Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.665
Дојде Урсула да ги лупоса од земја и да си замине.
Им повтори дека џабе се фалат кога "нашата земја" си ја има превземено обврската и мора да ја спроведе. Нема друг начин.

Уште една потврда дека по промената на власта ЕУ нема мрднато милиметар по тоа прашање.

Прегледај го приврзокот 433139
Никој од неа не бара да не се внесат бугарите туку гаранции, не манипулирај.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Колку треба да си глуп бе? Значи колку за ова да го напрајш? Па па господе шо луѓе магариња не прат …
Не, не, уште посмешно е, го уапсиле за некое си пукање пред десет дена, истиот момент ко направил чекор надвор од Идризово после помилувањето. :LOL:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.434
Поени од реакции
5.468
Немаме пријатели во ЕУ. Еден немаме кои би ги штител интересите, Орбан ваљда малку, си има лични финансиски интереси.
Бугарија има 2 цели кон кои се стреми за Европскиот напредок.
1. Влезот во Шенген зоната, кој делумно им го овозможија (авионскиот и поморскиот сообраќај)
2. Влезот во Евро зоната, или имплементирање на Еврото како платежно бугарско средство.
И за двете треба консензус од сите членки на ЕУ.
Нека ги уцени Орбан дека Унгарија нема да гласа се додека не се постигне компромисен договор со Македонија и ќе видите како работите се придвижуваат напред.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Никој никого нема да уценува у наше име.
Се додека имаме вакви сервилни политичари ко Заев и Мицко Европа вака ќе не дупи.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.435
Поени од реакции
2.435

ова и се очекуваше од Небањати и бит пазар коалиција

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.401
Поени од реакции
24.553
У право си ама ако големите сили веќе решија да го сменат името тоа е. Немаше да биде шарена ќе беше нешто друго. Внатрешен раскол во ВМРО или не знам што. Ипак мое мислење
si razmislil zosto bas togas odbraa toa da se sluci a ne porano? im se brzase nekako...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.665
Цела еу испаднаа едни големи :гомце: буквално сите бугарски барања ги ставија во протоколот, до таму што и самите бугари кои овие нашиве ги фалеа како Петков оној историчар Дечев да се ситат дека ја победиле Македонија.
Ние ништо не треба да потпишуваме, треба да си ја следиме една Делчева мисла за Бугарите, или ќе ги газиш или ќе те газат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Со војната во Украина се зголеми стратешкото значење на Бугарија.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Не, не, уште посмешно е, го уапсиле за некое си пукање пред десет дена, истиот момент ко направил чекор надвор од Идризово после помилувањето. :LOL:
Не е некое си пукање, се терети за обид за убиство. Бил излезен од затвор да работи и на враќање ја праел шиптaрската. Човекот џабе пишуваше похвали и захвали за претседателката најверојатно мислел амнестијава е доживотна и за идни сторени дела.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Не е некое си пукање, се терети за обид за убиство. Бил излезен од затвор да работи и на враќање ја праел шиптaрската. Човекот џабе пишуваше похвали и захвали за претседателката најверојатно мислел амнестијава е доживотна и за идни сторени дела.
Не, туку знај дека ќе биде пак помилуван. Чим некој како шериф се понаша после ваква одлука јасно е колку е сатот.

Член од
4 октомври 2024
Мислења
27
Поени од реакции
13
Слобода за СДС.

Убаво му беше кога го ставија за градоначалник 2017. Али вакви ликови секад ги имало. Али поголем лигуш од Димитров нема. Не му дадоа функција плачеше 3год мислам

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Не, туку знај дека ќе биде пак помилуван. Чим некој како шериф се понаша после ваква одлука јасно е колку е сатот.
Шерифското понашање му е пред да биде помилуван, тоа сакав да ти кажам во претходниот мој пост. Нема втор пат помилување, особено не после реакциите во јавност.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.665
Штета што мојот кандидат Мерсиха Смаиловиќ немаше цензус, сега ќе бевме подобро место за живеење.

Kajgana Shop

На врв Bottom