Какви глупости изнапиша тоа е чудо на толку пари потрошени кај двата клуба глупо е да се вадат демек тоа е тоа не сме како порано… А зашто не се во финансиска криза се? Им ги продаваат најдобрите?
???
Како бе вака погрешно ме сфати?
Муабетот е дека се лошо водени, немаат квалитет играчите, има милион срања.
Факт е ова за 99% од екипите.
Барселона има проблем да регистрира играч, побогу.
Не е вадење.
Не знам зошто "Екипата во моментов не е добра" го сметаш за вадење. Кажување на реалност е.
Евертон се бореше за Европа само пред една декада.
Сега се бори за опстанок.
Дали цитат на Дајш "Годинава ќе се бориме за опстанок. Едно време не се боревме. Сега се бориме." го сметаш за кажување на факт или вадење?
"Kako be taka Everton ne se jaki?? Anceloti go imaaat! James e tuka! Imaat igraci!" беше глупо да се каже пред неколку години.
Така и сега е глупо да се каже "Јунајтед и Челзи ќе се борат за титула."
Бидејќи нема. Тој е квалитетот.
Не е вадење.
Тоа е глупо да го кажат сопствениците кои наследиле екипи што се бореле за титули.
Сега сме 10ина години после САФ. Неколку менаџери после Тухел.
ЕТХ не е главна причина што Јунајтед не се борат за титула. Ниту Мареска за Челзи.
Затоа пристапот "Дечки, извинете, поселдниве години сте у срања, ајде да почнеме од почеток" е подобар пристап од "Влагаме у старт, ерите доаѓаат и си одат. Пеп може гомна да јаде, освајаме се" (хипотетички пример)
Затоа велам дека ако екипата и фановите се на иста страна "Еј, сега сме тапа...ама ајде да бидеме јаки за пар годидни" е подобар пристап од "Пред пар години бевме јаки..зашто да не сме сега?"
Имам проблем со искажување у кратки црти на интернет пошто сакам секој можен детал да го опфатам во случај некој погрешно да ме сфати... и пак никој не ме сфаќа.
То е, ко сум ретардиран