Политички случувања во Израел

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.000
Поени од реакции
83.379
Размрдај го купчето, не ја гледаш вистината.

знам знам за тебе шќиптарите се виновни, иако од 1990 цело време Македонци се на чело на мвр, дбк, суд, обвинителство. Ама па ти нели веруваш дека Русите кои досега многупати докажале дека се на стѕраната на Грците, Србите, Бугарите и Албанците, овој пат, ќе се на страната на Македонците. Само да причекаме да се распаднат САД, а дотогаш ќе си плаќаме најскап гас, царина за Македонски производи при влез во Русија.
јадара, јадара

прочитај малку историја и види што праеле Турците и другите муслимани у Македонија за време на турско

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
јадара, јадара

прочитај малку историја и види што праеле Турците и другите муслимани у Македонија за време на турско
Затоа прашав, до каде ќе идете назад историски...
Римјаните не ни ебале матер, а и сеуште не ни ебаваат ли?

Во време на османлиите, како можеле евреите и власите слободно да прават што сакаат?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.819
Само да причекаме да се распаднат САД, а дотогаш ќе си плаќаме најскап гас, царина за Македонски производи при влез во Русија.
Па Србија и Унгарија не плаќаат најскап гас, тоа што ние плаќаме е заслуга на нашите политичари чија пак политика е таа што им ја кажуваат од САД.
Кој тогаш е крвиот? А ако предлагаш револуција против сатрапите и робовласниците, не гледам тоа ни на збор дека го промовираш.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950

До вчера беше Нетјанаху во Сад.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.819
Смрди на фолс флаг... И на војна.
Автоматски споено мислење:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.000
Поени од реакции
83.379

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.878
Поени од реакции
5.005
Смрди на фолс флаг... И на војна.
Чифутините се мајстори за изрежирани настани, кои ќе им се припишат „на некој друг„ а водено и повод за пошироки воени акции.

Веќе видено повеќе пати, откако државата Израел е обновена.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.819
Чифутините се мајстори за изрежирани настани, кои ќе им се припишат „на некој друг„ а водено и повод за пошироки воени акции.

Веќе видено повеќе пати, откако државата Израел е обновена.
Ционистите и нивните газди олигарсите се на врвот на хиерархијата на зло, буквално нема позли ентитети на планетава.

Прашање за навивачите на Израел.
Анкетата е уште активна па може да одговорите колку мусли од Палестина сакате да примите откако Израел етнички ќе ги исчисти од таму.

Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989
Да не се залажуваме, ама ти воопшто не си почнал.
Инаку анекдотално (и неповрзано со муабетов) јас израснав во средина со Шќиптари и може да се кладиме дека извесно од тебе имам и повеќе познаници па и тепачки со нив, замисли дури и понекој другар... Е тие Шќиптари денес во Македонија ни се сатрапи - не затоа што многу ги бива или затоа што јас го сакам тоа - туку затоа што Амерот им го држи грбот (додека Еврејот го држи Амерот за узди)... Ама ти ако не гледаш подалеку до носот, го гледаш само Шќиптарот. Не го гледаш Амерот позади Шќиптарот (а не па Еврејот позади Амерот).

Затоа не е дека си престанал да читаш, ти не си ни почнал. Толку ги разбираш работите.

Ти само во црно и бело гледаш?
Нема боја, или макар нијанси на сиво?

Јас поназад детално ти објаснив кој ДЕНЕС е злото за Македонците. Денес, не пред 5 века. А ако ти после детално објаснување не можеш да направиш разлика помеѓу алатката и ракувачот на таа алатка, тогаш тоа не е заради објаснувањето туку тоа неразбирање е затоа што ти не сакаш да разбереш.

Мене ич кypот не ме боли ни за муслиманите ни за Евреите, ДЕНЕС не ме боли а не па пред 5 века кој од муслите и Евреите „направил повеќе за развој на човештвото“.

Мене ДЕНЕС ме интересира кој ДЕНЕС работи против Македонија, тоа примарно а секундарно и кој работи против Европа.
За Македонија ти објаснив кој ДЕНЕС работи против нас. А за Европа и за светот еве еден предизвик за тебе: Најди ми еден текст од медиум кој пропагандизира мулти-култи мешање со црнци и муслимани и/или промовира педерастија и тоа љгбтп воук срањата - на секој таков текст што ти ќе го најдеш а да е напишан од не-еврејски автор јас ќе ти најдам 3 други такви текстови кои се напишани од Евреи. 3 за секој 1... Па да видиме прв ќе се откаже, а облогот ете ти кажи го.
Многу ти е комплицирана менталнава гимнастика која ја измислуваш за оправдување на терористи

Дај првин да се договориме до каде ќе идеме назад историски, кој период ќе биде нулта точка.
Од 1990 па навака Македонецот самиот на себе си има направено најголеми зла.
Римјаните ни направиле повеќе зло од муслиманите. Западниот свет (под влијание на ционисти) ни направил повеќе зло од муслиманите. Комунизмот дојден од Исток ни направил повеќе зло од муслиманите.
Отпадот од муслимански држави прават ршум низ Европа, а и кај нас бидејќи тоа е целта на ционистите, ама тебе толку ти е капацитет да согледаш некои работи, па затоа ќе бидеш злоупотребен за туѓа цел.
Ни едно делче од напишаново не е точно, Македонија и народот овде биле центар на светот пред да стапне муслиманската хорда а заради нив изгубивме 500 златни години и пропуштивме цела ренесанса

Ти можда си торбеш, но и таквите како вас ги ставам во ист кош со шиптаpите. Од кај те знам денес си Македонец, утре може ќе ти текне да си турчин, задутре шипац а по потреба може и араб

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.819
Не нудиш аргументи, само ги повторуваш истите споредни моменти додека целосно затвараш очи за суштината. Се повторуваш по трет пат, иако веќе сѐ ти се објасни во детали.
Не гледам поента во понатамошен дискурс, во старт знаев дека џабе се трудам само ме нервира што доста ве има што не разликувате самар од магаре.

Инаку вистински терористи имаш два поста погоре, погледај. Нив ги подржуваш во намерата муслите од Газа да ни ги пратат во Европа... Буквално тоа го кажаа Израелците дека им е цел да го направат. Да ги исчистат муслите и да ги пратат во Европа, а ти ќе го знаеше тоа малку да ја пратиш ситуацијата и дискусијата. #падобранцивотемата

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Многу ти е комплицирана менталнава гимнастика која ја измислуваш за оправдување на терористи

Ни едно делче од напишаново не е точно, Македонија и народот овде биле центар на светот пред да стапне муслиманската хорда а заради нив изгубивме 500 златни години и пропуштивме цела ренесанса

Ти можда си торбеш, но и таквите како вас ги ставам во ист кош со шиптаpите. Од кај те знам денес си Македонец, утре може ќе ти текне да си турчин, задутре шипац а по потреба може и араб
Кој ја уништил Македониа кога била центар на светот... Кои држави не дозволија Македониа цела да е... Кои држави последниве 35г прават да сме вукојебина додека милијарди се одлеваат од државава....

Во време кога на секој чекор, во секое време имаш достапност на информации, личен избор е да си неинформиран ко тебе. Ти си типичен неинформиран Македонец кој е лесно заводлив, затоа и нема чувари во казанот кај што се Македонците.

Ој купи си паштета, не пиј само пиво пред кооперација.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.819
Еве еден пример за илустрација каков светоглед имаат овие... И не, не е ни пародија ни заебанција. Ова им е дел од религијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom