Poeftin se odnesuva na apsolutna vrednost, taka da ne e poeftin.Poeftin e, vo sprotivno ako mislis deka ne e onda ne gi razbiras niti na parite niti pa vrednosta. Neka ne te mamet cifrite, gleldaj malce kupovna mok,vrednost na nestoto i vremeto toa ti e najbitno, i toj 1m tamo e poeftin nego 120k vo SK - Idealen prosek za ispata ti e 12god na 1m vo Melburn a kaj nas za 120k ti trebet idealno 15god so 800e prosek plata( Sho ne e ni tolku), da ne stavam pa tuka vrednosta sho ja dobivas tamo i vamo. Za kur mi mene da dojdam vo Aus, i vo MK mi e dobro
Ti rekov ako e isto dojdi kupi pa ke gi smenime, ne e problem. Zaebi demagogii za kupovnata mok toa e irelevantno koga realno ti od MKD sekako ja names i nemozes da se natprevaruvas so nekoj od zapad. Toj na zapad moze i obicno igra vo dvata sveta, i vo MKD i na zapad moze da fuknkcinira bezprekorno toj drugiot NE. Nema sporedba.
Kupovna mok mene ne mi pravi nikakva razlika, ako ne ti se sviga taa vo MKD idi kade ke imas pogolema. Pak ke kazam ova TOTALNO nema vrska so cenite nitu so nivnoto dvizenje, ednostavno toj sto ima stan ne go interesira TVOJATA kupovna mok a uste pomalku pa prosecnata... Ete imas pogore nekoj spomna IT strukite na primer podobro zarabotuvaat i normalno kupuvaat i plakaat poveke ako treba.