- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.691
- Поени од реакции
- 6.019
So sto se vrakame na mojot prvicen post. ZASEGA nema dokazi i ne se znae deka Palco e "sigurno toj"...А како сакаш да објават на незавршено судење? Ќе објават кога ќе биде завршено се.
So sto se vrakame na mojot prvicen post. ZASEGA nema dokazi i ne se znae deka Palco e "sigurno toj"...А како сакаш да објават на незавршено судење? Ќе објават кога ќе биде завршено се.
Не губела таа прв час, туку сестра и.Треба да дојдеме до моментот како Палчо и компанија знаеле дека Вања ќе губи прв час
Како нема? Има докази ама не е комплетирана целата приказна зашо треба да се утврди (по правен пат) кој све учествувал и согласно тоа да биде соодветно казнет. Се знае дека Палчо е убиецот ама не може да го осудат него, а за другите да остане недоречено, мора да се комплетира приказната. Имај на ум дека и обвинетите имаат адвокати и тоа уште повеќе го отежнува процесот.So sto se vrakame na mojot prvicen post. ZASEGA nema dokazi i ne se znae deka Palco e "sigurno toj"...
Тоа е така бидејќи МВР на Оџибуко од старт ја еба цела процедура во овој случај со неговото излегување уште вечерта кога го најдоа телото и од старт ги осуди како монструми итн без конкретни докази ниту пак да се осознае мотивот и начинот од ова злосторство. И до ден денес немаме ниеден доказ за тоа кој точно, како и зошто отепал две сосема неповрзани личности.Како нема? Има докази ама не е комплетирана целата приказна зашо треба да се утврди (по правен пат) кој све учествувал и согласно тоа да биде соодветно казнет. Се знае дека Палчо е убиецот ама не може да го осудат него, а за другите да остане недоречено, мора да се комплетира приказната. Имај на ум дека и обвинетите имаат адвокати и тоа уште повеќе го отежнува процесот.
Ti si odbraniot da ni ja obelodenis vistinata ama seuste ne si svesen za toj moment...So sto se vrakame na mojot prvicen post. ZASEGA nema dokazi i ne se znae deka Palco e "sigurno toj"...
бисер еден невиденСе знае дека Палчо е убиецот ама не може да го осудат
Се слагам со се што пиша ама конкретно за овој дел, кој сакаш да има доказ, јас и ти? Не смеат јавно да споделуваат информации зашто истрагата е во тек, а тоа дека глупакот Спасовски се излета како прле пред магаре е друга приказна, скроз непрофесионално и неетички од негова страна во својство на министер.И до ден денес немаме ниеден доказ за тоа кој точно, како и зошто отепал две сосема неповрзани личности
Не може истрагата да е во тек кога судењето е почнато, истрагата е целосно завршена и сега се презентираат доказите. Требаше до сега да се има точно објаснето како и зошто е направено злоделото, а од тоа изгледа никаков абер нема, некои ќе речат поради намерно заташкување од полицијата а јас мислам поради нивна неспособност.Се слагам со се што пиша ама конкретно за овој дел, кој сакаш да има доказ, јас и ти? Не смеат јавно да споделуваат информации зашто истрагата е во тек, а тоа дека глупакот Спасовски се излета како прле пред магаре е друга приказна, скроз непрофесионално и неетички од негова страна во својство на министер.
Престани бе да се бламираш со тоа дека е истрагата во тек. Прееска се изглупира, ти преќутев, ама сеа пак трескаш.Се слагам со се што пиша ама конкретно за овој дел, кој сакаш да има доказ, јас и ти? Не смеат јавно да споделуваат информации зашто истрагата е во тек, а тоа дека глупакот Спасовски се излета како прле пред магаре е друга приказна, скроз непрофесионално и неетички од негова страна во својство на министер.
Добро де аман знаеш на што мислам. И знаеш дека не може јавно да објавуваат тук таму докази додека не се реши се.Престани бе да се бламираш со тоа дека е истрагата во тек. Прееска се изглупира, ти преќутев, ама сеа пак трескаш.
Како може да е истрагата во тек, а да е отпочнато судењето?
Не рекоа дека официјално изнуда на пари-користољубие или грешка сум?Замисли скоро година дена подоцна уште немаме мотив за двојно убиство
Рекоа, ама никој од никого пари не побарал, дури сега дознавме дека таткото кој е во притвор и нели наводно соучествувал во киднапирањето за изнуда на пари, имал еден стан на негово име, така што апсолутно нема логика да киднапира дете за откуп кога можел да го продаде сопствениот стан ако му требале париНе рекоа дека официјално изнуда на пари-користољубие или грешка сум?
Знам бе на што мислиш деее, ама малце да ти се правам паметен.Добро де аман знаеш на што мислам. И знаеш дека не може јавно да објавуваат тук таму докази додека не се реши се.
А извини better call Ob1, преќутел он, ако ти врзам една ќе се чудиш два дена.
Не знам за мене прилично е јасно, се знае одамна дека Палчо е убиецот и овие другиве соучесници, али причата кочи едино кај таткото. Сомнителен е, и веројатно вмешан ама ваљда потешко е скроз да докажат дека е крив. Ќе видиме периодов, се надевам нема нешто да се заташка сепак за убиство на дете се работи.
Да, ама исто така дознавме од ќерката на Жежовски дека Панче се тужел со едниот од тие Кишишишиев и тој другиот, не знам кој беше ги мешам цело време, така да сигурно не биле другари што пиеле во кафана секој ден. Некоја р'чка имало меѓу Панче и амаливе на Палчо, ама каква не знаеме... И дали Панче бил користен како кавер за да ја киднапираат/убијат Вања користејќи ја неговата кола. Зашо нема друга логика реално, на ниеден друг начин не може да ги поврзеш двете убиства.Рекоа, ама никој од никого пари не побарал, дури сега дознавме дека таткото кој е во притвор и нели наводно соучествувал во киднапирањето за изнуда на пари, имал еден стан на негово име, така што апсолутно нема логика да киднапира дете за откуп кога можел да го продаде сопствениот стан ако му требале пари
Не само што немаш мотив за двете убиства туку и немаш соодветни докази кој е сторителот. Затоа што никој од приведените не е убиецот... Но некој ќе мора да го крка наместо вистинскиот убиец. Која е причината и зошто никогаш нема да се дознае.Замисли скоро година дена подоцна уште немаме мотив за двојно убиство.
Се е тоа точно и пак се враќаме на фактот дека МВР имаа година дена да образложат се во обвинителниот акт и тоа не го направија.Да, ама исто така дознавме од ќерката на Жежовски дека Панче се тужел со едниот од тие Кишишишиев и тој другиот, не знам кој беше ги мешам цело време, така да сигурно не биле другари што пиеле во кафана секој ден. Некоја р'чка имало меѓу Панче и амаливе на Палчо, ама каква не знаеме... И дали Панче бил користен како кавер за да ја киднапираат/убијат Вања користејќи ја неговата кола. Зашо нема друга логика реално, на ниеден друг начин не може да ги поврзеш двете убиства.
Мене ми е скроз сумњив моментот што татково цело време викал "Киднапирана и убиена е Вања" додека активно со инспекторите ја барале Вања низ Скопје. Дали од страв и паника дека се десило срање и дека детето му е убиено а он знаел искрено не знам, ама скроз необичен момент е тоа у таква ситуација. Реално родител у тој момент е испаничен и избезумен и се надева дека детето му е ок се до последен момент, освен ако не знаеш нешто.