Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Mene Amad mi e ko sto pisa Dimce, dobar igrac za Brajton Majton takvi nekoi ekipici, ne za pretendent za Top 4.
Iako nasive licat na 10 mesto ekipa pa nemam sto da komentiram mnogu tuka. Entoni ima srekjna dzvezda toa ke kazam.
Nekoj gine cel zivot za da igra vo Man Utd, ovoj od prva bam bam i kur go boli sea, top mu e.
Definitivno nemame sredina ko sto pisa Viduk i treba trener koj ke gi rasljaka krilava da mestat golovi na napagacite. Normalno nekoi 3ca odlicni sredisni igraci kade edniot ke ubiva luge i ke kontrolira odbrana, drugiot ke bide mozok, a tretiot ke bide kombo od dvete, pa duri i ponapagacki orientiran ko lampard da receme.
Ama toa se samo pusti zelbi. Dodeka e vaka ke si gledame drugi ekipi kako vezat na teren, zosto od ovie nasive da ti se odmili od fudbal gledanje, cest na isklucoci 2-3 meca godisno.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.291
Поени од реакции
6.202
Што е следно? Гоце Седлоски раководител на сектор кредитирање на население во Силк Роад банка. До тоа дереџе е падната професијата.

Иначе погоре пишавте дека “некој се убива цел живот за да игра за Јунајтед”, одааамна завршија тие денови.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.801
Поени од реакции
5.575
Баце што е боље да го играме Ентони или Амад?
Ентони има можеби дупло повеќе минутажа а далеку помалку придонес за тимот, всушност со Ентони сме далеку послаби.
пишав, ни едниот ни другиот нема шо да бараат во нормална и средена екипа... прибидејќи ние не сме ни нормална,а уште помалку средена екипа тотално ми е сеедно кој ќе игра од нив двајца... секако нула или нула кома пет имаат придонес двајцата... па миџетот Амад уште намрштен беше кога влегуваше као демек ја иам скор од 10 голови и 15 асистенции во Јунајтед, па пред мене влезе Ентони, зимааат таму го тешат помошнициве тренери... ама и затоа на ова дереџе сме стигнати како екипаа... полупросечни и просечни играчи ги дигаме до небо и ги праиме нешо што не се, ние како фан база прво па и новинарите блиски до клуб//тренер па после стварно се мислат дека вредат нешто, а кога ќе ги стаиш на пазар никој не ни прашува за нив и не можеш да се отарасиш од нив...

Sent from my SM-F731B using Tapatalk

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
пишав, ни едниот ни другиот нема шо да бараат во нормална и средена екипа... прибидејќи ние не сме ни нормална,а уште помалку средена екипа тотално ми е сеедно кој ќе игра од нив двајца... секако нула или нула кома пет имаат придонес двајцата... па миџетот Амад уште намрштен беше кога влегуваше као демек ја иам скор од 10 голови и 15 асистенции во Јунајтед, па пред мене влезе Ентони, зимааат таму го тешат помошнициве тренери... ама и затоа на ова дереџе сме стигнати како екипаа... полупросечни и просечни играчи ги дигаме до небо и ги праиме нешо што не се, ние како фан база прво па и новинарите блиски до клуб//тренер па после стварно се мислат дека вредат нешто, а кога ќе ги стаиш на пазар никој не ни прашува за нив и не можеш да се отарасиш од нив...

Никој не рече дека Диало е или ќе биде играч од кој ќе зависиме.
Погрешно ги разбирате работите, аргументот ми е дека клубот ќе има повеќе корист од Диало за разлика од Ентони.

Никој не го хајпаше Диало али очигледно имаме повеќе корист да го играме пред Ентони.

ПС ако у Јануари нашиве донесат десно крило и треба да се продаде Диало одма би прифатил, нема ни грам дискусија тука. :)

Иначе...

Последно уредено:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.801
Поени од реакции
5.575
btw кој гол по ред беше овој шо паѓа од страната кај шо "брани" Дало, брои некој?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.442
btw кој гол по ред беше овој шо паѓа од страната кај шо "брани" Дало, брои некој?

Линделоф е прв кривец што воопшто не реагираше како што треба стопер при нафрлувањето и го остави Ен Несири да се поклони како што сака. Иако Сент Максиман лесно дојде до позиција да упати незгоден центаршут поради тоа што Далот го допушти.

И да, Далот е под нивото од претходната сезона и оваа сезона дефанзивно прави повеќе инвидивудални грешки кои не чинат голови.

Член од
28 јуни 2015
Мислења
886
Поени од реакции
528
80-90% од примените голови сезонава се по грешки на Дало, или ситуации каде и тој учествува.
Пред 1-2 недели пишав кратка анализа околу тоа (тука или во Champions League темата).
Кого не мрзи, нека направи тазе анализа.

Оставете тие муабети дека Диало не го бива.
Сезонава е еден од подобрите играчи (ете, и Данте погоре постави твит како доказ).
Како и Гарначо, и тој е мал по раст и не е баш физички силен - но и двајцата се непредвидливи и лесно доаѓаат во позиции да асистираат или да шутираат кон голот.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Муабетот за Диало ми беше тоа што Тен Хаг не смета сериозно на него и дури еден Антони го става пред него. Не би го обвинил ако замине наредно лето.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
ЕТХ е оставен уште само за тоа што се големи пари во прашање ако го избркаат него и неговите помошници. Сигурен сум дека пресметан им е тој ризик на ИНЕОС, да ја жртвуваат едноставно оваа сезона, а следното лето со нов менаџер. ЕТХ го спасува можеби, ама само МОЖЕБИ, а и тогаш не е сигурно...само трофеј во ЛЕ, трофеј во домашен куп и топ 4, што и најоптимистичните навивачи не веруваат дека е можно. Сигурно во позадина интервјуираат потенцијални замени и одлуката ќе биде позната на пролет како ќе се ближи крајот на сезоната. На ЕТХ би му бил благодарен само да успее да обезбеди топ 4. Се друго в канта и рестарт, за жал пак. :confused:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.442
Па еве се погласно се шпекулира дека Берада изминатиов период имал тајни средби со Чави, Томас Франк, Рубен Аморим и Един Терзиќ.

Ако доживееме пораз од Вест Хем мислам дека може да се случи некое движење во тој дел.

Kajgana Shop

На врв Bottom