Ливадарки

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.115
Поени од реакции
30.182
На прабаба ми и прадедо ми толку им била свеста, од 12, 4 деца им умреле пред да наполнат 16 години.
Па така, низ историјата каде народот живеел општо посиромашно значи сите биле себичњаци освен ние родени во модерната ера кога сме многу хумани и паметни. Така испаѓа.
Значи така, ние во денешницава сме доблесни до доблесни, сите пред нас глупи прости.
Мене ми е баш језиво што смрт на чедо ја препишуваш на родителите бидејќи ги родиле а немале многу пари. Тоа време болестите кои денеска ги зимаме за здраво и готово имаме вакцини ги коселе децата ненормално, и не се особено родителите виновни што не ПОСТОЕЛА таа медицина.
Денес треба да сме многу благодарни и среќни што имаме медицина каква таква што ќе ни помогне да ги спасиме децата колку што е можно. Но истовремено не смееме да ги потценуваме нашите предци, бидејќи и они да ги имале сите овие добра денес, и они се би направеле да ги спасат нивните деца.
Секој нека раѓа кога сопствените услови ќе си ги исполни. Секој има свои услови. Јас за моите зборувам, не за твоите, не за на комшиката. Ваљда имаш некаков компас во животот по кој се водиш? Имам и јас.
За секој сегмент од живеачката, па и за имање на деца. За кои, како што реков, материјалните услови се само еден дел од оние кои јас лично за своите јајце клетки и својата матка ги сметам за неопходни. За туѓи јајце клетки не се мешам, не ме интересира.
Себично е да родиш дете ако не си емотивно и финансиски стабилен
Како да го толкувам цитатов, на кого се однесува? Лично, не е, реченицата е напишана за трето лице.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.470
Ete na primer jas ne odam vo oblizniot park da im delam lekcii na penzioneri kako se sheta kuce.
Zavisi koj od sho e direktno pogoden be Vlade, mene mi e bitno deca koga trckaat na trevata da ne nagazat na gomcata od kucinjata pa posle da pocnat da ni frlaat otrov revoltirani roditeli puni so omraza se oti eden penzioner tacka nekje da si sobere gomcata po kuceto...
Ti evidentno si pogoden sho ne te ebela nikoja dva posto u zivotu, poprvo kuce bi cuvala mesto dete da ti ragja.
Bitno ja imame kanali.. kajgana .. i eden drugoga ...

Aj...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Zavisi koj od sho e direktno pogoden be Vlade, mene mi e bitno deca koga trckaat na trevata da ne nagazat na gomcata od kucinjata pa posle da pocnat da ni frlaat otrov revoltirani roditeli puni so omraza se oti eden penzioner tacka nekje da si sobere gomcata po kuceto...
Ti evidentno si pogoden sho ne te ebela nikoja dva posto u zivotu, poprvo kuce bi cuvala mesto dete da ti ragja.
Bitno ja imame kanali.. kajgana .. i eden drugoga ...

Aj...
Ti si srekjen i radosen tuka koga ni drzis moralni lekcii i si se filmas deka si nekoja moralna velicina, nekoj biten faktor na forumot koj kao pali i gasi tuka a vsusnost si baras vnimanie posto doma ljubenata tvoja na drug mu dava "vnimanie" pa moras da imas postojano pristap do forumot, da ne se lazime sega.
Mene od druga strana ne mi treba akaunt na kajgana za da ti ja perdasam taa doma pa zatoa i ne pravam dvaeset drugi, neman ni potreba niti posebno se pritresvam sto nekoj virtuelen lik misli za mene ili ocajno pokusavam da privlecam vnimanie branejki livadarki i ostali osteteni individui.
Ima razlika Zoki, ima :toe:

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.470

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Нема што мене да ми верувате, страшно е себе што си верувате. Нив им е арно очигледно, вас ве боли што им е арно.

И така.
Да де, дека им е арно затоа се исфрустрирани од цел машки род.
И тоа пази истовремено се исфрустрирани зашто сакаат да ги ебат, а и исфрустрирани зошто кога ќе ги одбијат никој не сака да ги ебе.
Автоматски споено мислење:

Баш ја имам читано темава уште одамна, повеќе време имам периодов па се занимавам, еве сакаш ти, сака некој друг, нека објасни во што е проблемот, освен:

1. Изумирање на бела раса (не ми е гајле за тоа)
.
.
.
.
Одвратно :pov:
Тука полека може да го прекинеме секој контакт а со тоа и секоја дебата.
Аутошовинистите се најодвратното нешто што секоја нација, раса, племе, заедница може да ги има.
Исти кур ко северџаните.

Ти си женскиот Ванлок.
Спиеш ли ти ск уопште.
Амфетамини ли бре влечеш???
Ама нели се договоривме да не користиш ваква муниција :pos: :pos: :pos:

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Значи така, ние во денешницава сме доблесни до доблесни, сите пред нас глупи прости.
Мене ми е баш језиво што смрт на чедо ја препишуваш на родителите бидејќи ги родиле а немале многу пари. Тоа време болестите кои денеска ги зимаме за здраво и готово имаме вакцини ги коселе децата ненормално, и не се особено родителите виновни што не ПОСТОЕЛА таа медицина.
Денес треба да сме многу благодарни и среќни што имаме медицина каква таква што ќе ни помогне да ги спасиме децата колку што е можно. Но истовремено не смееме да ги потценуваме нашите предци, бидејќи и они да ги имале сите овие добра денес, и они се би направеле да ги спасат нивните деца.

Како да го толкувам цитатов, на кого се однесува? Лично, не е, реченицата е напишана за трето лице.
На толкаво објаснување, еве не знам како не сфати. Се извинувам длабоко што во трето лице сум напишала за карактеристика која не би сакала да ја имам.

За да не гу терамо тему у тфоју перспективу и тфој отчет,само едно ке кажу и киду да се шетам сс сина ми у природу.

Не е финта што ТИ сакаш да бидеш,него вирус метастазира,шири се.Сфе повише и повише ги има и нејкеф да се уозбиљиф и да стфориф семејстфо него чував влакасти бебиња по дома кои мочаф и сереф на сфи стране и си ги лижеф меѓуножја и после се лижеф сс вас.

Види паралелу.
Некој ке глеа филм гушнат,ке се истресуе од чарапе од оргазми,ке се смее и ке си дава совети.Ке гледа бебе како се смее,како проодуе и прозборуе.Ке те вика мама.

А некој ке стануе у пет сабајле да иде да га прошета Арона или Бакса и да му ги чисти гомциња и ке спие сс миљон влакна у стан.

Ваш е избор.
Само да те поправам, не серат кај стигнат. ;)

@Ska Maniac земи активен јаглен и направи си чај од нане.
Кога ќе ти пројде гадењето, размисли уште еднаш за тоа што те прашав - од каде знаеш што сакаат?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.115
Поени од реакции
30.182
На толкаво објаснување, еве не знам како не сфати. Се извинувам длабоко што во трето лице сум напишала за карактеристика која не би сакала да ја имам.
ок е луѓе сме грешиме.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Ќе намалиш од никотинот а дај Боже и да го откажеш и ќе заштедиш пари за детето и така. Самото родителство го менува човек да си одземе од своите задоволства да им даде на децата.
Поарно око да и извадеше.

На пушач и на некој шо ја вика мачката/кучето „мамичка“ да му спориш дека не треба да пуши и дека чува дома клето створење (мачка, наместо дете) е директно брцање со прст во око.

Не се чуди од каде „случајното“ прозивање во 3-то лице. ;)

Just saying...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Различни гледишта имате. Ти радикална феминистка калуѓерка, она феминистка што гласа за сдсш.
Пу-пу скраја било вакви муабети за мене.
Не ти работи форумов за да видиш дека во младоста вмро ги сакав ;)
Само запамти дека за младоста зборувам, денес не мислам исто. :)

Поарно око да и извадеше.

На пушач и на некој шо ја вика мачката/кучето „мамичка“ да му спориш дека не треба да пуши и дека чува дома клето створење (мачка, наместо дете) е директно брцање со прст во око.

Не се чуди од каде „случајното“ прозивање во 3-то лице. ;)

Just saying...
Боље клето створење него маж без способност никаква.
Дете ќе си чувам, не е мачка наместо дете ;)

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Боље клето створење него маж без способност никаква.
20 души ти рекоа дека тоа што не си налетала на маж без никаква способност (како што велиш) е само:

- последица на твоите ставови и предрасуди
- последица на твојата огорченост директно предизвикана од твоето минато
- последица на твоите нереални очекувања во пронаоѓање на „идеалниот“
- последица на лоша среќа во даден момент едноставно да не се погодило.

Кое год да ти е полесно да го прифатиш од овие погоре воопшто нема да си далеку од вистината, секое за себе си важи.

Тоа дека нема мажи или дека нема жени оди убеди некој друг. Има, само од X причини (еве ги погоре) не си налетала на тој што ќе те трпи и ќе го трпиш (да, треба и да го трпиш како мачките шо ги трпиш низ дома да ти претураат буквално сè, да ти мириса станот на мочка и насекаде да имаш влакна).

Така да, како што има за секое лонче капаче, јас воопшто не бев несериозен коа ти реков да пробаш со за секое РОНЧЕ капаче. ;)

Таман сте директна спротивност на тоа што еден бара и очекува од другиот. Пошто како шо видовме не ви оди на двата во „токмење“ и чекање на совршениот-/а.

Е сега, дали ќе имате ригидни ставови или ќе си дадете фора тоа е друг муабет.

Како и да е, овај лепотанот од куманово е во право дека те тинтраме по темите бидејќи шо знам.... неаме попаметна работа? тука си за внимание? можда и те сожалуваме? Небитно, пак избери кое сакаш од понудените, понуди и десетто, сосема небитно.

Битно, изговорот - нема мажи е валиден колку и ланскиот снег.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Пу-пу скраја било вакви муабети за мене.
Не ти работи форумов за да видиш дека во младоста вмро ги сакав ;)
Само запамти дека за младоста зборувам, денес не мислам исто. :)
После тоа настапи невладината на сцена со бреинвошинг пропаганди за ливадарење, мрзење мажи, мрзење верници, мрзење на белата раса ( на која што БТВ и припаѓаш), погрешна перцепција на децата и миленичињата и сега еве гледаме кој е резултатот. :icon_mrgr:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
20 души ти рекоа дека тоа што не си налетала на маж без никаква способност (како што велиш) е само:

- последица на твоите ставови и предрасуди
- последица на твојата огорченост директно предизвикана од твоето минато
- последица на твоите нереални очекувања во пронаоѓање на „идеалниот“
- последица на лоша среќа во даден момент едноставно да не се погодило.

Кое год да ти е полесно да го прифатиш од овие погоре воопшто нема да си далеку од вистината, секое за себе си важи.

Тоа дека нема мажи или дека нема жени оди убеди некој друг. Има, само од X причини (еве ги погоре) не си налетала на тој што ќе те трпи и ќе го трпиш (да, треба и да го трпиш како мачките шо ги трпиш низ дома да ти претураат буквално сè, да ти мириса станот на мочка и насекаде да имаш влакна).

Така да, како што има за секое лонче капаче, јас воопшто не бев несериозен коа ти реков да пробаш со за секое РОНЧЕ капаче. ;)

Таман сте директна спротивност на тоа што еден бара и очекува од другиот. Пошто како шо видовме не ви оди на двата во „токмење“ и чекање на совршениот-/а.

Е сега, дали ќе имате ригидни ставови или ќе си дадете фора тоа е друг муабет.

Како и да е, овај лепотанот од куманово е во право дека те тинтраме по темите бидејќи шо знам.... неаме попаметна работа? тука си за внимание? можда и те сожалуваме? Небитно, пак избери кое сакаш од понудените, понуди и десетто, сосема небитно.

Битно, изговорот - нема мажи е валиден колку и ланскиот снег.
Изговорот "нема мажи" навистина е само твоја (ваша) лична проекција, не е нешто што јас сум го изјавила.
Ако 20 души пази, мажи, суштински со шовинистички ставови, ми кажале нешто на форум, еве јас сега одма ќе земам и ќе ве послушам.
Вие се занимавате пошто немате работа моментално и пошто ве тригернува (и мене шовинизам ме тригернува гадно, океј е), од која причина мислиш дека сум јас тука? :D

Ќе ја вергламе како со добрите момци, до денешниов ден уште никој не објасни што (според вас) е добаро момче. Јас според мене знам што е, а и се согласувам, за секое лонче има капаче. ;)

После тоа настапи невладината на сцена со бреинвошинг пропаганди за ливадарење, мрзење мажи, мрзење верници, мрзење на белата раса ( на која што БТВ и припаѓаш), погрешна перцепција на децата и миленичињата и сега еве гледаме кој е резултатот. :icon_mrgr:
Кој?

Kajgana Shop

На врв Bottom