Да не се залажуваме, ама ти воопшто не си почнал.
Инаку анекдотално (и неповрзано со муабетов) јас израснав во средина со Шќиптари и може да се кладиме дека извесно од тебе имам и повеќе познаници па и тепачки со нив, замисли дури и понекој другар... Е тие Шќиптари денес во Македонија ни се сатрапи - не затоа што многу ги бива или затоа што јас го сакам тоа - туку затоа што Амерот им го држи грбот (додека Еврејот го држи Амерот за узди)... Ама ти ако не гледаш подалеку до носот, го гледаш само Шќиптарот. Не го гледаш Амерот позади Шќиптарот (а не па Еврејот позади Амерот).
Затоа не е дека си престанал да читаш, ти не си ни почнал.
Толку ги разбираш работите.
Ти само во црно и бело гледаш?
Нема боја, или макар нијанси на сиво?
Јас поназад детално ти објаснив кој ДЕНЕС е злото за Македонците. Денес, не пред 5 века. А ако ти после детално објаснување не можеш да направиш разлика помеѓу алатката и ракувачот на таа алатка, тогаш тоа не е заради објаснувањето туку тоа неразбирање е затоа што ти не сакаш да разбереш.
Мене ич кypот не ме боли ни за муслиманите ни за Евреите, ДЕНЕС не ме боли а не па пред 5 века кој од муслите и Евреите „направил повеќе за развој на човештвото“.
Мене ДЕНЕС ме интересира кој ДЕНЕС работи против Македонија, тоа примарно а секундарно и кој работи против Европа.
За Македонија ти објаснив кој ДЕНЕС работи против нас. А за Европа и за светот еве еден предизвик за тебе: Најди ми еден текст од медиум кој пропагандизира мулти-култи мешање со црнци и муслимани и/или промовира педерастија и тоа љгбтп воук срањата - на секој таков текст што ти ќе го најдеш а да е напишан од не-еврејски автор јас ќе ти најдам 3 други такви текстови кои се напишани од Евреи. 3 за секој 1... Па да видиме прв ќе се откаже, а облогот ете ти кажи го.