Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.298
Која европска држава има партнер различен од Брисел? Немој да мислиш на Србија, нивната цел е ЕУ
УК излезе од ЕУ, Монако ги прекина преговорите, исто и Исланд, Норвешка и Швајцарија не ги ни почнаа...имаше на тв, интервју со ех исландски министер кој на времето допатувал во Брисел и им ја вратил апликацијата...најголема причина била рибарството, да потсетам Хрватска даде голема морска површина на користење на ЕУ државите....
Не ми е јасно само тврдењето на дудукот дека 2019 ЕУ , кога Макрон стави вето,ни понудила ЕЕЗ статус, како што имаат Исланд и другите Европски држави кој не преговараат со ЕУ, а тој го ОДБИЛ :mad:
Да напоменам, за сите нив има Бланко покана за влез по скратена постапка
А убаво кажа еден искусен грчки министер пред 2 години, кога Бугарија најави вето, работата е згрешена поодамна, требаше и ние и Грција да најдеме заеднички јазик пред влезот на БГ во ЕУ...сега најново е уште полошо, бидејќи има во Грција доста политичари кој се отворено на страната на Бугарија...проблемот е што Бугарија му е на Вујче стратешки интерес околу војната во Украина, а ние сме задња рупа на Свирачи....
Можеби беше добра идеја пред влезот во НАТО, референдум за конфедерација со Турција, сега тоа не би ни го дозволиле а и Турција не смее....
Смешно е кога ни направија Императив влез во ЕУ, а УК направи Брексит...
Всушност Императивот е Бугаризација, не влез во ЕУ

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.386
Го гледам Венко на само интервју against my own better judgement и знаејќи дека само ќе се изнервирам. Овој човек и оваа партија се тешки болесници, не ме интересира на каков начин, но дпмневците мора да им го отежнат животот на овие психопати и не сакам да слушам никакви изговори овој пат, Мицко не смее да ја направи истата грешка како Грујо. Клета комуњара го разбира само јазикот на стапот.
ke ja napravi istata greska toest negreska poso dpne i sds se isti kur u drzavava. Toa se dokaza uste tamu 2017 koga imase pretumbacii i koga pratenici na dpne glasaa za menuvanje na ustav. Ne znam zaso vaka si praite mentalni gimnastiki koga nikoj nema da si lezi.

Zavcera jovana mojsovska od levica dava predlog amandman da ne se menuva imeto na makedonski shumi vo nacionalni (nesto sto ne treba da bide tema za razgovor i ubavi argumenti posoci zosto) i ovie bez oko da im trepne go odbivaat amandmanot.
-100.000 aura dpne. Potop ke im se desi naredni izbori, sds nema da gi komentiram tie se umreni zagreota od partija.

Isti kur, ke smenat i ovie sea se sho sledi i ke se pravdaat na toa "aaa ama onie sho potpisaa nema vrakjanje od toa". Go gleam isto ministeron za zemjodelie idese na protest protiv menjavanje na imeto, pisuvase nikad severna samo makedonija za sea na sekoj pres da vika severna makedonija, nema poloso da lizes tamu kaj sho si plukal. Shizofrenija teska i posle ne bile isti, abe isti kur razlicno pakovanje. Samo nekoj da dojde kako firerot da im se iznaebe sto majki na site

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Го гледам Венко на само интервју against my own better judgement и знаејќи дека само ќе се изнервирам.
Исто! Не ми е јасен човеков најискрено, врвен неврохирург зема се закопа во политика божем нема пари и слава, бог да чува и да брани. А и не знам дали приметивте зборува како просечна скопска шмизла, стварно не ми е јасно што му се десило на човеков во толку краток период.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знае ли некој кога се локални избори да му се наебеме на мајката на овој циганошконски градоначалник на Карпош?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Мози намерно нејќат да влезиме во еу вмро ,за да земат кредити неевропски пари ,унгарија кина русиа.и да земат мито и провизиа
Мито, провизии, корупција...и до сега постоеја, така да не би биле ништо ново ако ДПНЕ нејќе наш влез во ЕУ.

За мене е побитно дали Македонците а не ДПНЕ сакаат влез во ЕУ.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Не ми е јасно само тврдењето на дудукот дека 2019 ЕУ , кога Макрон стави вето,ни понудила ЕЕЗ статус, како што имаат Исланд и другите Европски држави кој не преговараат со ЕУ, а тој го ОДБИЛ :mad:
Да напоменам, за сите нив има Бланко покана за влез по скратена постапка
И да било понудено влез во ЕЕЗ ( во што јас се сомневам искрено ), на нашите политичари тоа воопшто не им е во интерес,зошто они примарно се заинтересирани за политичкиот аспект на приклучувањето кон ЕУ ( огромен број на позиции по ЕУ бирократијата) како и ЕУ инфраструктурните грантови ( за корупција).

Од ЕЕЗ нашите политичари како и олигархијата немаат ама апсолутно ништо. Тоа е за држави кои имаат што да произведат и понудат на ЕУ пазарот и се најважно конкурентни.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Знае ли некој кога се локални избори да му се наебеме на мајката на овој циганошконски градоначалник на Карпош?
Нареднава есен...
А што е проблемот сос градоначалникот?...Нема доволно „соседи„?..

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.987
Исто! Не ми е јасен човеков најискрено, врвен неврохирург зема се закопа во политика божем нема пари и слава, бог да чува и да брани. А и не знам дали приметивте зборува како просечна скопска шмизла, стварно не ми е јасно што му се десило на човеков во толку краток период.
Нема некои длабоки прочини тука. Како и секое денешно, современo докторче, така и он е акнат на кокаин, дрољи и god complex.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
И да додам уште нешто околу ЕУ, самата ЕУ, како што е структурирана е комплетно неповолна за држави како нас. ЕУ е наменета примарно за развиени држави кои имаат барем еден развиен сектор (дали производство или услуги), како и горе доле ефикасен и стабилен државен апарат и потоа преговорите со ЕУ треба да служат за интеграција со другите ЕУ држави и одреден договор за некое заеднички вредности. Тоа се држави како Шведска, Австрија, Данска, Финска, Чешка, Словенија, итн ...

Другата група на држави кои имаат корист од ЕУ се "проект државите" кои ЕУ но и Америка, ги пумпаат со финансии зошто е потребно да бидат развиени за стратешки причини. Држави како Полска и Грција.

За сите други држави ЕУ е национална смрт, се што добиваш е "социјална помош" во форма на грантови со кои се одржува вештачки стандардот на државата додека истата се исмпумпува првенствено од работно способната популација, а второ целата домашна индустрија и економија ја превземаат ЕУ гигантите примарно од Франција и Германија. Локалните политичари пак си го добиваат својот дел за да ја одржуваат ситуацијата мирна додека трае процесот на "интеграција". Кога ќе заврши истиот тогаш веќе е прекасно, држава зомби си, и да сакаш да се буниш не можеш зошто си 100% зависен од ЕУ.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
И да додам уште нешто околу ЕУ, самата ЕУ, како што е структурирана е комплетно неповолна за држави како нас. ЕУ е наменета примарно за развиени држави кои имаат барем еден развиен сектор (дали производство или услуги), како и горе доле ефикасен и стабилен државен апарат и потоа преговорите со ЕУ треба да служат за интеграција со другите ЕУ држави и одреден договор за некое заеднички вредности. Тоа се држави како Шведска, Австрија, Данска, Финска, Чешка, Словенија, итн ...

Другата група на држави кои имаат корист од ЕУ се "проект државите" кои ЕУ но и Америка, ги пумпаат со финансии зошто е потребно да бидат развиени за стратешки причини. Држави како Полска и Грција.

За сите други држави ЕУ е национална смрт, се што добиваш е "социјална помош" во форма на грантови со кои се одржува вештачки стандардот на државата додека истата се исмпумпува првенствено од работно способната популација, а второ целата домашна индустрија и економија ја превземаат ЕУ гигантите примарно од Франција и Германија. Локалните политичари пак си го добиваат својот дел за да ја одржуваат ситуацијата мирна додека трае процесот на "интеграција". Кога ќе заврши истиот тогаш веќе е прекасно, држава зомби си, и да сакаш да се буниш не можеш зошто си 100% зависен од ЕУ.
Да, ама...еве, на темава, „булгарчета„ се убедени дека Бугарија „растура„ на економски план, иако им посочувам дека тоа е исклучиво ради парите кои доаѓаат од ЕУ, а не ради нивната работливост...

Kajgana Shop

На врв Bottom