Масовниот туризам станува се поголем проблем кој мачи многу земји како Шпанија, Италија и Грција. Добивај вести на вибер Во текот на оваа година, а особено во текот на летната сезона, бевме сведоци на масовни протести, воведување мерки против масовниот туризам и бурни реакции од локалното...
a1on.mk
Тие шо живеат од туристите ги сакаат другите не...така е секаде.
Охриѓани треба само да намалат со агресивниот туризам.
Излагаме од кај зградине кај биљанини извори и тргинаме тројца за в центар.
Застанува кола вика - За кај сте дечки? му кажуваме... Ајде влагајте - вика. Не фала. Абе ајде по 100ка ќе фрлите сите тројца далеку е.. И така пола минута се натегаме....
Со кого?
Со рандом лик што тргнал да го земе малиот од школо! Видел 3-ца потенцијални жртви со надеж дека ќе извади некој денар екстра. Значи, не такси, не дифтар. Семеен фамилијарен човек, што си го зема малиот од прва смена на школо.
И како да го исперцепираш тој мајндсет?
Подолу се само нигеријцине во европскине плоштади што насила ти подаруваат некои глупости и после бараат 10€ компензација за "подарокот"
Масовниот туризам станува се поголем проблем кој мачи многу земји како Шпанија, Италија и Грција. Добивај вести на вибер Во текот на оваа година, а особено во текот на летната сезона, бевме сведоци на масовни протести, воведување мерки против масовниот туризам и бурни реакции од локалното...
a1on.mk
Тие шо живеат од туристите ги сакаат другите не...така е секаде.
Охриѓани треба само да намалат со агресивниот туризам.
Излагаме од кај зградине кај биљанини извори и тргинаме тројца за в центар.
Застанува кола вика - За кај сте дечки? му кажуваме... Ајде влагајте - вика. Не фала. Абе ајде по 100ка ќе фрлите сите тројца далеку е.. И така пола минута се натегаме....
Со кого?
Со рандом лик што тргнал да го земе малиот од школо! Видел 3-ца потенцијални жртви со надеж дека ќе извади некој денар екстра. Значи, не такси, не дифтар. Семеен фамилијарен човек, што си го зема малиот од прва смена на школо.
И како да го исперцепираш тој мајндсет?
Подолу се само нигеријцине во европскине плоштади што насила ти подаруваат некои глупости и после бараат 10€ компензација за "подарокот"
Уууу...Да начекаш див таксист, ќе те соголи до голе коже, а особено ако не си ги отвориш очите навреме.
Така јас еднаш пред години, од центар до Видобишта, со таксиметар беше 70-80 денари. И влегувам во таксито, и ме позна таксистот дека не сум од Охрид и почна да ме врти по улици по таксиметар. Му викам не е тој патот, „Абе јс сум од Охрид, ти ќе ми кажвиш на кај да возам?“...Ок, му велам, немаТ проблем.. Кога напрај 180-190 денари, застанав едно сокаче подолу од куќата во која требаше да одам, и му реков во куќата поназад живеам, само 90 денари носам во мене, почекај ме, ќе ти донесам уште стотка, од дома да земам. Ок, ми рече. Јас од куќата имаше диво патче, прескокнав ограда, си влегов дома, и го гледам таксистот 3-4 мин. излези од кола, влези во кола. Тргни во сокачето, врати се... По 10 минути сфати дека веслачот го извеслаја, ја акна вратата нервозно и замина...За ум за друг пат...
Истите таксисти кои во лето не им се праеше муабет за рута помала од 10 км, на зима ќе ти ги скинат ракавите од палтото за да се возиш со нив. Ама бато памти ликови, од пред 10 години што ги сретнал 2 минути, и влице им плескав, летото не ме качи, сега со друг ќе се возам, а ако си само ти, пешки ќе си бегам....
Не се прајт вака. Можда намерно го напрајле ова на СУП за да бидет видени.
Ова се прајт во к'јче. И се одит негде сред езеро и на раат си тераш без да те знаат.
Е сега не знам дали издавет к'јчиња , ја пред едно 10 - 12 год позајмив од пријател.
Не се прајт вака. Можда намерно го напрајле ова на СУП за да бидет видени.
Ова се прајт во к'јче. И се одит негде сред езеро и на раат си тераш без да те знаат.
Е сега не знам дали издавет к'јчиња , ја пред едно 10 - 12 год позајмив од пријател.
Ние што сме поган народ поган сме.Своето си го мразиме и колнеме, се гледа по темава како се сере и плука.
Дајбоже се повеќе вакви да има Охрид а сите изроди да не стапнат што плукаат по градот.
Дознајте повеќе за Марк и Гони Дијкстра, холанѓаните кои се преселија во Охрид и отворија пекара за да го поврзат духот на Холандија и Македонија. Ова е нивн...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.