Исчезнати лица

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Сус може да кажуваш по дома, тука е јавен форум и кој сака си кажува свое мислење. Ако не ти одговара нешто имаш горе X копче, или игнор. Ако сакаш дополнително олеснување продолжете со Војаџер на пвт.
...ете нешто паметно си напиша што важи токму за тебе!

нели, си го кажуваме своето мислење? а? кој не’ правите ботови, глупави, ретардирани? Човек да се прекрсти!

Член од
12 април 2021
Мислења
88
Поени од реакции
208
Јас сум да се осудат злосторниците со смртна казна, но ова наше глупо судство ја одолговлекува работата.
Инаку, јас и многу други го знаеме Палчо, сме се дружеле, ги знам убаво и неговите родители, но никој од нас се уште не можеме да поверуваме дека он би убил дете на таков свиреп начин, толку ладнокрвно....не можам да поверувам.....затоа се потребни докази, а не рекла казала.
Drugar ima jasni i cvrsti dokazi. Ne e rekla kazala. A i nie vo Ohrid se chudevme za seriskiot ubiec Laze Radeski. I nie ne mozhevme da poveruvame deka toj ubival lugje na takov svirep i podmolen nachin.Jas lichno go poznavav Laze Radeski i jas ostanav zachuden koga go uapsija za ubistvata. Site psihopati i seriski ubijci se prikrieni.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Незнам што не ти е јасно. Ете и самата гледаш дека во постапката за екстрадиција во Турција имаш еден куп на судови и органи преку кои мора да помине, измеѓу имаш право на жалби по кои треба да се реши во рокови од по неколку месеци... Каде прочита дека некого ке испорачаат за 48 часа?
...пишав дека одлука за депортирање се носи од релевантните турски судски органи за 48ч за посебните услови на депортираниот, преведи го текстот!
Дотичниот Палчо го задржале во „привремен“ затвор 5 месеци, не кривичен закон, не истражен затвор, туку привремен затвор (дали знаеш што значи тоа), па по негова желба го депортирале!

тука не пишуваме за бранење, тука пишуваме за факти и дупки во процедури, никој не го прави херој Палчо, вие сами му давате таков епитет и сакате набрзака да се реши нешто што не може да се реши затоа што се коси со членовите на законикот во тоа судење, нели ви е јасно?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Пак истото. Сведочењата не се индиции, самите сведочења и искази стануваат докази. За какви индиции ми зборуваш. Не е потребен материјален доказ освен телото за да можеш да осудиш некого за убиство.
Има докази.
1. Две тела
2. Изјави од повеќе сведоци кои се поклопуваат.
Доволно е.
... не дека сме биле во затвор, скраја пу пу на никој тоа да не му се случи, најмалку наместено и некрив, но дали барем си гледал филмови напишани, базирани на вистинити настани, како под ненормален, нечовечен ќутек, во самица, секојдневно тепање, за да се даде изјава која можеби треба да биде збор до збор како ќе им се каже? зашто све тоа е во 4 очи? зашто нема снимки на разговори со соучесниците и осудениците и како се третирани и како доброволно даваат изјава?
... имаше филм не само заб на живо ваѓање, туку и нокти од стапала со клешти, да се признае нешто што не е направено или подобро да се напише изјава каде бил закопан трупот, таму и таму, а тој што ја потпишува изјавува појма да нема, денес ако сме во 21 век, не знаеме што се случува во позадинските затворски ѕидови!

...не можам да го заборавам смеењето на обвинителката В.Рускоска на телефонски разговор дадено јавно кога кажала дека го „заборавила“ во истражен затвор невиниот или сеуште неосудениот човек (не е важно кој), по нејзин ќеф...каде бе го има тоа? невидена работа, ми се гади на само таа помисла кои све нема во нашето судство, срамота, си играат со судбините на луѓето!

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
Stefce,
Poshto gi imash site dokazi v raka,
Daj pojdi do sud i objasni im koja e peicinata za ubistvoto i koj e ubiecot i neka gi obesat.
Пошо ми се обрати љубезно ќе пробам така да ти одговорам. Јас немам докази, има обвинителството и Златкевичиус ти ги нацрта фино лепо. Не може бе друже Војаџер јас да знам дека на Х точка има закопано тело и да кажам уште 20 други работи поврзани со убиството. Тоа го прави човек што присуствувал на чинот, јасно ти е така? Имаш 2 тела, имаш обдукција на истите, изјави од учесниците нормално освен од Палчо кој негира све, и кажи ми ти што повеќе сакаш од ова? Едино оружјето уште не е пронајдено и не е докажана конекцијата на таткото со Палчо, иако по живот се кладам дека имаат некои сознанија и за него па затоа го држат во притвор.

Не ме сфаќај погрешно ама се контрате за очигледни работи, ова е еквивалент на тоа да ти тврдам јас сеа дека Коби Брајант е жив и да ти викам дека си ненормален ако го тврдиш спротивното. Значи факти се факти, се десило тоа, учесниците во убиствата кажале каде и како се случило тоа, телата ги имаме, што повеќе сакаш?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
... не дека сме биле во затвор, скраја пу пу на никој тоа да не му се случи, најмалку наместено и некрив, но дали барем си гледал филмови напишани, базирани на вистинити настани, како под ненормален, нечовечен ќутек, во самица, секојдневно тепање, за да се даде изјава која можеби треба да биде збор до збор како ќе им се каже? зашто све тоа е во 4 очи? зашто нема снимки на разговори со соучесниците и осудениците и како се третирани и како доброволно даваат изјава?
... имаше филм не само заб на живо ваѓање, туку и нокти од стапала со клешти, да се признае нешто што не е направено, денес ако сме во 21 век, не знаеме што се случува во позадинските затворски ѕидови!

...не можам да го заборавам смеењето на обвинителката В.Рускоска на телефонски раговор дадено јавно кога кажала дека го „заборавила“ во истражен затвор невиниот или сеуште неосудениот човек (не е важно кој), по нејзин ќеф...каде бе го има тоа? невидена работа, ми се гади на само таа помисла кои све нема во нашето судство, срамота, си играат со судбините на луѓето!
Чекај бе ти пријателке, сакаш да кажеш дека Палчо е наместен а овие се натерани да дадат такви изјави?

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
348
Поени од реакции
506
Мотив има и ко обично за убиство тоа е увек врзано со пари/нерасчистени долгови или омраза.
Целото сведочење на мајката е предизвик за одбраната на таткото и индиректно укажува вина кон него како организатор кој според Зорица Ѓорчевска тој немал добар однос со Вања и не сакал да го префрли станот на Вања иако за тоа се договориле но тој одолговлекувал.Тука мотивот е ако е мртва станот останува на негово име.Втора работа која е сомнителна е дека ден пред исчезнувањето таткото и се јавил на Вања и кажал да се облече да не и биде ладно,ова иако е нормално да се грижи демек да не и биде ладно но е сомнително,можно е да го нарачал киднапирањето па затоа и рекој облечи се добро да не ти студи по што знаел дека ке биде киднапирана но не очекувал дека ке ја убијат.
Трето што е сомнително е дека од сам стар и тврдел на Зорица Ѓорчевска дека Вања е киднапирана и со тоа ја насочува да размислува за можен откуп.

Неблагодарно е што изиграваме CSI по што сеуште ги немаме сите докази и факти но дека обвинетите имаат директна вмешаност и во двете убиствата тоа е многу веројатно,она што е мистерија е кој од нив пукал.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Чекај бе ти пријателке, сакаш да кажеш дека Палчо е наместен а овие се натерани да дадат такви изјави?
...тоа ти го пишуваш не јас, тоа е твој заклучок не е мој, јас ги кажувам можностите и пропустите што барем јас ги гледам како обичен човек, закони има, но не се почитува нема одговорност, има многу местенки и осудување на невини луѓе, а кривците на слобода!

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Не смеат јавно да споделуваат информации зашто истрагата е во тек
Автоматски споено мислење:

...тоа ти го пишуваш не јас, тоа е твој заклучок не е мој, јас ги кажувам можностите и пропустите што барем јас ги гледам како обичен човек, закони има, но не се почитува нема одговорност, има многу местенки и осудување на невини луѓе, а кривците на слобода!
Со кого се објаснуваш :facepalm:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
Кешишев не бил тепан, уапсен бил под сомнение дека е вмешан во случајот со Жежовски, на никаков начин не бил поврзан со Вања. Тој сам ги одвел во Бразда, зашто веројатно му проработела совеста. Значи ако не биле вмешани во убиствата, ко што велите, како знаеле каде се закопани телата и како, независно еден од друг, дале искази (ПА МАКАР И ДА СЕ ПОД ПРИСИЛА, СО ТЕПАЊЕ) кои се поклопуваат? Сигурно не се видовити.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Докази, докази, докази... незнам што подразбирате под докази. Самото признание од обвинетите поткрепено со лоцирање на закопаните тела е доволен доказ сите да добијат доживотна, независно од тоа што сега го негираат делото. Не е потребна ниту днк ниту пиштолот. Има таму и други докази, изгорениот автомобил на Панче, снимки од камери на улица и бензински, вештачења на базни станици, на телефони, бегството на Палчо... јасна е гомнаријата на палчо и пајташите и доживотна робија не им бега. Треба само да се расчисти улогата на таткото и вистинскиот мотив. Откривање на мотивот не е неопходно за да бидат осудени но добро е да се открие вистинскиот мотив од аспект на тоа да се откријат евентуално и други вмешани во убиствата, пример нарачатели...

Kajgana Shop

На врв Bottom