivrecnost...
Stremez kon perfekcija (nedostizno, sepak hrabar cekor), kon maksimalno zemno zadovolstvo... Zelba za postojano ucenje, usovrsuvanje...
Talent... Itrost... Intelegencija... Lukavost... Mudrost...
Vljubenik vo zivotot... Kakov redok optimist! Od sekoja situacija da se vaga ona pozitivnto...
Hrabrost... Prividna emocionalna nestabilnost... Impulsivnost (od bliznacite), posesivnost... Zadovolna od sebe- dovolna sama na sebe (barem taka izgleda)... Na nekoj nacin izgradena licnost...
Misterioznost i nejasnotija... zbunuvacko dejstvo... Spoj na sonuvac-patnik po oblacite i realist pricvrsten na zemjata...
Potreba od izrazuvanje na momentalni emocii, sostojbi... Tolku golema potreba da bide obozuvana... Potreba od branuvanje...
Znae da gi gleda rabotite od drug agol, posiroko, podlaboko... Od tamu i onaa neogranicenost, onaa nejzina sposobnost za razbiranje... Sposobnost za izrazuvanje, tolkuvanje na rabotite.
Licnost sto predizvikuva... So mislish deka ja znaesh, a sfakjash deka voopshto ne ja znaesh, mislish deka e tvoja, a taa e samo svoja...
Negativnostite nejzini se rasfrleni negde niz gore se kazanovo, no toa zavsi za kogo kako sto e negativnost...

Dlabokite komplicirani muabeti i se specijalnost (prosto uzivanje e da analzizirash nekoi aspekti od zivotot so nea i pri toa polemikata i diskusijata da ne se zasnova samo na NE, DA, SE SOGLASUVAM...)
Hmm... i toa poslednoto glavnoto ti go kazav na MSN :kesa:

Viki si e Viki be, princeza vo zemjata na lucidnite barbiki :back:

P.S. Tolku od mene Vik, izvini na docnenjeto... 666 post... ccc sto gavolsko li ima tuka?

С

Сатори

Гостин
*

Satori... Blesok na unikatnost, kompliciranost, protivrecnost...
Stremez kon perfekcija (nedostizno, sepak hrabar cekor), kon maksimalno zemno zadovolstvo... Zelba za postojano ucenje, usovrsuvanje...
Talent... Itrost... Intelegencija... Lukavost... Mudrost...
Vljubenik vo zivotot... Kakov redok optimist! Od sekoja situacija da se vaga ona pozitivnto...
Hrabrost... Prividna emocionalna nestabilnost... Impulsivnost (od bliznacite), posesivnost... Zadovolna od sebe- dovolna sama na sebe (barem taka izgleda)... Na nekoj nacin izgradena licnost...
Misterioznost i nejasnotija... zbunuvacko dejstvo... Spoj na sonuvac-patnik po oblacite i realist pricvrsten na zemjata...
Potreba od izrazuvanje na momentalni emocii, sostojbi... Tolku golema potreba da bide obozuvana... Potreba od branuvanje...
Znae da gi gleda rabotite od drug agol, posiroko, podlaboko... Od tamu i onaa neogranicenost, onaa nejzina sposobnost za razbiranje... Sposobnost za izrazuvanje, tolkuvanje na rabotite.
Licnost sto predizvikuva... So mislish deka ja znaesh, a sfakjash deka voopshto ne ja znaesh, mislish deka e tvoja, a taa e samo svoja...
Negativnostite nejzini se rasfrleni negde niz gore se kazanovo, no toa zavsi za kogo kako sto e negativnost...

Dlabokite komplicirani muabeti i se specijalnost (prosto uzivanje e da analzizirash nekoi aspekti od zivotot so nea i pri toa polemikata i diskusijata da ne se zasnova samo na NE, DA, SE SOGLASUVAM...)
Hmm... i toa poslednoto glavnoto ti go kazav na MSN :kesa:

Viki si e Viki be, princeza vo zemjata na lucidnite barbiki :back:

P.S. Tolku od mene Vik, izvini na docnenjeto... 666 post... ccc sto gavolsko li ima tuka?
Данке Дуде.:back:
Знаеш колку многу си во право, нема потреба да ти кажувам ... Вики, Сатори, Виолета, Лејди ... потполно небитно.

666 хихихихи:devil3:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Сатори ќе бидеш ли фина ко шо си убава, па да ја израдуваш tiny ада со анализа?:pipi:

R

reactive89

Гостин
Михаил ака реактив

Не знам од каде би почнала со анализирање на тебе...Ама ајде да пробам...
Уште од мигот кога го започнавме нашиот прв муабет беше максимално отворен и искрен,беше 100% ТИ и не те загрижуваше фактот што воопшто не ме познаваш.Супер е што си толку отворен и комуникативен,но внимавај...не сите ќе ти возвратат на ист начин(со искреност и добрина),не кажувај на секој што чувствуваш,која е твојата Ахилова пета,твоите идеи зашто само така ќе останеш неповреден.
Те краси и емпатијата,сочувствуваш со луѓето и задоволство ти е да им помогнеш да најдат излез од проблемите,било тоа близок пријател или само познајник.
Ја сакаш љубовта,сакаш кога е присутна во твојот живот и постојано ја бркаш и ризикуваш премногу работи и животот би си го ставил на коцка за да имаш личност која ќе биде со тебе,на која ќе и ја подариш сета твоја љубот,доверба и разбирање...авантурист си и не се плашиш да експериментираш со својата судбина и да ја отпуштиш од твоите раце и да му ја препуштиш на “Семоќниот“.
Мана ти е тоа што си брзоплет и не размислуваш на последиците,туку паметот ти е насочен само кон целта и не обрнуваш внимание на фактот дека секоја ружа има трње и дека патот до посакуваното не секогаш е едноставен и можеш од твоето “совршенство“ да не добиеш ни “с“ и дека тркалото се врти и во еден миг може среќата да ти ја претвори во огромна тага,а и самиот знаеш дека болката е многу поголема кога животот од 7мо небо ќе те тресне од земја најсилно што може,отколку кога си спремен на фактот дека не е се` така розево.
СЕ` на се`,пријател како тебе многумина посакуваат,многу девојки мечтаат за да имаат некој толку внимателен и посветен дечко,само внимавај,мисли на тоа “што ќе биде утре“ кога се одлучуваш по кој пат ќе тргнеш.

:smir:

Фала, прекрасна анализа, толку вистинита, искрено не верувам оти сето ова мене ме одразува али ај нека е како што вие кажувате оти јас сум си само тој што сум и не се грижам баш каков сум!!! Али ако сум стварно ова како што кажувате ти и Сатори тогаш на добар пат сум бил :vozbud: :nesvest: :kesa:

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Aj ако може една анализа за мене.. Знам дека никој не ме познава.. ама ај да видам ако може некој да напише.. :)

Поздрав!

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Kvendolin, Сатори, ada, doti4nata,Serpico:vozbud: ?
Eниуан?
*чека*

С

Сатори

Гостин
*

Сатори ќе бидеш ли фина ко шо си убава, па да ја израдуваш tiny ада со анализа?:pipi:

:pipi:Ма наравно ...

Само да знаеш дека поради твојата анализа која и да сакам не можам да ја скратам бидејќи треба многу да напишам ќе добијам никотинско труење.:)

Ада е навистина неодолива личност со таков магнетизам што е просто невозможно да не ја забележите, иако мала, што е нејзин голем + во појавата, изгледа како некое мало црвенокосо девојченце кое постојано се смее и се вмешува во разговорот, но кога ќе започне да зборува уште на старт ви станува јасно дека не сте си фатиле работа со мало девојче, туку напротив со некој кој веќе има изградени ставови во врска со животот, некој кој добро го познава тоа што го поседува и знае како да и го пласира на јавноста, знае токму со што може да ве импресионира во моментот и колку далеку треба да оди, што ја открива и нејзината проценувачка способност.
Ада е личност која покрај тоа знае да се убеди сама себе дека е родена за некоја работа, за нешто што и влегло под кожа и нема потреба да ја убедувате дека тоа не е така, зошто колку и да и треба време и знаење за тој домен, таа ќе го стекне, само за да ја постигне саканата цел, небитно е што потоа, дали тоа што го постигнала ќе сака да го задржи или не.
Страшно горда и комуникативна личност што ја прави пожелна во друштво.
На моменти знае да се изгуби во сопствената слика која ја има изградено за себе и само поради тоа што е убедена дека навистина таа е во право, доза на суетност, но сепак добро и стои.
Кај неа не се среќава особината понизност, туку успех кој скоро да се граничи со пасија за кариеризам.
Се чувствува јака, силна, да поднесе се што животот планира да и постави на патот, уверена е дека тоа ќе направи посилна жена, не дека не е така.
Зрачи со великодушен суверенитет, просто да се зачудиш како е тоа возможно кај некој кој комбинира со тоа и елеганција.
Начинот на кој се движи, на кој зборува, на кој пуши цигари, Ада е некој кој можете да седите цел ден и само да го набљудувате.
Но таа е и убедена дека е над матријалните прашања и е убедена е ковач на сама себе, на ситуациите околу неа и потполно способна да ги контролира импулсите.Далеку е од земните мани како ситничавост, скоро да и се одвратни.
Силен карактер, уште посилен темперамент, силна волја и можеби затоа ретко се прилагодува на останатите, бара тие да можат да се прилагодат на неа.
Нејзиниот ментален склоп воодушевува, како и се што потенцирав погоре, но во внатрешноста на Ада седи едно мало девојче кое само сака на моменти да се препушти, да живее, да се лизга низ животот.
Потреба од слобода и независност и без средини ... се или ништо.
Секогаш присутна со својата проекција на работите додека другите маѓепсано или критички слушаат.
Скоро да мисли за себе дека е непобедлива.
Јас на поетски начин би кажала, како што знам дека и друг уметник најдобро би разбрал ... таа танцува и твист и танго со реалноста, магијата на уметноста ја чува за себе и посебните луѓе во животот, сликите не се сликаат толку лесно, но уште потешко ја добиваат потребната публика.

А јас мислев дека си висока и слаба плавуша, со наочари и постојано со шал околу вратот.:nesum:

П.с. Сатори очекува некоја анализа за возврат.:smir:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Serpico сакам анализа под итно!Ќе ти влезам во тоалет од сабајле си море!
Инаку,Разиел,ќе биде во текот на наредните денови:smir:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
за КИКИ...
Тоа е исклучителна девојка каква што не може да се запознае секој ден.Верува во љубовта повеќе од се.За неа тоа е движечка сила која ги менува луѓето.Кога е таа во прашање,ништо друго не е битно.Ја оправдува љубомората повеќе одколку рамнодушноста.И знае да прости,но не и неверство.Кога ќе дојде до таква ситуација таа едноставно си заминува,без притоа да се обидува да се одмазди.Но понекогаш сака да си поигрува со зборови кога се во прашање некои болни теми за машкиот род.Но секогаш е љубезна и културна,но од друга страна многу недоверлива,или само внимателна,како што вели таа самата.Можеби поради тоа најчесто она што го чуствува го крие под насмевката.Но неоправдано според мене,затоа што знае да ги процени луѓето и брзо да донесе правилни заклучоци за нив.Не е завидлива.Не е суеверна и верува во Бога.Ужива во дружењето со позитивни луѓе,затоа што и самата е таква.Сака кога е со најдобрите пријатели во кафуле каде што владее опуштена атмосвера и каде што може да се прави нормален муабет.Можеби е сосем малку конзервативна.Но е една од работите кои најмногу ги ценам кај луѓето е скромноста,а Кики ја поседува таа доблест.Знае да се забавува и да прави лудости со кои не може да постигне ништо друго,освен да ги придобие симпатиите на луѓето уште повеќе.Таа е среќна и исполнета личност,затоа што поседува квалитети кои се ретки во денешно време.
Понекогаш премногу личи на мене(или јас на неа-сеедно) во постапките и размислувањата.
Кики е супер.Поздрав до неа.
А да!За малку ќе заборавев.Има само една мана,што и не е ништо страшно!но според мене треба маслку повеќе да избира што да слуша од музика!:pos:
уште еднаш!поздрав до Кики!таа е една од малкуте луѓе на форумов кои ги почитувам и сакам!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Serpico сакам анализа под итно!Ќе ти влезам во тоалет од сабајле си море!
Инаку,Разиел,ќе биде во текот на наредните денови:smir:
Гледаш дека не знам да анализирам.... :(

/me cries a river

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ај некој да ме искритикува мене ако е расположен ако не здравје :) би можело анализа од лејди сатори мислам досега немам добиено :pipi:

С

Сатори

Гостин
*

Ај некој да ме искритикува мене ако е расположен ако не здравје :) би можело анализа од лејди сатори мислам досега немам добиено :pipi:
Секако дека ќе може, само малку покасно денов.:helou:
П.с.Мразам да се повторувам, станувам досадна така, али Сатори.:smir:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
ada

иако не беше побарана анализава, премногу бев импресионирана од твојата за мене, па да пробам да возвратам на некој начин...а и одамна не сум анализирала па ќеиф ми е crvenee
ада е една од оние девојки чија насмевка подсеќа на изгрејсонце, односно колку и да ти бил сјебан денот предходно и колкави и срања да те очекуваат утре,коа ќе ја видиш забораваш на тоа и сакаш само да поминеш некое време да те расположи и испуни со позитивна енергија..
иако навидум ситна и малечка, на прв поглед делува на мило наивно девојче кое се добива со насмевката, а всушност позади таа прекрасна надворешност се крие едно претерано интелегентно филозофче со познавање на скоро сите области во животот (на што неретко ти завидувам:nesum:).Во друштво си една од омилените, не секогаш најгласна, ама секогаш најслушана и најпоистоветувана, луѓето уживаат во твоето присуство и верувам дека неретко ти се обраќаат за совет или барем за да ги ислушаш, што значи дека си човек на кој што може безусловно да му се верува..од друга старана пак си многу забавна и авантуриста, ти си таа што ја крева атмносферата во друштво и не се плашиш многу од предизвици или пак од последиците, весела си и имаш многу голема смисла за хумор, а тоа заедно со насмевката ги привлекува момците :wink:
Коа сме веќе кај тоа,и кај љубовта...колку што знаеш да бидеш инфантилна во друштво толку на ова поле си зрела и можам да кажам искусна. Храбра си, но и емотивна, и знаеш да сакаш безусловно но и копнееш да бидеш сакана, и да му бидеш светот на некој кој и ти подеднакво ќе го сакаш, но во ниеден момент не си патетична ниту пак лигава ко многу од девојките на форумов, а тоа ми се свиѓа, бидејќи коа и да прочитам твое мислење на таа тема, ми делува искрено и од срце..Сексот не ти е табу, и не се праиш поштењача или невина девојка до првата брачна ноќ, туку напротив мнгоу отворено и без срам ги споделуваш своите искуства и ставови на тоа поле, што ме фасцинира, бидејќи ме вадат од кожа девојки што фуј-пих коа ќе се спомне сексtrojanac.Пак ќе кажам, импресионирана сум од твоето огромно познавање и информираност во баш секоја област во животот, и од либералното и интелегентно размислување, што вооште не е вообичаена за твоите години...толку,ако нешо не сум погодила јебига...at least i tried! :pipi:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Скај Дог<no1>

анализава ми беше побарана, и ми беше ветено дека нема да ме пцујат ако утнам нешто...а ќе утнам :)
Прв збор што ми паѓа на ум е - шармер, и тоа голем.
Се изненадив коа пред малку одкрив дека позади тебе се кријат само 19 години, по постовите ми делуваш на многу постар и поизграден како личност одколку на дете од 19 години. Она што ми се свиѓа кај тебе е дека животот не те мазел од секогаш, си бил повредуван ама за разлика од многу луѓе кои имаат тенденција да се самосожалуваат ти си се научил да глеаш на the bride side of life, и не си дозволил да те прегази тоа, туку напротив си извадил лекција од тоа..или можеби не?:wink:
Друго интересно за тебе е што си неминовно храбар и авантуриста, а тоа на мене и верувам на повеќето девојки мнооогу им се свиѓа. Не се плашиш од предизвици туку напротив им одиш во пресрет и неретко не размислуваш за последиците туку за резултатот. Имаш крута надворешнот, бестрашен си и храбар но позади сето тоа сепак се крие една емотивна, длабока и инелегентна особа коа сака и копнее да биде сакана и може да и пружи многу на една девојка. Ми се допаѓа тоа што не си гад како голем дел од мужите, односно имам впечаток дека не ги гледаш девојките како парче месо или прилика за секс, иако си шармер, ги сакаш жените ,посебно оние згодните и сексипилните ама сепак пред се сакаш да најдеш сродна душа, односно девојка која целосно ќе ти се посвети, ќе те сака и ќе те чува подеднакво како и ти неа..
На друштвено поле си една забавна и откачена особа која што знае да ужива во животот, знаеш да ги цениш малите работи во животот а тоа те прави добра личност покрај која луѓето што се покрај тебе ги прави да се осеќаат сигурно и заштитено...
Имаш вкус за убави работи, добра музика,добри лирики,книги,текстови и слики, како и за други задоволства-секс,одкачување со друштво,пиење и забављање ама тоа не го правиш на плиток начин како многу луѓе туку напротив-уживаш во тоа и го цениш..
толку од мене...очекувам една обработка за возврат :wink:
p.s.твојата идна девојка will be one lucky girl :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom