Мхм да многу им е арно, од што им е арно дури со 10 мачки живеат по дома.
Девојче, не знам во каква заблуда и розев свет живееш, ама барем секој од нас познава или се сретнал со некоја ливадарка до сега во животот и сите знаеме како размислуваат.
Девојче, не знам во каква заблуда и розев свет живееш, ама барем секој од нас познава или се сретнал со некоја ливадарка до сега во животот и сите знаеме како размислуваат.
@PurplePuma
Очигледно не си гу сфатила поенту на тему и суштину на дијагнозу што се вика Ливадарка.
Прочитај ги дефиницију на прву страну од ПтицуСелицу. Ливадарка не е онај што чува куче или маче.Ливадаека е ударена у главу женска особа,најчесто феми настроена,огорчена од мушки род,најчесто ради банални работе,откажуе се од институцију што се вика брак и земе да чува милениче,ама чува га на болан начин и мисли дека куче или маче ву е и муж и бебенце.Прочитај гу убаво дефиницију,сигурно познаваш такфу особу,не се праи ск и ти Хоуп и да се праиш наудрена дека такфо нешто не постои.
Тој е посебна дијагноза која можда у иднину ке се учи како посебан пресмет сс оглед на околности и правац по кој сфе иде у неповрат.
Не знам за другите, 3 мачки имам.
Кога ќе се преселам во поголем стан, планирам и куче да имам.
И скроз сум задоволна од својот живот и пат. Не мораш да ми веруваш, навистина.
@PurplePuma
Очигледно не си гу сфатила поенту на тему и суштину на дијагнозу што се гика Ливадарка.
Прочитај ги дефиницију на прву страну од ПтицуСелицу. Ливадарка не е онај што чува куче или маче.Ливадаека е ударена у главу женска особа,најчесто феми настроена,огорчена од мушки род,најчесто ради банални работе,откажуе се од институцију што се вика брак и земе да чува милениче,ама чува га на болан начин и мисли дека куче или маче ву е и муж и бебенце.Прочитај гу убаво дефиницију,сигурно познаваш такфу особу,не се праи ск и ти Хоуп и да се праиш наудррна дека такфо нешто не постои.
Тој е посебна дијагноза која можда у иднину ке се учи како посебан пресмет сс оглед на околности и правац по кој сфе иде у неповрат.
Не сум огорчена на машки род, на одредени припадници на машкиот род, да.
И бебенца, и душички, и најмили на свет ми се, знам дека не ги родив
Едноставно немам потреба да бидам со кого било за да не бидам сама, мажот треба да ми го оплемени животот некако, да ми е поубав со него, а не да ми го усере.
Таква ми е среќата, понесреќна сум во врска отколку сама
Брак никогаш не сум сакала, мачки и кучиња од кога сум родена сакам.
Само уште не сфатив зошто тоа ги повредува мажињава
Не не повредуе нас мушки.
Него тој е една извитоперена институција,налудничава што се вика и нема никакаф придонес за да едно општестфо иде даље и да се апдејтира у понову верзију.
Замисли рапидно да расне у иднину број на Ливадарке(а ваљда расне) куде ке ни биде крај. Сфе поише неприродни навике,помал наталитет и повише тија елџибити срања и хбо глупости ке метастазираф.
Биди искрена,сфет иде натамо,нели?
И пак се лажеш самата себеси дека твојот начин на живот некого повредува. Апсолутно на никој не му е гајле дали ти живееш со 3 или 10 мачки, и дали си сакала брак или не. Ние тука само следиме патерни кои многу често се повторуваат кај жените кои живеат таков живот како твојот. Пролистај на темава, ќе видиш кој највеќе рипа овде и се докажува дека му е многу убаво што живее така. Убаво ти е? Супер продолжи си, твој избор, сигурно нема да слушаш некој небањат вмровец на кајгана како да го живееш својот живот, ама во исто време и не се лути кога ќе прочиташ дека дека не е нормално да се понашаш према мачките и кучињата што ги чуваш исто како према бебиња.
едит:
Еве ти едно видео кое трае 18 минути и ја сумира дискусијата од целава тема:
Ако сакаш гледај го, ако сакаш не, твој избор, секако нема да ти се промени мислењето.
И пак се лажеш самата себеси дека твојот начин на живот некого повредува. Апсолутно на никој не му е гајле дали ти живееш со 3 или 10 мачки, и дали си сакала брак или не. Ние тука само следиме патерни кои многу често се повторуваат кај жените кои живеат таков живот како твојот. Пролистај на темава, ќе видиш кој највеќе рипа овде и се докажува дека му е многу убаво што живее така. Убаво ти е? Супер продолжи си, твој избор, сигурно нема да слушаш некој небањат вмровец на кајгана како да го живееш својот живот, ама во исто време и не се лути кога ќе прочиташ дека дека не е нормално да се понашаш према мачките и кучињата што ги чуваш исто како према бебиња.
едит:
Еве ти едно видео кое трае 18 минути и ја сумира дискусијата од целава тема:
Ако сакаш гледај го, ако сакаш не, твој избор, секако нема да ти се промени мислењето.
Нема да го гледам, на форум сум за да дискутирам, тоа и го правам.
За моето ментално здравје се грижам многу, верувал или не.
И понатаму не ми е јасно кому штета правам јас или таа некоја, не е важно, со начинот на кој живееме?
Баш ја имам читано темава уште одамна, повеќе време имам периодов па се занимавам, еве сакаш ти, сака некој друг, нека објасни во што е проблемот, освен:
1. Изумирање на бела раса (не ми е гајле за тоа)
2. "Себична си" - кон кого, кон јајце клеткиве? Себично е да родиш дете ако не си емотивно и финансиски стабилен и уште поважно, не си сигурен дека го сакаш тоа дете сега на светов. Баш оти не е маче, дете е, на кое треба да му се посветиш апсолутно целосно. Јас до сега не сум била во таква прилика, но оној ден кога ќе бидам, сакам да бидам мајка.
3. Зошто да ги намалам критериумите за маж? Или ќе најдам некој што ми одговара, или нема.
4. Напоменав дека знам дека не ми се мачките деца Сакање на животни не исклучува сакање на луѓе. Имам прекрасни луѓе во животов за кои сум среќна што ги имам.
Ако имаш некој друг "проблем" во нашето однесување, те молам сподели, па да дискутираме.
Не не повредуе нас мушки.
Него тој е една извитоперена институција,налудничава што се вика и нема никакаф придонес за да едно општестфо иде даље и да се апдејтира у понову верзију.
Замисли рапидно да расне у иднину број на Ливадарке(а ваљда расне) куде ке ни биде крај. Сфе поише неприродни навике,помал наталитет и повише тија елџибити срања и хбо глупости ке метастазираф.
Биди искрена,сфет иде натамо,нели?
Не би рекла дека е "неприродно" и "настрано", за разлика од грото народ со задоволство одам на психотерапевт и уште не нашол кај мене ништо "настрано".
За намалување на наталитет има многу причини, меѓу кои можам само за мене лично да кажам, не и за сите жени - немам потреба од маж ако треба истиот да ми го сере животот.
Оној ден кога ќе запознаам таков што ми го оплеменува и придонесува за мојата среќа и јас за неговата, океј. Ама да бидам со некого по секоја цена и да трпам што не сакам да трпам, зошто би?
Автоматски споено мислење:
Само да го поздравам @Goyathlayyy иако му се мислењата стари, паметно збори човекот
Со оглед дека сум кучкарка и мачкарка од кога знам за сопственото постоење, ливадарка сум од раѓање.
Како ги опишувате ливадаркиве, сè повеќе сакам да бидам ливадарка.
Ај што тие прават што прават со својот живот, него уште ми е мистерија што на вас ви сметаат, така какви што сте стабилни, успешни, женети, по 4 деца имате, со добри неливадарски жени?
Ti blagodaram... toa oti imam kjerka pa na zivotot gledam od taa perspektiva, ne odgleduvam kobila za priplod po sekoja cena i nemam problem eden den da e livadarka iako shansite se golemi da zavrshi so nekoj zabegan deka neli ja sum i primer...
Ti blagodaram... toa oti imam kjerka pa na zivotot gledam od taa perspektiva, ne odgleduvam kobila za priplod po sekoja cena i nemam problem eden den da e livadarka iako shansite se golemi da zavrshi so nekoj zabegan deka neli ja sum i primer...
Таман си
Знам дека не си толку постар од мене, ама во некои мислења ептен ме потсетуваш на татко ми, ем шегаџија голем, ем паметен, ем за семејството и под нокти ќе си копа, ем не сум видела да се иживљава со никој по дома.
Сметај го ова за комплимент.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.