Најекономично греење и ладење

Член од
2 декември 2020
Мислења
84
Поени од реакции
67
Decki zdr.
Mislenje za Inverter VOX kako brend , prijatel saka da zema i verojatno utre ke resi. Imal nekoja ponuda i zaradi toa bi zemal.
Pa sekoe mislenje e dobredojdeno
Pozz

Член од
29 ноември 2023
Мислења
57
Поени од реакции
68
Мислење за климичкава? https://www.youtube.com/watch?v=OLFj0gKWsK8
Ако стварно модулира толку ниско, за во спални соби особено кога не е толку ладно, може да биде топ решение. 20 степени ја местиш ноќеска, надвор 10 степени, она си модулира ниско.

Колку што видов оваа на мк пазар е 16к и кога би ја споредувале ваљда со фуего и највоведен модел на vivax или st siberia треба да ја споредиме.

Не ми е за купување, чисто дискусија или на некој идеја за најевтино решение за клима во неговата спална соба.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.774
Поени од реакции
4.125
Мислење за климичкава? https://www.youtube.com/watch?v=OLFj0gKWsK8
Ако стварно модулира толку ниско, за во спални соби особено кога не е толку ладно, може да биде топ решение. 20 степени ја местиш ноќеска, надвор 10 степени, она си модулира ниско.

Колку што видов оваа на мк пазар е 16к и кога би ја споредувале ваљда со фуего и највоведен модел на vivax или st siberia треба да ја споредиме.

Не ми е за купување, чисто дискусија или на некој идеја за најевтино решение за клима во неговата спална соба.
Za neveruvanje e da može da odi tolku nisko volku evtina klima. Postoi golema možnost videovo da e fejk.
Zošto?
Prvo i osnovno za vaka niska modulacija treba i skap hardver:
1.EEV ili elektro ekspanzionen ventil sam ili vo par so kapilara ( ako e sam e baš skapičok, lli poeftin za regulacija na protok na freon i ekspanzija so kapilara)
2.Inverterski upravuvan nadv ventilator (pak skapo)
3.Kompresor so muda do kolena i da vrti što posporo
4. Plus nekoj senzor
4. Prigoden softver se da isprati i povrze....
Osnovno za da odi nisko e baš mal protok na freon i ventilator i kompresor koi edvaj vrtat. E tuka e problemot, baš togaš pregreva kompresorot i zaštitata go tera da isklučuva na povisoki vrteži i snaga....
E sega ako TCL e sposoben za tie pari ( tuka se i DDV i najmalku dvajca trgovci vgradeni ) da napravi se što treba, sekoja čest.

Член од
29 ноември 2023
Мислења
57
Поени од реакции
68
Za neveruvanje e da može da odi tolku nisko volku evtina klima. Postoi golema možnost videovo da e fejk.
Zošto?
Prvo i osnovno za vaka niska modulacija treba i skap hardver:
1.EEV ili elektro ekspanzionen ventil sam ili vo par so kapilara ( ako e sam e baš skapičok, lli poeftin za regulacija na protok na freon i ekspanzija so kapilara)
2.Inverterski upravuvan nadv ventilator (pak skapo)
3.Kompresor so muda do kolena i da vrti što posporo
4. Plus nekoj senzor
4. Prigoden softver se da isprati i povrze....
Osnovno za da odi nisko e baš mal protok na freon i ventilator i kompresor koi edvaj vrtat. E tuka e problemot, baš togaš pregreva kompresorot i zaštitata go tera da isklučuva na povisoki vrteži i snaga....
E sega ako TCL e sposoben za tie pari ( tuka se i DDV i najmalku dvajca trgovci vgradeni ) da napravi se što treba, sekoja čest.
Искрено човеков прави видеа и за другата клима што ја има. Hisense Energy Pro... за таа беше се како што кажа. Порано таа Hisense климата му беше на место на оваа и дефинитивно оваа клима е во неговиот дом. Чисто сумљам дека е фејк видеово.

Навистина нема логика за 16к ова да се најде вакво нешто. Малце се замислив наместо со климата од дневната да пробувам да ја греам спалната зимава, да пробам со оваа клима во спална да помогнам. Ќе пробам повеќе да прочепкам по нет за климава.

*Заборави да додадеш, за таа цена и wifi модул па и самиот hardaware да има firmware за wifi, греач на компресор или кондензатор спомна дека има...

Кај климава најскапа монтажата :icon_lol: 1/3 од цената монтажа

Член од
15 јуни 2020
Мислења
249
Поени од реакции
922
Preporaka za klima za 30-35 kvadrati? Se mislam za gree klima, e sega ne znam so jachina, inverter ili ne, i ostanati raboti. Epten pojma nemam za ovie raboti i bi mi bilo od pomos nekoj so se razbira da mi objasni

Kajgana Shop

На врв Bottom