Формула 1 - сезона 2024

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2024?

• Серхио Перез - Ред Бул Хонда

Гласови: 0 0,0%
  • Логан Сарџент - Вилијамс Мерцедес

• Жу Гванжу - Кик Заубер Ферари

• Валтери Ботас - Кик Заубер Ферари

• Кевин Магнусен - Хаас Ферари

• Нико Хулкенберг - Хаас Ферари

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.502
Поени од реакции
2.868
Како и да е не отпишувам никој на тркава ако е вакво времето. Што се не сме гледале на дожд. Посебно од Макс. Али ќр биде интересни, битно да имаме трка.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
ФИА ја прават истата дупешка од вчера. Строл добри 40 секунди седи у ѕид, нема црвено знаме. Доаѓа ред на Макс да заврши круг, red flag.
Иста ситуација и веднаш црвено знаме… абе ај :pos:

Член од
30 август 2024
Мислења
55
Поени од реакции
243
Иста ситуација и веднаш црвено знаме… абе ај :pos:
Е сеа, што прејудицираш? Дека тераат политика Норис да освои... не заебавај.

Полош удар беше на Алекс ова, се глеа дека не може да мрдне па затоа и одма црвена.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Е сеа, што прејудицираш? Дека тераат политика Норис да освои... не заебавај.

Полош удар беше на Алекс ова, се глеа дека не може да мрдне па затоа и одма црвена.
Да да, пошо Строл можеше да мрдне
1730635883912.jpeg

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Макс доби титула поради фаворизација. Така да...
За жал, таа сезона ќе биде запаметена по тој потег во последен круг, а се заборава колку беа морони ФИА преку цела сезона и колку за некои работи Хамилтон/Мерцедес поминаа или неказнети или лесно казнети.

Од друга страна дури ни тој потег на Маси ( иако е екстремно дебилен ) не му замерувам ради 1та титула на Хамилтон ( со Глок ).

Ова што годинава го прават ( што со легалност на болиди, што со казни ) не сум го гледал од времето на Шумахер, кога некои сезони ги фаворизираа а некои сезони начисто ги казнуваа за да бидат поспори.

Без да се навраќам на претходни викенди, еве само овој нека биде. Ајде вчера не бил доволно бавен под VSC, у реду нека биде казна. Зошто казнен ?
Верстапен е сеа во ситуација каде за една или 2 казни, ќе мора да одмара цела трка.

Денес, со црвениве знамина, зошто не извадоа црвено одма кога излета Строл, туку чекаа Ландо да биде безбеден Верстапен/Ред-Бул да се аут ?

Ептен е безвезе. Со ова само му прават на Ландо контра услуги. Сите гомна што се јадеа годинава за тоа како Ландо не е кадарен и Британците начисто си ги фаворизираат нивните возачи и му тераат хејт на Верстапен, ќе испаднат во право. Дури и оние што не се, ќе изгледаат како да биле во право.

Со ова заслужуваат, на претпоследна трка, ако разликата е повеќе од 26 бода, Макс начисто да се зачука во Ландо, да не завршат ни едниот ни другиот, па што сака нека биде на последна.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.978
Ke jadat li kazna sea tie prvi sto pocnaa, pocnuvajki od Noris, u faca im bese toa predupreduvanje za Aborted Start, zasto voopsto trgnaa ?!

Na strol treba da mu se zabrani bilo sto, sto ima volan, picka mu mater.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Ja da sum Strol senior ke platam nekoj da mu gi skrsi nozete na kopukov mal, ne vredi da mi rusi imidz i da me blamira vaka javno. Vidi go kreten dva pati izleta, ovoj max so treba da vozi se onie elektricnite koli igracki so gi imavme pred 20 godini na fontana u park, hk pu, bezkicmenjak!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.701
Поени од реакции
36.534
Прилично стабилно возат сите, за сега. Да не ги подречам, ама очекував хаос да биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom