Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
мрднат филм

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Иако Wot си тропа лабаво глупости. Друг пат со него ќе се занимавам.
Јас би рекол сешто само да те натерам да гледаш филмови и повеќе да уживаш некако во нив. Лабави глупости, контроверзни збореви што канселираат, anything goes. Само да те натерам повторно да гледаш филмови. :love:

Треба да научат да си ги делат игрите со поженствени мажи ликови. :)
Зошто?
Кој е крајниот консумер?
Која е поентата на правење игри, raising awareness? Не е доволно тогаш да носам некоја од тие гумените нараквици во бои како тие за рак на пример, па да не се меша идеологијата во мојата забава и во заработката на некој што инвестирал да направи пари забавувајќи ме? По правила на понуда-побарувачка со декади ова бил сервис за милиони и милиони консумери кои немале проблем да плаќаат бидејќи им се нуди тоа што го сакаат и бараат, до толку профитабилен рилејшншип што стигнавме да гејминг индустријата биде два три пати поголема од филмската и музичката заедно. И баш тие игри што ги сметаш за премногу машки и требало веќе да бидат не такви се виновни за целиот прогрес и раст да воопшто постои медиумот во формата каква што постои сега.

Женствен маж инаку е оксиморон и треба да постои само поради нечија артистичка визија а не поради некој си тековен, социјален притисок. Вака, како што е сега, се нарушува режисерскиот интегритет и визија и тоа не поминува кај некој со голема љубов кон медиумот бидејќи ја нема автентичноста и вистинскиот глас на Креаторот. Јас да сум само застапувам по таа цена би се осетил навредено ако навистина ми е воопшто гајле за уметноста. Тоа е проблемот а не самото постоење на црна жена или геј суперхерој актер. Треба а можеби ќе се случи по органски пат, но сега многу побитни работи се компромитирани на сметка на да мора да се случи тоа.

Тоа што има неколку игри со ликови без маскулинитет не значи дека буквално сите ликови се вакви.
Ти само сакаш некој да ти каже дека си сладок, затоа ме цитираш со вакви постови нели? Многу си сладок ако мислиш дека може да ми мен?сплејнуваш какви пронаунс треба да содржи еден филм за да е добар или пак дали видеоигрите се доволно машки и дали фали повеќе или помалку машкост во нив.

Збори ми за уште бидејќи повеќе го следиш пулсот на гејминг комјунитито од мене, збори ми во филм катче кое го модерирав една декада и ги каде ги имав моите најжестоки дискусии воопшто на форумот во одбрана на уметноста во филмовите. Да видиме како би изгледало тоа.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Јас би рекол сешто само да те натерам да гледаш филмови и повеќе да уживаш некако во нив. Лабави глупости, контроверзни збореви што канселираат, anything goes. Само да те натерам повторно да гледаш филмови. :love:

Зошто?
Кој е крајниот консумер?
Која е поентата на правење игри, raising awareness? Не е доволно тогаш да носам некоја од тие гумените нараквици во бои како тие за рак на пример, па да не се меша идеологијата во мојата забава и во заработката на некој што инвестирал да направи пари забавувајќи ме? По правила на понуда-побарувачка со декади ова бил сервис за милиони и милиони консумери кои немале проблем да плаќаат бидејќи им се нуди тоа што го сакаат и бараат, до толку профитабилен рилејшншип што стигнавме да гејминг индустријата биде два три пати поголема од филмската и музичката заедно. И баш тие игри што ги сметаш за премногу машки и требало веќе да бидат не такви се виновни за целиот прогрес и раст да воопшто постои медиумот во формата каква што постои сега.

Женствен маж инаку е оксиморон и треба да постои само поради нечија артистичка визија а не поради некој си тековен, социјален притисок. Вака, како што е сега, се нарушува режисерскиот интегритет и визија и тоа не поминува кај некој со голема љубов кон медиумот бидејќи ја нема автентичноста и вистинскиот глас на Креаторот. Јас да сум само застапувам по таа цена би се осетил навредено ако навистина ми е воопшто гајле за уметноста. Тоа е проблемот а не самото постоење на црна жена или геј суперхерој актер. Треба а можеби ќе се случи по органски пат, но сега многу побитни работи се компромитирани на сметка на да мора да се случи тоа.

Ти само сакаш некој да ти каже дека си сладок, затоа ме цитираш со вакви постови нели? Многу си сладок ако мислиш дека може да ми мен?сплејнуваш какви пронаунс треба да содржи еден филм за да е добар или пак дали видеоигрите се доволно машки и дали фали повеќе или помалку машкост во нив.

Збори ми за уште бидејќи повеќе го следиш пулсот на гејминг комјунитито од мене, збори ми во филм катче кое го модерирав една декада и ги каде ги имав моите најжестоки дискусии воопшто на форумот во одбрана на уметноста во филмовите. Да видиме како би изгледало тоа.
Ова е моменталната визија на режисерите денес. Никој не им ја нарушува. Треба многу просто да се прифати дека времињата се сменети и ова е тоа што умовите на уметниците го замислуваат за своите ликови.

И сепак има многу ликови со типична машкост дури и ден денес. Туку фашистите се однесуваат ко дури и еден женствен лик да има на екранот е премногу. Нивната пропаганда денес е дека некој сака да ја уништи машкоста и затоа комплетно ги игнорираат многубројните филмови со најобични ликови.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.160
Поени од реакции
10.113
мрднат филм

Препорака…

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500
Ова е моменталната визија на режисерите денес. Никој не им ја нарушува. Треба многу просто да се прифати дека времињата се сменети и ова е тоа што умовите на уметниците го замислуваат за своите ликови.

И сепак има многу ликови со типична машкост дури и ден денес. Туку фашистите се однесуваат ко дури и еден женствен лик да има на екранот е премногу. Нивната пропаганда денес е дека некој сака да ја уништи машкоста и затоа комплетно ги игнорираат многубројните филмови со најобични ликови.
да ти ебат фашистите мајката, ај гитла од темава не ја усерувај

Член од
28 август 2022
Мислења
7
Поени од реакции
3
Поздрав, дали ќе може некој да ми предложи филмови за октомвриската револуција во 1917та во Русија? Ако се снимени такви понови филмови да гледам неколку.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.976
Поени од реакции
83.317

Ретард, јаки женски ликови што го носат филмот постоеа многу одамна и на сите им беа омилени. Невестата од Кил Бил, Рипли од Осми Путник, Сара Конор од Терминатор...

Поздрав, дали ќе може некој да ми предложи филмови за октомвриската револуција во 1917та во Русија? Ако се снимени такви понови филмови да гледам неколку.
Потемкин на Езенштајн е филм за предреволуционерниуте денови во царска Русија, но суштински станува збор за почетоците на Октомвриска. Потемкин спаѓа во оние ретки филмови во историјата кои се доста пред своето време.

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Да си одбележам еден мал јубилеј, 300 филмови во кино од 30 Септември 2015та до вчера 30ти Август 2024та.
Периодов гледам се и сешто, сакам да стигнам до 500 до следна година за 10 годишнина. Сум одел во кино и пред тоа, ама од тогаш официјално почнав да си ги собирам картите.

Alien: Romulus беше јубилејот вчера, можеби еден од подобрите во целиот серијал, ама еве и 45 години подоцна, ни до пола не му е на оргиналот. Можеби требаше да го одбележам утре со Dirty Dancing на sunset cinema. Енивеј, живеам на 5 минути од најјакото кино тука, и невозможно е новиве филмови да ги чекам по стриминг сервиси или торенти.

Следниот IMAX филм ќе биде веројатно Гладијатор во Амстердам, кој се надевам нема да биде тежок фејл како што делува по трејлерот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.976
Поени од реакции
83.317
Па ете, ме натера да го глеам Саут Парк и го глеав. Реков, добар беше. Али од Саут Парк не може друго да се очекува. Еден ист стандард.

Гледам ја филмови.
Кога велам не гледам филмови, не мислам буквално, него на месец дена два-три само гледам.

Еве задње ми беш Вочерс на Најт Шлајмалан.

• Љубов
Reactions: wot

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.107
Поени од реакции
30.171
Денес да излезеше Леџенд оф Зелда, ќе го ставеа Линк на десната страна од тамбнејлов. :pos:
Линк и денес, во најновите игри е презентиран така.
Линк е тинејџер.
Линк цело време ја спасува Зелда.
Линк е стрејт.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
до вчера ја мразев, полека полека почнува да ми се допага типкава со глумава

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
до вчера ја мразев, полека полека почнува да ми се допага типкава со глумава

Pearl и X ги имаш гледано? Слашер хорори се, лесно сварлива приказна и солидна глума.

Kajgana Shop

На врв Bottom