Трета Израелско - Либанска војна.

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Пола од овие со кои пробуваш да се објасниш веруваат дека Земјата е рамна плоча која ја држат 3 кита.

Размисли убаво во што се впушташ :D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Само ти никако да споделиш мислење.
Сепак мудро од твоја страна, може ќе видиме колку ти фаќа, односно не ти фаќа кликерот.

Другар, очигледно не знаеш да комуницираш така да те молам заобиколи ме во било каква дискусија сега и понатака. Јас сум бил слеп верник а тој е во право што верува дека Израелците сами си ги убиле тие луѓе на 7 октомври. Што да ти кажам повеќе, тоа е...

Среќа па ти ми помогна поинаку да мислам. А многу е лесно, сподели информации кои укажуваат на спротивното и јас ќе прифатам.
На кого да верувам, на тебе што ништо немаш споделено, освен лично убедување, кое е чесно, но многу детско, наивно за твоите години.

Ти не веруваш на изјавите од самите војници што пукале, ама другите немаат логика. Не веруваш на изјави од лица кои знаат како функционира системот, дека претходно кога и да се активирале сензорите, за 15мин, воен хеликоптер се појавувал.
Примамливи се твоите изјави за логика, па затоа пробав да дознаам според кои податоци логички размислуваш, ама ете не сподели.

Во право си, штом и после толку време, после толку докази не ти е верно дека Израел намерно дозволиле да се случи тоа што се случи, плус "долеале бензин", најдобро е човек да те одмине, како и членот Зурла.

Тука не зборуваме за одење во војна, туку за допуштање НАМЕРНО на комшијата да ти убие 1000+ луѓе за ти да имаш основ да нападнеш. Логика нула али ајде.
Тие илјада луѓе се оправдувањето за да убијат 100-тина илјади луѓе од друграта страна?
Логика нула дефинитивно!

Башка што самите израелски медиуми покажаа дека повеќето жртви се од израелска артилерија/тенкови и хеликоптери врз кибуците. Ама не е дека едно миљон пати не ти беше посочено ова па сега прв пат слушаш (и овојпат нема да се правиш глуп, па да го перцепираш посоченото).

Апсолутно 0 докази ми даде али поштувам што се потруди да објасниш. Да застанеме на тоа дека не се согласуваме околу ова со Израел и Газа и нека иде животот понатака.
Kакви „докази“ бараш? Ти као „судија“ си па не ти поминува Tonkin incident како пример за фолс флаг?
Или згреши човекот што очекуваше да пребараш сам наместо да ти сервираат линкови?

Или планов на нивниот генералштаб што не стигнале да го направат пред да се декласифицира?

Еве ти друг пример: 7-ми Октомври 2023 Израел/Газа.
Само ќе почекаш некоја година/деценија пред официјално да биде излистано како фолс флаг.

Неточен пример, 0 докази и рекла казала муабети од Ванлок и Лорд Бебо.
Собирај црешни повеќе.
Автоматски споено мислење:

Волку глупости на едно место во животот немам прочитано.
Оволку лесно загризување тролање во животов имам... Често гледано. :unsure:

Нормално дека немаат одврзани раце за убивање цивили исто како што немаат и Русите кога гаѓаат цивили со дронови, ама таму не гледам многу да се потресуваш.

Сериозно ова го сркаш?
И? Како лизга (евтина пропаганда) низ грло? Лесно?

Најпосле па да, познати се Русите по убивање цивили во војна. За разлика од Израелците на пример. Или Украинците кои ич не се познати по употребување цивилни објекти/возила, и потоа плачење по западната нетосфера.

Ова го враќаш на видео во болница со живи пациенти е како горат од израелски бомби.
Ајде терај, не ме терај да реплицирам на глупости па да се осеќам поглуп одошто сум.

Последно уредено:
Цобе е уште невин и верува све на телевизија што зборат. Не поставува прашања, само yes sir. Затоа бафра те вика слеп послушник.

Еве денес пак им рокнаа командант на козарите во Либан.... изгледа ништо од ловот на кртови, пак им ги гаѓаат дупките на ретардите.

Цобе е уште невин и верува све на телевизија што зборат. Не поставува прашања, само yes sir. Затоа бафра те вика слеп послушник.
Едино точно од ова е дека сум невин. Не дека ме заболе кур мене за Израел или западот само смешно ми е во што вие верувате. Не ти е срам да се погледнеш во огледало со помислата дека Израел сами си убивале луѓе на 7 октомври?

Сите ТВ-а да се затворат, твитер акаунти,фб итн..Да остани само Лорд Бебо и ДДПолитикс. Добро де, и Спутник и РТ можи да останат. Сите други не се вредни, само овие двете.

Сериозно ова го сркаш?
И? Како лизга (евтина пропаганда) низ грло? Лесно?
Ова го пиша човекот кој со сиот ум не убедува тука дека Израелците допуштиле а и повеќето сами си ги убиле 1.500 души на рејв журка. Ти не смееш да помислиш на некој да му речеш за пропаганда и за сркање. Ова твоето е врв.

Сведок бев на Израелска спортска екипа составена од 5 души на аеродром во Будимпешта. 200 специјалци Унгарски заедно со оперативци на МОСАД го чешлаа аеродромот во Будимпешта да не има закана некоја. И дали мислиш ти со сиот ум дека тие егоманијаци ќе дозволат свесно 1500 души да загинат како повод за војна?? Па каков повод им треба?? Немаат престанато да војуваат.

Еве денес пак им рокнаа командант на козарите во Либан.... изгледа ништо од ловот на кртови, пак им ги гаѓаат дупките на ретардите.
Знаат у кои дупки се кријат ама не знаеа дека козарите ке им влезат преку ѕидот :masa:

Ако тврдиш дека Израелците намерно допуштиле да им загинат толку луѓе, или дека Американците го дозволиле Перл Харбор или 9/11, товарот на докажување е на твоја страна. Не може сега @Stefan-kobe да ви докажува дека не било така. Вие докажете дека тоа се случило баш така како што тврдите.

Ако тврдиш дека Израелците намерно допуштиле да им загинат толку луѓе, или дека Американците го дозволиле Перл Харбор или 9/11, товарот на докажување е на твоја страна. Не може сега @Stefan-kobe да ви докажува дека не било така. Вие докажете дека тоа се случило баш така како што тврдите.

Наведениот лик сам призна дека е неписмен, така да на такви ликови нема што да им се докажува, а уште помалку се докажуваат настани кои се веќе завршени и кои веќе се докажани...

Утрово, времето е сончево па ајде докажи ми дека утрово времето е сончево...

Купи си панцир, следи рафално пукање со Лорд Бебо твитови.

Купи си панцир, следи рафално пукање со Лорд Бебо твитови.
Или адхоминем напади, кога ќе им ја плеснеш нивната извитоперена ЛордБебо вистина....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom