Европска Унија

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.865
Ti pa oko ne sklopi radi ubienite sloveni od sekiracii. Kojznaj kolku neprespieni nokji imas od jadovi i traumi radi toa.
Ја не тврдам дека некој е православниот сесловенски Спасител како други по темиве :D
Автоматски споено мислење:

odrodeni sloveni, slugi na zapadot se toa. neka gi sotre site.
Тие одродени, полјаците одродени, православните Грузијци и Ерменци не чинеле, се тенчи листата :LOL:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
На европскиот континент моментално има најмногу диктаторски режими

The Austrian president has broken with custom and has not appointed the right-wing Freedom Party to form a government despite winning the election.

So the right-wing won the election but won't be allowed to try and form a government.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.438
Поени од реакции
24.627
Ја не тврдам дека некој е православниот сесловенски Спасител како други по темиве :D

Тие одродени, полјаците одродени, православните Грузијци и Ерменци не чинеле, се тенчи листата :LOL:
site tie treba nazad pod rusija.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
На Грузијците им дојде паметот, само со таа претседателката уште да се справат. Изгледа немаат функционални механизми за импичмент како Америте.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.166
Поени од реакции
22.748
Утре се изборите во Грузија, ќе биде весело да се следи исходот. Претседателот на државата веќе не се гласа на избори туку во Парламент така да доколку победи моменталната владеачка партија ќе има и нов Претседател кој нема да се бунтува како сегашната.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
12.972
Интересна ситуација во Германија. Фаворитот Мерц многу про воена реторика последно време води. Имаше излагање каде што вели дека потребно е да му се достави ултиматум до Русија да престане да напаѓа цивилни мети и население, ако не во рок од 24 потребно е да се достават Таурус ракетите до Украина и да се удри со истите нив. Логиката тука е што директно ќе работат Германски припадници на Бундеверот. Бидејќи за 24 часа можеш да легнеш да спиеш и да се посереш само, но не и да научиш да користиш така комплициран систем.

Последно време има пораст на рејтингот на Шолц, кој има поинаков пристап. И сега за сега не дозволува Германците да учествуваат директно во конфликтот за разлика од Сад, Франција и Британија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Со контрола на внатрешните граници доаѓа само до непотребна гњаважа на граѓаните на ЕУ и на стоките кои се тргувааат, шљамот и онака не проаѓа на гранични премини. Се додека не се затворат надворешните граници на ЕУ со бодликави жици и 2 метарски зидови како во Полска и Унгарија а на секој нелегален премин да се пука од прва проблемот нема да биде решен и ЕУ оди у курац
Се преценува попречувањето на стоката. Тоа не значи дека за другиот дел не си во право. Сепак покрај контролите на граничните премини има и зголемени контроли на тн. зелена граница и со тоа некој мал придонес. Ама тоа не го решава проблемот како што пиша. Поголем ефект има брзо вракање во матичните земји и укинување социјална помош и све друго што го има во некои држави. Полека но сигурно во државите кои се засегнати има промена и со секои наредни избори и резултати промените ќе бидат се порадикални. Се сеќавам во Германија при југослевенските војни имаше голем прилив на бегалци, посебно од Босна. Од кога помина војната Германија воведе ригорозни правила и невозможно беше азил да се добие. Ама тогаш немаше ваков нелегален прилив.

Еден позитивен ефект од контролите е што доста со птерница барани криминалци се фатени.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
12.972
Утре се изборите во Грузија, ќе биде весело да се следи исходот. Претседателот на државата веќе не се гласа на избори туку во Парламент така да доколку победи моменталната владеачка партија ќе има и нов Претседател кој нема да се бунтува како сегашната.
Според првичните резултати, ќе победи моменталната владечка гарнитура. Ќе ја сменат тоа гуската што им е претседател.

Мене не ми е јасно, како лице кое е родено во Франција, е претседател на државата.

From 2003 to 2004, she served as the Ambassador of France to Georgia.
Овие бетер од нас се.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
12.972
После 2008 и трагедијата наречена Сакашвили. Јасно е дека никому не му е потребен воен судир Нато и Еу освен на трансџендерското јенКи.

После 70% обработени гласови, владечката партија освојува над 50% од гласовите со тоа што ќе имаат над 75 пратеници.

Ајде сега нека им удрат санкции Сад и Еу зошто си одлучуваат за своите интереси.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Еден позитивен ефект од контролите е што доста со птерница барани криминалци се фатени.
Секогаш ме восхитуваш со способноста да најдеш нешто малку добро во океанот од лошо. Оптимизам е добра работа... Се додека не е.
Проблемот со игнорирање на реалноста е тоа што реалноста не се замара да те игнорира тебе. Не дека тоа со границите е нешто многу лошо, туку е дел од надолната спирала во која одиме топтан цела Европа - не само ЕУ - но сепак најзабрзано во срања иде ЕУ.

После 2008 и трагедијата наречена Сакашвили. Јасно е дека никому не му е потребен воен судир Нато и Еу освен на трансџендерското јенКи.

После 70% обработени гласови, владечката партија освојува над 50% од гласовите со тоа што ќе имаат над 75 пратеници.

Ајде сега нека им удрат санкции Сад и Еу зошто си одлучуваат за своите интереси.
Што ти значи спречување на финансирање на петтата колона однадвор... Слабо им се волонтира за беспари.
Вака нема што да го замајава народот за да го дефокусира од важните работи.

Мене не ми е јасно, како лице кое е родено во Франција, е претседател на државата.
Овие бетер од нас се.
Fun fact: Саломе е еврејско библиско име.

Kajgana Shop

На врв Bottom