Македонска фудбалска репрезентација

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Ерменциве ептен очајна утакмица одиграа, кој знае каков заслужен хејт јадат на ерменскиот еквивалент на Кајгана

Боби нема шанса да си оди во Лигава на Нации не зезајте, нема логика ни зошто. 100% останува до крајот на циклусот, а за потоа ќе решава новиот претседател.
Ако не завршиме прво место, најверојатно ќе си оди. Ако не.... не знам, ќе видиме каква политика ќе фура новиот лидер.

Не треба да се сфати ова како "toa e, nebitno natprevaruvanje", имаме шанса за плејоф за СП. Мала...ама постои.
А секако и групата за квалификациите за СП ќе биде добра и возможна за завршување на првите 2 позиции, иако да бидеме реални нашата репрезентација во следниве Х години нема да биде доволно добра за било што, затоа е битно да не се земаат здраво за готово вакви победи против вакви екипи.

Инаку за квалификациите за СП, шансите преку ЛН се:

-Да бидеме едни од топ 4 победници на групи што нема да бидат меѓу првите 2 позиции во квалификациите за СП.

Што значи, треба да се навива за екипи што имаат добра шанса да бидат јаки и во квалификациите
Наааајверојатно од Лигата А сите 4 екипи ќе се пласираат.

Во лигата Б е проблемот, бидејќи во моментов лидери се нестабилни екипи како Грција, Грузија, Словенија и Турција.
Треба да навиваме три од победниците да бидат на првите 2 места во групите (кои и да ќе бидат победниците, се надевам Англија ќе биде една од нив заедно со Турција и ваљда Словенија ми изгледаат ко најсолидни за да бидат топ2 и во квалификациите)
И освен ова, секако би било добро да си ја освоиме групата и да се надеваме дека Шведска(Словачка) и Романија ќе кикснат, или ако не кикснат до крај дека ќе бидат топ 2 и во квалификациите за СП (што не е до толку невозможно)

Многу битни ќе бидат натпреварите во Октомври, ни гостувањето со Летонија нема да е така лесно, а секако тука е и Ерменија што вообичаено знае матер да ни ебе во Ереван
Ако сме прво место после октомври, сакам да верувам дека сме доволно добри дома да ги тепаме и Фарски и Летонија во ноември (каде што ФФМ ќе го направи паметнот потег и ќе продава достапни блок карти за двете средби за да се направи некаква атмсофера)

madrock

Bogey
Член од
23 април 2014
Мислења
748
Поени од реакции
2.392
Што се случува ако завршиме како втори во квалификациите за СП?

Член од
17 август 2014
Мислења
3.721
Поени од реакции
6.003
Ерменциве ептен очајна утакмица одиграа, кој знае каков заслужен хејт јадат на ерменскиот еквивалент на Кајгана

Боби нема шанса да си оди во Лигава на Нации не зезајте, нема логика ни зошто. 100% останува до крајот на циклусот, а за потоа ќе решава новиот претседател.
Ако не завршиме прво место, најверојатно ќе си оди. Ако не.... не знам, ќе видиме каква политика ќе фура новиот лидер.

Не треба да се сфати ова како "toa e, nebitno natprevaruvanje", имаме шанса за плејоф за СП. Мала...ама постои.
А секако и групата за квалификациите за СП ќе биде добра и возможна за завршување на првите 2 позиции, иако да бидеме реални нашата репрезентација во следниве Х години нема да биде доволно добра за било што, затоа е битно да не се земаат здраво за готово вакви победи против вакви екипи.

Инаку за квалификациите за СП, шансите преку ЛН се:

-Да бидеме едни од топ 4 победници на групи што нема да бидат меѓу првите 2 позиции во квалификациите за СП.

Што значи, треба да се навива за екипи што имаат добра шанса да бидат јаки и во квалификациите
Наааајверојатно од Лигата А сите 4 екипи ќе се пласираат.

Во лигата Б е проблемот, бидејќи во моментов лидери се нестабилни екипи како Грција, Грузија, Словенија и Турција.
Треба да навиваме три од победниците да бидат на првите 2 места во групите (кои и да ќе бидат победниците, се надевам Англија ќе биде една од нив заедно со Турција и ваљда Словенија ми изгледаат ко најсолидни за да бидат топ2 и во квалификациите)
И освен ова, секако би било добро да си ја освоиме групата и да се надеваме дека Шведска(Словачка) и Романија ќе кикснат, или ако не кикснат до крај дека ќе бидат топ 2 и во квалификациите за СП (што не е до толку невозможно)

Многу битни ќе бидат натпреварите во Октомври, ни гостувањето со Летонија нема да е така лесно, а секако тука е и Ерменија што вообичаено знае матер да ни ебе во Ереван
Ако сме прво место после октомври, сакам да верувам дека сме доволно добри дома да ги тепаме и Фарски и Летонија во ноември (каде што ФФМ ќе го направи паметнот потег и ќе продава достапни блок карти за двете средби за да се направи некаква атмсофера)
Прашања кој ме мачат, а сеуште не се разјаснети.
Повлекувањето на Адеми од репрезентација, не игра ради Милевски исто како и Ристовски, или негова лична одлука?
Ако заминувањето на Милевски значи враќање на Ристовски и Адеми, со две раце би потпишал, итекако ќе ни бидат потребни за квалификациите кој следат во Март, + ќе се во добра натпреварувачка форма, играат Лига на Шампиони нов формат каде шо ќе имаат во нозе + 8 натпревари минимум.
Колку и да се надевав на децава од у21 навистина не гледам некој кој во моментов би бил додадена вредност во сениори, играч кој би имал инстант импакт а не да е греач на клупа и да игра по 10-15 минути дома против Фарски/Латвија.
Лука Станковски не игра воопшто во Газиантеп, не ни беше повикан во у21.
Стојчевски веројатно заслужува повик, но дали би бил стартер пред Серафимов и Зајков, во моментов сигурно не.
Од другите кој се покажале тоа се Иван Николов, Решат Рамадани, и Максим Максимов, како и голманот Алчевски.
Фитон Адеми ми изгледа на многу интересен напаѓач, би го повикал пред Ќамили, но пак ќе потенцирам сениори е друг левел, и прашање е дали се спремни.
Тука ќе го тагнам @nsan да даде негово мислење и една анализа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Што се случува ако завршиме како втори во квалификациите за СП?
Играме плејоф. Исто што би било и ако сме едни од најдобрите победници на група на ЛН што не се први2 во групите.
Т.е. истото што се случи и кога игравме со Италија/Португалија, тогаш бевме втори во групата.

1/2 финале и финале од плејоф ќе се игра и ако ги доибеме двете средби ќе играме на СП (исто како што беше и за последните квалификации)

Прашања кој ме мачат, а сеуште не се разјаснети.
Повлекувањето на Адеми од репрезентација, не игра ради Милевски исто како и Ристовски, или негова лична одлука?
Не знам дали имаше некој ваков муабет излезено од пред некое време? Пандев ко да кажа нешто у ваков стил?
Логиката ми велеше дека сам се повлекол Адеми и дека нема врска со некои драми, ама шо ги знам

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.885
Поени од реакции
2.880
@Vardarecc
Лука Станковски беше најдобар во у21, одлично играше детето и беше голем потенцијал.
Не ја знам причината зошто воопшто не добива минутажа во Газиантеп?
Да не е некоја повреда во прашање?
Не верувам да има толкав пад, да неможе да игра во просечен клуб од Турција.
Според мене, тој требаше да потпише некаде во Хрватска, во клубови како Осијек, Ријека, идеално место за развој на млад играч.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Да не грешам душа, ама Адеми имаше пречести повреди кога и да беше повикан за настап. Дечкото како да си бираше против кого сака да игра, иако рака на срце е топ играч. Не верувам и јас дека е вмешан во било каков конфликт со ФФМ, за разлика од Ристовски.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.179
Поени од реакции
5.873
@Vardarecc
Лука Станковски беше најдобар во у21, одлично играше детето и беше голем потенцијал.
Според мене, тој требаше да потпише некаде во Хрватска, во клубови како Осијек, Ријека, идеално место за развој на млад играч.
ne e povreden luka, ednostavno ne im e vo plan i toa i go znae, ama problemot e sto ima prilicno dobar dogovor i so meseci se cenkaat na koj nacin da raskinat. inace on lesno bi nasol nov klub, no kako i cesto pari se vo prasanje.

arijan ademi ne e vo losi odnosi so milevski nego se povlece deka ustvari i nikogas ne bese strasno zagrean, cesto otkazuvase so somnitelni objasnuvanja. ima 33 godini i veke cela godina e rezervist kaj dinamo, tipot se povlece deka ne sakase poveke da se zamara so patuvanje do reprezentacija, moze sega povise da se fokusira na semejstvoto i klubot. pari sekako ima dovolno, pa nema potreba kako drugi da se vlecka zaradi premii.

ako se trgne milevski togas verojatno stefan ristovski bi se vratil, toa na igracki plan ke bide edinstvenoto podobruvanje, inace sekako se povikuvaat najdobrite igraci (diskusiite se pre vo vrska so klupata). kolku i da sakame toj e izborot, nema podobri.

samo nekoj koj slabo e zapoznaen so nasiot fudbal moze da pomisli deka novata garnitura kaj FFM nesto ke podobri. dovolno e da se vidi koi se "adutite" na goran pandev/masar omeragic. ako tie vlezat vo federacijata togas ke bidat instalirani nekoi kako milenko, idi (dvajcata koi momentalno go remetat vardar), jonuz, nikola ilievski, sedlo (po muabetite glaven pik za selektorskata funkcija) itn. vo kratki crti nekoi od najgolemite reketari vo makedonskiot fudbal. goran pandev nema mnogu vrska kaj tera (se gleda i po brera), kolku i da bese dobar kako fudbaler za zal za kako vrven funkcioner nema kapacitet. inace ne nekoj da pomisli deka sum za da ostane meti, i on nema vrska od fudbal i samo si tera svoj biznis, zborot mi e deka nisto nema da se podobri, samo ke se smenat grobarite.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.721
Поени од реакции
6.003
@Vardarecc
Денес потпиша договор за 1 година позајмица во Раднички

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.179
Поени од реакции
5.873
tolku se naviknavme sto covek poveke i ne se ni nervira mnogu, ama sepak da bide spomnato. kanatlarovski povtorno so kriminalni povici vo U21 reprezentacijata. go pokanil aleks zlatkov od shkupi koj ovaja sezona vo ligata ne odigral nitu edna minuta. i toa ne bese ni povreden nego na site dosegasni 9 natprevari vo ligata bese na klupa bez ednas da nastapi. tipot so godini strasno go forsiraat, a vo dosegasnata kariera nigde nisto ne pokaza. proseciste duri za kaj nas. baska ne ni igra na deficitarna pozicija, ima eden kup igraci vo sostavot koi igraat na negovata pozicija. isto povikan e shaban zenku od struga koj ovaja sezona do sega odigra samo 171 minuta. i ovoj e dosta isforsiran igrac. vo germanija ni vo mladinski pogon ne mozese da se probie, pa zimata nekako se pikna kaj struga od koga prethodno vo germanija pola godina bese bez klub.

kolku za potsetuvanje pred nekoe vreme ne go povika luka stankovski nacalno deka ne igral redovno vo turcija, a on mu e mozda i najdobriot igrac vo generacijata. a sega so zlatkov povikal igrac koj nikogas ne pokazal poseben kvalitet i e bez nastapi. najdi ja logikata (ne deka ne mi e poznata logikata, moze ustvari na sekogo da mu tekne).

Член од
17 август 2014
Мислења
3.721
Поени од реакции
6.003
tolku se naviknavme sto covek poveke i ne se ni nervira mnogu, ama sepak da bide spomnato. kanatlarovski povtorno so kriminalni povici vo U21 reprezentacijata. go pokanil aleks zlatkov od shkupi koj ovaja sezona vo ligata ne odigral nitu edna minuta. i toa ne bese ni povreden nego na site dosegasni 9 natprevari vo ligata bese na klupa bez ednas da nastapi. tipot so godini strasno go forsiraat, a vo dosegasnata kariera nigde nisto ne pokaza. proseciste duri za kaj nas. baska ne ni igra na deficitarna pozicija, ima eden kup igraci vo sostavot koi igraat na negovata pozicija. isto povikan e shaban zenku od struga koj ovaja sezona do sega odigra samo 171 minuta. i ovoj e dosta isforsiran igrac. vo germanija ni vo mladinski pogon ne mozese da se probie, pa zimata nekako se pikna kaj struga od koga prethodno vo germanija pola godina bese bez klub.

kolku za potsetuvanje pred nekoe vreme ne go povika luka stankovski nacalno deka ne igral redovno vo turcija, a on mu e mozda i najdobriot igrac vo generacijata. a sega so zlatkov povikal igrac koj nikogas ne pokazal poseben kvalitet i e bez nastapi. najdi ja logikata (ne deka ne mi e poznata logikata, moze ustvari na sekogo da mu tekne).
Мислење за децава од у19? Давид Ристовски од кај Пандевци ми изгледа на интересен играч

Член од
25 октомври 2012
Мислења
840
Поени од реакции
1.378

Самото тоа што човек што ја напиша историјата на фудбалска Андора,е тренер на иднината на нашата репрезентација се ни кажува.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.957
Поени од реакции
15.164
Мислење за децава од у19? Давид Ристовски од кај Пандевци ми изгледа на интересен играч
Гаштаров од Ѕвезда мислам дека има голем потенцијал. До јануари беше дел од младинците на Вардар и беше убедливо најдобар против деца 2 години постари од него. Потоа премина во Ѕвезда, а сега гледам има солидна минутажа во младинската лига на шампиони. Игра како 10ка, крупен е и има добра техник. НСАН ако го гледал нека каже повеќе, ја не сум толкав експерт :D

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.885
Поени од реакции
2.880
Добро одигравме во првото полувреме против Латвијците. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom