Општи дискусии за игри

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
492
Поени од реакции
532
R.gif

имаше интернет кафиња, се сеќавам дека играв Duke Nukem на Плејстејшн 1, split screen. Spyro The Dragon, Thrill Kills, Vigilante 8, Twisted Metal, Command and Conquer...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
13.439
Ништо, ја само дојдов да напишам да им се изнаебам на се што имаат овие од cod & activision. Да не можеш да активираш cod mw на денешно време и да има 500 трикови од кои ниеден не работи е срамота. Па се знае бе купиш цд,-ставаш-играш. Шо е ова со активации и глупости. 3 саата загубив уште не успеав да инстачирам campaign.
.........
...dkvdhdla

Shsiala xh.

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Некој да предложи од каде да барам cod steelbooks, collections and accessories, die hard fan сум на cod, посебно на постарите овие новиве не толку, па сакам да си ја средам полицата/собата - освен на ebay, што голем дел се е од америка, и шипингот ептен излегува скап за некои работи а aliexpress мислам дека нема многу избор.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.640
Поени од реакции
4.479
1725579482505.png

Добро хајпнат е некој за ова, или само јас сум ептен?
Во топ 10 ми е.

Ова го чекав над 10 години! И ме бендисува шо е римејк а не обичен римастер.

Гледам на Стим стандард верзијата е 29е, што е онака... ок.
Али има и премиум верзија што е за 20е поскапа, а читав дека имаат плус контент со нов(и) бог(ови).

Ќе треба ваљда да ја барам на друго место троа поевтино, али секако ја играм во премиум.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
13.439
Ќе го земам DOOM Eternal, GTAV, Batman Arkham City, Death Stranding, Detroit Become Human, за PS4.
Коментари по некоја? Освен гта, јасна ми е.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.059
Прегледај го приврзокот 428588

Добро хајпнат е некој за ова, или само јас сум ептен?
Во топ 10 ми е.

Ова го чекав над 10 години! И ме бендисува шо е римејк а не обичен римастер.

Гледам на Стим стандард верзијата е 29е, што е онака... ок.
Али има и премиум верзија што е за 20е поскапа, а читав дека имаат плус контент со нов(и) бог(ови).

Ќе треба ваљда да ја барам на друго место троа поевтино, али секако ја играм во премиум.
Сите Аое им се римастер и многу јако име се преработени секако и со додадени нови цивилизации и технолошко модерни апдејти а сепак е задржан оригиналниот вајб.
На пример WarCraft ja напраја тешко срање затоа што е само рескин и дури корне frame per second ако ја играш на нет.
Ја малце ја имам играно т.е. само мисиите затоа што бев попален по нордијците. Не памтам ни дали ја свртев.
Ако ја пазарам би ја пазарел строго за single player.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.640
Поени од реакции
4.479
Сингл ами како... ?!!!
Вакви игри да не ги играш сингл плеер и да ги целиш строго за мултиплеер треба да си ретардиран. Сквернавиш стори и сѐ што ти го пружа играва за во сингл, а има доста!

Мултиплеерот/ПвП-то ти е жариштето на ретардизмот во гејмингот!
....
Не знам што се навлеков, али еве последниов месец подвлегувам на CS2 и во рок од 5 мин. зажалувам.
Тоа е едиснтвеното нешто што го подигрувам од тој тип. Али како што кажав, после 5 мин. ме убива нерева и се гасам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Разграничи уште од старт кој е side quest а кој main. Многу заглавуваат пешачејќи на почеток за небитни ствари и ја прекинуваат нарекувајќи ја walking simulator.

Тоа мене ми се случи, па кога се фокусирав само на главниот квест ја сфатив уствари играта и ја засакав до толку што сакав се што ќе сретнам да доизградам и завршам. Премногу е immersive кога ќе и се даде шанса покрај Исланд сетингот, музиката од Low Roar која до ден денес ја слушам, лудата приказна од одврзани раце Kojima, одглумено од докажани Mads Mikkelsen, Norman Reedus, Lea Seydoux… мене ми беше трипи зен искуство, начинот на кој те враќа една брзина назад е многу слично на тоа како во RDR2. Tака да ако ти се бара атрактивна летна игра како рецимо DOOM, тогаш Death Stranding не е за сега, остај ја за досдни долги зимски ноќи грипосан хаха. Трејлерот за двојката е лудница, не постои нешто што повеќе чекам. Среќа ја играш на PS4, премногу е језиво на PS5 кога мочаш со ликот поради добриот хаптик фидбек. Од мене имаш препорака ако само по себе тоа нешто значи. :cool:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.203
....
Не знам што се навлеков, али еве последниов месец подвлегувам на CS2 и во рок од 5 мин. зажалувам.
Faceit не ми се влегува од косовари кои урлаат како мајмуни во зоолошка.
Имам 1500 часови на CSGO/CS2 и ептен ми беше ќејф гејмањето додека да почнам Тотал Вор, ама толку ми се скурчило што последен пат кога играв пред месец дена ливнав на сред партија. Никогаш немам ливнато претходно ама ми попуштија живците. Ретарди од втора трета рунда одма се дерат како недоквакани.
Убаво си кажал - жариштето на ретардизмот.
Вакви игри строго во петка. Никако два-тројца или не дај боже соло.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.640
Поени од реакции
4.479
Вакви игри строго во петка. Никако два-тројца или не дај боже соло.
Да, тоа е единствената опција ако си ептен напален на овие жанрови.

Јас имам поминато над 5000 часа играќи MOBAs (Dota 1/2, Smite а најмногу HoN).
Играќи 99.9% соло, со ретардирани тинејџери и деца. HoN во почетоците беше добра замена за Dota 1 но потоа ја окупираа ретардиран бран Руси и буквално ни ја украдија забавата од играта, а да не зборуваме за квалитетен гејминг.

Проблемот е во тоа што јас касно сфатив дека и јас сум ретардиран што продолжував да ги играм. Ептен го сакав жанрот и тешко ми беше да се откажам, али го надминав и тоа.
Сега после 6-7 години се осеќам ослободено :icon_mrgr:
Нема ретардоси и деца да гледам и слушам како се глупираат, си играм сингл плеер игрици и си уживам во гејмерско-пензионерските денови :cool:

E

enzo8

Гостин
Jas seuste nemozam da se oslobodam od multiplayer, za vikendi igrame so drustvo a vaka preku nedela samo so eden drugar i e katastrofa iskustvo. Na cs2 na Premier kacivme 18k elo, padnavme na 13k za rok od dva dena radi citeri i od eden mech gubev po 700 elo. Na faceit beter, kaciv 8 level i pocnav sekoj game so stack 5 a ja sk randoms i normalno si padnav pak na 5 level. Vekje nemam zivci ni sebe da se trpam ama posto igram na laptop od 60hz i 1650gtx nemozam ni edna asalna igra da igram. Kaj i da e, juzhe.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.059
Сингл ами како... ?!!!
Вакви игри да не ги играш сингл плеер и да ги целиш строго за мултиплеер треба да си ретардиран. Сквернавиш стори и сѐ што ти го пружа играва за во сингл, а има доста!

....
Тоа е едиснтвеното нешто што го подигрувам од тој тип. Али како што кажав, после 5 мин. ме убива нерева и се гасам.
Целосно си во право.
Ја од мултиплеер играм само ХС, 1 на 1 затоа што не може да се игра синглплеер.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.116
Поени од реакции
30.183
Оваа е таа од ПСВ каде што црнци се борат за Франција и Британија и каде што има жени иако ни едното ни другото го немало историски ?!
Vo kampanjata samo vo tutorijalot igras so crnec od harlem hellfighters i umiras za 5 minuti. Drugiot del igras so britanec, avstralijanec, italijanec, samo vo DLC igras so zenska beduinka protiv turcite.
Plus Zajdi Zajdi e main menu pesna.

Kajgana Shop

На врв Bottom