Serie A 2024/25

И Скудетото оди кај... (vol.2)

• Јувентус

• Милан

• Интер

• Бум Шака Лака

• Splendora

• Марадона

• Фиорентина/Аталанта

• Остала боранија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.013
Поени од реакции
9.677
Не бе, Конте е тренер измислен за првенствово. У Спарс немаше никаква логика што отиде, освен пари.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.441
Поени од реакции
7.725
Ќе падне бе Наполи кој кур, до Ноември, Конте има да кука, Цобе Зналац го влада Калчото секој ден со Џонтра кога се прават ципирипи кај Препек во кафана се дискутира на оваа тема.

После трета ракија им ставаат шпиритус, Цобе малце ќе пождригне и ќе каже 'и посебнава салама не е тоа што беше', на времето кај Урко кога мезел имал од таа посебната што лутела, Џонтра ќе искоментира 'кулен е тоа бе глуп еден' и после ќе продолжат 'Ќе падне бе веруј, има да урла периката, до Декември ќе биде распад систем', Урко кажа ќе издишеле сеа им следело тежок распоред.

Инаку вака паѓаа Наполи и со Спалети, ќе паднеше до Ноември, па Декември гарант, во Февруари крв ќе плулакле, ако не издишеле во Март можда и освајаат итн...

Член од
12 март 2024
Мислења
145
Поени од реакции
247
Конте :cuc: Какво менаџериште, чоече :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

Од друга страна пак ова покажува дека има сериозни разлики меѓу ПЛ и Серија А.

Наполи секад биле екипа од типот на Спарс во Англија, секогаш зад најквалитетните, ако фатат настап во Европа може да се задоволни...
А првата сезона на Конте во Тотнем завршува со ментално растројство додека неговата прва сезона во Наполи може да заврши со титула или барем борба за истата.
Конте освои премиер лига со Челзи во првата сезона, исто немаа Европа како сега Наполи.

И заврши 4. со Тотенхем прва сезона иако беа 10. место кога дојде таму. Никој не може да освои лига со Тотенхем, реално. Клуб на кој му се погодил Покетино ко тренер за 3-4 сезони и ради тоа беше релевантен некое време, и дури и тогаш играа едно финале ЛШ и ништо друго.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.978
Ако Конте им земе Калчо :pos:
A pa jakoto iznenaduvanje, vo ista situacija so uste 2 autsajdera osvoi titula, juve, koi ne igraa vo Evropa i ne bea ni top 3 favorit za titula taa godina, i realno imaa mnogu slab roster so Mirko Vucinic ko glaven napagac, i prvata sezona so Celzi, kade mu predviduvaa mesto sto ne mu nosi LS.

0 iznenaduvanje, nisto smesno, bas naprotiv, i na temava e pisuvano istoto, Napoli se megju glavni favoriti za Skudeto sezonava, radi nego i faktot sto u sezona kade LS formatot e smenet i e so poveke utakmici, oni ne igraat vo Evropa, ova e ogromna prednost za nego.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.529
Поени од реакции
66.062
0 iznenaduvanje, nisto smesno, bas naprotiv, i na temava e pisuvano istoto, Napoli se megju glavni favoriti za Skudeto sezonava, radi nego i faktot sto u sezona kade LS formatot e smenet i e so poveke utakmici, oni ne igraat vo Evropa, ova e ogromna prednost za nego.
Па на темава има и нешто друго пишувано. Еве, има неколку дечки што викаат различно, и можеби до крај на сезона ке испаднат во право, ама да не правиме ревизија сега дека Наполи бил во главни фаворити. И по кладилница Наполи не е во првите 3. Ова е во првите 2 страни од темава:

Пренапред е овој Интер во поглед на неговата конкуренција.
Лесно освоена сезона, нешто како годинава што поминаа.

Со пар паметни потези имаат шанса да ја доминираат лигава во наредните 5 години.
Јас само една работа ќе кажам, Конте ќе допре фијаско и дно со Наполи.
1. Интер
2. Милан
3. Јувентус
4. еден од Наполи или Рома
6-8 Лацио, Фиорентина, Аталанта
FORZA INTER!
Не знам што ќе биде до крајот на преодниот рок ама Наполи има страшно лош тим, лош од аспект на борба за титула, особено ако гледаме од аспект на Конте и неговата фамозна 3-5-2. Немаат напаѓач со оглед на тоа што Осимен веројатно ќе си оди, а и не гледам кој квалитетен напаѓач може да го купат. Средината им е огромна мехара, а и одбраната не е нешто поарна, бековите ај Спинацола ок мада он дефанзивно мањка и ќе има Конте изливи со него ама изборот е тој, нема друг. Веројатно ќе игра 3-4-3 со овој фонд на играчи, Кварацкелија и Политано крила, а Распадори шпиц (или некој друг ако купат). Што знам, по мене теорија нема Конте да е у топ 3 со овој состав, а и познавајќи го каков карактер е тешко до декември да опстане во Наполи со оглед на тоа дека менталниот Де Лаурентис им е претседател.
Интер
Милан
Наполи
Јуве
Аталанта

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.978
Па на темава има и нешто друго пишувано. Еве, има неколку дечки што викаат различно, и можеби до крај на сезона ке испаднат во право, ама да не правиме ревизија сега дека Наполи бил во главни фаворити. И по кладилница Наполи не е во првите 3. Ова е во првите 2 страни од темава:
Pa dobro Stekot i SK92 se redovni kriticari na Konte, ama dovolno se fudbalski educirani za da se svesni za sto e sposoben samo inat vodat, na kraj kraeva i osetile na svoja koza kontra niv, i kako navivaci na Inter dodeka Konte go vodese klubot.

Ama 3 posta odnosno stav na 3 clena nisto ne znaci, sekoj poznavac na kalcoto znae deka Napoli sezonava nema da e nikakvo iznenaduvanje ako se bori za visok plasman, prvo, bea aktuelni sampioni pred samo 2 godini, i vtoro dobija dobar trener koj realno e doktor za ovaa liga, i narocito za vakvi uslovi so neigranje na negovata ekipa vo Evropa, a i od Spaleti e mnogu podobar, a on im donese Skudeto.

Go dobi Lukaku, Kvaraskelija e super igrac koj veke sigurno vredi nad 70m evra na transfer pazar i so Konte veke si ja vrati svojata prepoznatliva forma a kako takov bese najdobar igrac u ligava koga bea prvaci, ne deka mu treba mnogu na Konte za da uslovno receno, iznenaduva vo vakva situacija, ama i mu se poklopija kockite, realno nemase mnogu teski tekmi na startov, samo edno derbi koe go izigra nereseno, na site drugi natprevari bea favoriti, i vo globala takvite timovi znae da gi dobiva ako timot mu e konsolidiran i vladee dobra atmosfera.

Samo so Verona dozivea brodolom ama togas gi nemase ni kompletirano transferite, pa pola forum togas go otpusti ako dobro pamtam na temava. Ke gi vidime sega periodot sto sledi, za zal dobro pocnaa iako vo najidealen moment za niv gostuvaa na Milan, i rastureni ko ekipa i so suspenzii na dvajca klucni igraci.

Rano e da se sudi uste, ama se slagam i so Mota, Napoli i Inter se glavni favoriti za titulata, iako on pederski saka da si trgne pritisok od grb, ama realnosta e taa, a koj na krajot ke dostavi ke vidime, nema ogromen gap vo kvalitet pomegu favoritite i onie sto se uslovno receno poslabi od niv, ko sto toa e primer vo Spanija, Germanija pa i Anglija do nekade, ama si priznavam deka na hartija i okolnosti i sve, Inter e prv favorit i neuspeh ke e za niv ako Napoli e primer prvak, ili bilo koj drug.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.201
Sam e kriv sto se nafati da ide vo vakov tim, znaejki se prvo sebe si, posle toa sostojbata koja tamu bese losa, i treto sekako, nivniot gazda, kogo ni samite navivaci veke so godini ne go sakaat i bojkotiraat.
Mu trebaa barem dvajca dobri stoperi, minimum, Zielinski si otide, a sredinata i onaka im e prosecna so eden mal isklucok, Lobotka, drugoto e za greota, i u napad situacijata so Osimen koja bese jasna uste od lani.

Lukaku malce ke mu gi zaleci ranite, ako im uspee toj dil, ama sredinata pa i odbranata kade seuste im caruva Juan Jesus, sta reci... :pos:

Top 4 treba da im e maksimum, i glavna cel za sezonata so vakov tim, nesto poveke ako naprai svaka cast, ali ne veruvam. Isto i ne veruvam deka poveke od godina dena ke se zadrzi tuka, sve nad ova ke bide golemo iznenaduvanje.

Popametno resenie za podolg rok za De Laurentis bese Sari, toj cim kaj Lotito otide, ova pickin dim ke bese za nego, a i poveke deluva deka imaa tim za nego, otkolku za formacija so trojca nazad.

Ejj ти ги направи како да се Џенова сега.
Ако Спалети успеа со тој состав и анонимусот Кварашкелија да освои без конкуренција и добар перформанс во ЛШ, за Конте со овој состав Топ 4 треба да биде како од шала а не да кења на уште непочната сезона. Тогаш и Осимен не беше нешто разигран кога ги превзема Спалети. Би рекол баш од таа сезона он стана некој фактор за напаѓач во Италија и ошто во фудбалскиот свет.
Не се толку лоши Наполи кога ќе се погледне општо сите тимови во Серија А, а со Бонџорно, Спинацола и тој Рафа Марин му закрпија некои дупки. Пази, Бонџорно заедно со Скалвини беа најпосакуваните бекови сезонава, не е дека му го донеле Ругани. Го имаат и Рахмани кој е солиден на таа позиција.
Крила има колку сака, средината го вратија тој Фолоросуњо или како и да се вика што беше на позајмица во Верона и што скоро отпатува со Италија на европско и заедно со Ангиза составуваат добра тројка. Горе доле кога ќе видиш од тој составот што освои само Ким, Зиелински и Елмас фалат а донесоа неколку нови играчи. Инзаги на пример наследи многу полош Интер каде константно му ги продаваа најдобрите играчи па сепак успеа. Овој само да се жали...
Ги гледав и против Модена прошла недела, не постои никаков изговор за такво издание. Завршиле 10то место лани во Серија Б. Овие со трет состав треба да ги добиеш а не фул состав и фул стадион тебе голманот да те спасува на пенали.

Урко може ти забораваш ама форумов помни.
Еве што збореше ти за Наполи на почетокот.

Башка тоа ја што го пишав е на 12 август. Тогаш ниту Мектоминеј, ниту Лукаку им беше купен.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.978
Урко може ти забораваш ама форумов помни.
Еве што збореше ти за Наполи на почетокот.

Башка тоа ја што го пишав е на 12 август. Тогаш ниту Мектоминеј, ниту Лукаку им беше купен.
Pa ja uste ne veruvam deka na kraj so plasman vo LS ke se zadovoli, 10to kolo e samo, ama deka ke e frapantno iznenaduvanje i ako osvoi, malomorgen, sekako seuste si veruvam u timot za koj navivam i toa e toa, na prvo mesto mi e Inter, i aktuelni prvaci se i na hartija imaat najdobar i najiskusen sostav.

Jas pisav i denes vo temata na Inter, istiov tim da go ima Inter ja ke se shlogirav, odbrana prosecna, sredina prosecna, so mnogu mali iskucoci ali tie se iminjata, sto da ocekuvas od vakov tim, ama Konte ko Konte, sega za sega vadi maksimum. Toa konkretno ne e iznenaduvanje, i ne e i prv pat, veke ima osvoeno titula vo istite vakvi okolnosti, 2. Od cel tim na Napoli samo Kvaraskelija bi go zemal u Inter, eventualno i Bonzorno, i toa za klupa, tolku.

Na hartija ne se nesto posebno, dovolen pokazatel e i faktot sto ne igra so trojca stoperi nazad, odnosno, improvizira ko retko koga u karierata zasto rosterot i ne mu e bas najidealen za odbrana so trojca stoperi, ama sega za sega dobro mu odi. Ke vidime so poteski protivnici kako ke se odnesuva, pa ke sudime nekade Januari koj za sto e sposoben, pobedava nad Milan malce e problem za nas, realno gledano, ocekuvavme tuka barem x, ovie pokazaa zrelost i karakter i prilicno rutinski si zemaa 3 boda.

Ako hipoteticki osvoi so vakov tim pak titula, uste ednas ke udri pecat na svoite trenerski sposobnosti i renome za kalco uslovi, ko sto ke udri pecat i deka ima kratok fitilj koga sledno leto ke saka da ima bolji roster i od Real Madrid.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
866
Поени од реакции
1.129
Лелел Игра на Зборови и Предвидувања сето заплетиии

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.596
A pa jakoto iznenaduvanje, vo ista situacija so uste 2 autsajdera osvoi titula, juve, koi ne igraa vo Evropa i ne bea ni top 3 favorit za titula taa godina, i realno imaa mnogu slab roster so Mirko Vucinic ko glaven napagac, i prvata sezona so Celzi, kade mu predviduvaa mesto sto ne mu nosi LS.

Се сложувам дека направил подвиг и во двата случаи. Но која е потребата од манипулирање со податоците за уште повеќе да добија на тежина успехот?
И во двата случаи неговите тимови (Јуве и Челзи) биле трети фаворити за титула. Која е потребава да се преувеличува дека не му се предвидувало ЛШ да фати, или дека не бил топ 3 фаворит со Јуве?

Во врска со утакмицата, крајно ме разочара Милан. Еден помочан икс да не се знаело да се изигра. Ги попари навивачиве, џабе чаталењето после победата со нас.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.201
Pa ja uste ne veruvam deka na kraj so plasman vo LS ke se zadovoli, 10to kolo e samo, ama deka ke e frapantno iznenaduvanje i ako osvoi, malomorgen, sekako seuste si veruvam u timot za koj navivam i toa e toa, na prvo mesto mi e Inter, i aktuelni prvaci se i na hartija imaat najdobar i najiskusen sostav.

Jas pisav i denes vo temata na Inter, istiov tim da go ima Inter ja ke se shlogirav, odbrana prosecna, sredina prosecna, so mnogu mali iskucoci ali tie se iminjata, sto da ocekuvas od vakov tim, ama Konte ko Konte, sega za sega vadi maksimum. Toa konkretno ne e iznenaduvanje, i ne e i prv pat, veke ima osvoeno titula vo istite vakvi okolnosti, 2. Od cel tim na Napoli samo Kvaraskelija bi go zemal u Inter, eventualno i Bonzorno, i toa za klupa, tolku.

Na hartija ne se nesto posebno, dovolen pokazatel e i faktot sto ne igra so trojca stoperi nazad, odnosno, improvizira ko retko koga u karierata zasto rosterot i ne mu e bas najidealen za odbrana so trojca stoperi, ama sega za sega dobro mu odi. Ke vidime so poteski protivnici kako ke se odnesuva, pa ke sudime nekade Januari koj za sto e sposoben, pobedava nad Milan malce e problem za nas, realno gledano, ocekuvavme tuka barem x, ovie pokazaa zrelost i karakter i prilicno rutinski si zemaa 3 boda.

Ako hipoteticki osvoi so vakov tim pak titula, uste ednas ke udri pecat na svoite trenerski sposobnosti i renome za kalco uslovi, ko sto ke udri pecat i deka ima kratok fitilj koga sledno leto ke saka da ima bolji roster i od Real Madrid.
Па ок, и ја признавам дека е над моите очекувања моментално Конте со Наполи. Ама ме правиш редовен критичар кога тоа е само во Фан Клуб Интер и е само заради тоа што увек го споредувате со Инзаги кога овој ќе киксне. За мене Инзаги е подобар тренер а Конте го има респектот за тоа скудето што ни го донесе. Никогаш не сум го критикувал за неговите квалитети, туку за неговиот однос. Односно највеќе ми сметаше тоа што не остави ко пичка за да биде тренер на Тотенхем подоцна.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
Седете мирни, малце фали господинот Де Лаурентис да стане на лева нога и да глеаме фешти. Убаво ви пишал братот Стек 10 коло е, ќе се повредат двајца ќе почне Конте да плаче по пресови како не му купиле ништо и ете ја забавата.

Kajgana Shop

На врв Bottom