Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Не само нивна, ами и на Србија и Грција.
Премногу гледаш историски и тоа што некои небитни ке дадат изјава или па се лепош на булеварко кој на големо почна да одработува за татарите па се палиш а факт е дека моментално србите ни се најблиски и единствени кои ни помагаат, грците колку и да лаеја доколку не бевме продадени на тоа и ке останеше додека шипците ни се најголемата закана, паразити кои не јадат цело време

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
Го нападнаа Мицкоски дека син му патувал со него на државна сметка. ДКСК отвори предмет, најде гол стап и го затвори предметот. Комуњарска работа :toe:
Да, тоа ми беше муабетот-комуњарска работа (читај-комуњарско судство, кое се чини не наоѓа други криминални дејанија во „нашата земјата„ која „пуца„ од криминалци па се фаќа за најмалку битни нешта).

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Да, тоа ми беше муабетот-комуњарска работа (читај-комуњарско судство, кое се чини не наоѓа други криминални дејанија во „нашата земјата„ која „пуца„ од криминалци па се фаќа за најмалку битни нешта).
Судството од секогаш било комуњарско, разликата беше што Мијалков им ги фати уздите и никој не му мрдаше.
Мицкоски не е тој калибар на човек ама има надеж дека барем малку од малку би им ебал матер.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.743
Поени од реакции
5.673
Премногу гледаш историски и тоа што некои небитни ке дадат изјава или па се лепош на булеварко кој на големо почна да одработува за татарите па се палиш а факт е дека моментално србите ни се најблиски и единствени кои ни помагаат, грците колку и да лаеја доколку не бевме продадени на тоа и ке останеше додека шипците ни се најголемата закана, паразити кои не јадат цело време
Булеварко е дирекнто платен од татарите, тоа го пишав јас тука одамна, но тоа не значи дека јас треба да имам розеви наочари кон другите соседи, на крајот од краиштата џабе бугарите сеат пропаганда, македонската политика, народот секако ќе биде против нив, белград треба да и се заблагодари на софија, додека булерко нека си прави крвави пари.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Булеварко е дирекнто платен од татарите, тоа го пишав јас тука одамна, но тоа не значи дека јас треба да имам розеви наочари кон другите соседи, на крајот од краиштата џабе бугарите сеат пропаганда, македонската политика, народот секако ќе биде против нив, белград треба да и се заблагодари на софија, додека булерко нека си прави крвави пари.
Па тоа ти викам не знам што толку им се закачи на србите кога во поново време ние само ќар гледаме од нив а реално мораме и пријатели да имаме посебно сојузник против шипците
Некој ако сака влијание да има на овие простори не значи дека сака да те србизира, касно е за такви работи во ова време само татарчето пусто глупо виде малку сила па мислеа ке им пројде

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.743
Поени од реакции
5.673
Па тоа ти викам не знам што толку им се закачи на србите кога во поново време ние само ќар гледаме од нив а реално мораме и пријатели да имаме посебно сојузник против шипците
Некој ако сака влијание да има на овие простори не значи дека сака да те србизира, касно е за такви работи во ова време само татарчето пусто глупо виде малку сила па мислеа ке им пројде
Не викам дека може да не србизира, но сметам дека претеруваат, јас со тоа што не се согласувам со бугарашка пропаганда не значи дека треба да им ќутам за Кајмакчалан, на клоци дигање бе.
Тоа не треба да ми го каже Љубчо или Булеварко.
Оти испаѓа Љубчо и бугарашите се патриоти а ние демек сме србомани, тоа е таа линија што сакаат болни мозоци како Љубчо да прикажат, што апсолутно не е вистина и пропаганда.

Мене од најрана возраст па и домашно воспитување ми било јасно дека србоман неможе да е македонец, зарем треба да дозволиме такви бугарашки дегенерици ова да ни го кажуваат.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2012
Мислења
272
Поени од реакции
182
Ne me drzi za zbor ali mislam deka nasite novoosoznaeni bugari nemaat pravo da glasaat za parlamentarni i pretsedatelski tuku samo na lokalni. Nekoj mislel i na toa ali prasajte random bugar tuka da vi potvrdi.
Ostaj sto idejata vi e tipicno pravenje bajram so umot, ali aj.
Доколку имаат регистрациjа на адреса имаат право на гласа на секоj избор.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Веќе беше кажано дека спремаат ЗАКОН за да го заменат балансерот. Со тоа акт што можеше кој било министер да го смени они ќе го заменат со законска регулатива. Тоа е уште поголемо закопување во дупка. Еквивалент на тоа е СДС и ДУИ кога го донесоа законот за јазици.

Се што требаше да направат е за не се користи повеќе балансерот е министерот за администрација на прв ден на работно место да го поништи. Толку е целата процедура.
Има ли некои изјави од Мицковски или некој друг од сектава нивна за изјавите на Меџити околу новиот закон?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.743
Поени од реакции
5.673
Дац и Александар со нумера го честитаат 11 октомври, ах да беа тие македонци живи ќе ви дадеа по капата бугарашка. Мислат заборави народот кога одеа во бугарија да ја пеат Јовано Јованке со блгарки.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Доколку имаат регистрациjа на адреса имаат право на гласа на секоj избор.
Сите се со адреса така да можат и на локални, парламентарни и претседателски да гласаат. На избирачки список во Бугарија ги има, а ако сакаат да гласаат надвор од Бугарија треба да се пријават во амбасада.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
840
Поени од реакции
1.326
Каква мизерија југословенска

Уште тука се тешите со некои идеи како бугарите и орлите за мадиња че ги фатите и че ја свртите топката на ваша страна.

Тешка беда :lolzz:

Член од
28 јули 2021
Мислења
32
Поени од реакции
115
После војната Русија-Украјна и срањата после нејзе,многу МАЛИ држави застануваат на свој нозе и доаѓаат до свое Јас.
Тоа ќе биде случај и со Македонија.
Моќта на шипАците ќе се намалува од ден на ден,

Максимално ќе се оди со автоматизација и дигитализација во следните години.
Генерација Бумери умира а со тоа умира и АВТОМАТСКА сервилност,фејк христијанство, дигитална НЕписменост,удирање во гради дека они све изградиле итн.

Следно заострување на односите со Бугарија и Грција,со тоа и националното чувство ќе се зголеми.
Како и да е подобри времиња за Македонија.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.307
Поени од реакции
7.034
гладна кокошка просо сонува......шипците не се проблемот туку сад и нивната политика на балканот......кога сад ќе го напуштат балканот набрзина ќе се решат проблемите на босна,србија,црна гора,косово и македонија на мирен или тотално брутален начин,ама ќе се решат,а не како ова тегнење од 91ва до сега

Kajgana Shop

На врв Bottom