- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.405
- Поени од реакции
- 5.117
де објасни ако сакаш, како биткоинот е контролиран со блокчејнот, може нешто сум испуштил ама колку мене ми е познато, не.Bitcoinot e kontroliran so pomoš na blockchein.
... денешниот “фин систем“ се руши и тоа на големо, жалам што не ти се допаѓа.
Сите валути па и дигиталните се предмет на ПРИФАЌАЊЕ, ако одлучиш да не прифатиш долар твое право а вредноста на долар или дигиталната е со одлука која нема врска со вистинската вредност бидејќи не е врзана со ништо.
Никој не сака да не се плаќа данок/давачки затоа и цела ова гунгула против биткоинот.
Државата/банката/судот или било кој друг НЕ МОЖЕ ДА ТИ БЛОКИРА СМЕТКА ако тоа за тебе е анархија јбг тогаш нека биде анархија.
Типот кј го користиш ми е во корпата со анална содржина така да не читам што пишал, крајот на долар/евро ќе дојде како резултат на активности кои ги тера БРИКС+++ и само доплнување тоа не е нивни крај туку крај за долар/евро како инструмент преку кој низ институции како ММФ и СБ управцуваат со светот, ете за таков крај се работи, тие во САД повторно ќе си имаат долар итн итн
Многу поважно е од каде увозниците ќе увезуваат, а извозниците ќе се снајдат не грижи се.
Последно уредено: