Најекономично греење и ладење

Член од
7 октомври 2014
Мислења
61
Поени од реакции
60
TI čitaj ubavo

a čitaj ubavo i jas što sum napišal. Gleaš deka ima dva dela vo muabetot što e so drugiot del, sigurno i tuka e nakalemeno nešto....
Bogami 23C za vakvo leto vo juli i avgust i nee voopšto mnogu, toa se 10000den za 6 meseci od koi dva vo koi imaše i 40C i ne e nešto preterano mnogu za najevtina klima....
[/QUOTE
Clenov @FLAC so Geotermalnata nema l;ogika da kupi klima , a navodno kupil dve Daikonot e za reklamata za falenje, i Kinezot za kudenje, lepotance roden i odrasnat u Germanija, so greski u kvadraturi po spratovi ....ne gubete vreme se gleda deka e dilerce...@FLAC blagodarime za tvoite greski i mnogu te sakame :D
Прегледај го приврзокот 432622

Прегледај го приврзокот 432621

Koga od niodkud iskoci deka i u Bekap Grealki se razbira, sve e jasno
Кои се тие грешки во спратови?
Зошто back up?
Од каде па дилер?
Автоматски споено мислење:

Clenov @FLAC so Geotermalnata nema l;ogika da kupi klima , a navodno kupil dve Daikonot e za reklamata za falenje, i Kinezot za kudenje, lepotance roden i odrasnat u Germanija, so greski u kvadraturi po spratovi ....ne gubete vreme se gleda deka e dilerce...@FLAC blagodarime za tvoite greski i mnogu te sakame :D
Прегледај го приврзокот 432622

Прегледај го приврзокот 432621

Прегледај го приврзокот 432624
Likov odednas ni se pojavuva na temava i kao ON SVE ZNAE a ja utnal u start ...hahhahah...ma oni ima i Geotermalni, Altermi...pa sledi dogrevanje so klimi i toa Daikini(Perfera)...pa sledi Kinezi ne bile dobri WTF ?
Druze imas ti rucna ?
Немам Daikin геотермална. Туку австриска фирма IDM

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
SvB veli: "Original GREE klima, naskoro ke ima promocija na modelot so promo cena, do kraj na mesecot, ne se brzaj." :tapp:
Sega vaka, Toyotomi prodava pod svoe ime klimi od Gree, kopija na nekoj model od Gree, ama Gree naskoro ke napravi promocija na originalot ?!
Ova za SvB verojatno e prekomplicirana logika :vozbud: ama cesto izleguvaat vakvi tvrdenje na pr. Toshiba, Carier i sl. se kopii ili gi pravi Gree, Midea ...a ovie prvite pravele klimi vo vreme koga osnovacite na vtorive ne bile rodeni. I sto da se misli tuka, zar dilema e koj kogo kopira?!

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.834
Поени од реакции
492
Последно уредено:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Здраво,
https://setec.mk/ладење-и-греење/kлиматизери/инвертер-сплит-системи/midea-breezeless-e-cb1-12hrfn8-i-cb1-12hfnx-o76952?mfp=manufacturers[149] Некој да има искуство со следнава клима, потребна ми е за греење да ми потпомага во ладни денови друга 5иполка клима.
Доста е ефтина, дали е добра за греење?
Za kolku m2 vi treba klimatzer ?

Dali imate izolacija i PVC prozori ?

Stan ili kuka ?

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.834
Поени од реакции
492
Za kolku m2 vi treba klimatzer ?

Dali imate izolacija i PVC prozori ?

Stan ili kuka ?
50-65 квадрата во зависност дали греам + една просторија, куќа е но веќе имам една МДВ 5.5.
Изолоцаја немам, ПВЦ прозори имам. Дополнително се мислам да ставам една 3.5м, затоа прашувам некое искуство дали се има со овој модел на клима.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
50-65 квадрата во зависност дали греам + една просторија, куќа е но веќе имам една МДВ 5.5.
Изолоцаја немам, ПВЦ прозори имам. Дополнително се мислам да ставам една 3.5м, затоа прашувам некое искуство дали се има со овој модел на клима.
Imas 5.5 kw a dopolnitelen 3.5kw model ovoj

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485

Која клима да ја изберам.. Ќе греам 20 квадрати соба, без изолација со пвц прозори. Собата се наоѓа на северна страна. Која е поголем потрошач? @Strelec @Sv B
Во 20m2 без изолација најмалку ке ти троши јака 2,5ка со Ефикасност А+++ на греење, S-NORDIC 43.999
S-Nordic.jpg
https://mall.gree.com.mk/index.php/product/s-nordic-gwh09apaxe-k6dna3a/
Тест Репортот го имаш и на mall.gree.com.mk еве ке го постирам директниот линк https://tinyurl.com/yc526k8h
Или целосниот репорт на следниот линк, а каде ако не кај Scanvarm Finskot преставник на GREE za Нордиските држави https://www.scanvarm.fi/wp-content/uploads/2023/11/SP_25_ERP_REPORT.pdf
Test(A).jpg
На -10°C 3kw ги дава со COP=3.25 .....климиште, кај тебе не -10 неверувам дека повеке од 2~2.5kw ке ти бидат потребни така да ефикасноста ке ти биде и поголема на -10°C....за на потопло од -10°C....-5°C -2°C итн.... ефикасноста може само да расте.

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.965
Во 20m2 без изолација најмалку ке ти троши јака 2,5ка со Ефикасност А+++ на греење, S-NORDIC 43.999
Моделот што го референцираш од Финскиот Scanvarm има екстра 'P' буква на крајот, не знам дали праи разлика или е само за украс стаена ;)

Колкав минимум има 2.5кава нордик?
Да не испадне во 20м2 95% од времето да му работи он-офф а не како инвертер...
Сем тие неколку саати годишно кога надвор ќе е -10С за тогаш сигурно ќе е добра :)

Во Тест репортот на линкот што го сподели као за 2.5ка (GWH09) во името на фајлот, внатре сите шифри и резултати се за 3.5ката (GWH12)
Нешо многу грешки... и никој ништо не забележува....

Screenshot 2024-10-22 at 23.23.03.png

Башка гледам вика носи компресор модел GSD098XKUA7JL6B за што google ми вика е на HIGHLY, really?

Screenshot 2024-10-22 at 23.02.43.png

Screenshot 2024-10-22 at 23.12.01.png GSD098XKUA7JL6B.jpg

Што бидна со GREE Landa compressor?
@Sv B No1 почнавте туѓи компресори во поскапиве модели да ставате :pos:

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Kaj se prodavaat sega wifi modulite za vivax?

Sent from my SM-A356B using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom